Santiago Posteguillo, Premi Barcino 2014

Santiago Posteguillo

En aquest apunt tractarem una mica de literatura, concretament de novel·la històrica. Aquest mes s’ha fet el Congrés de Novel·la Històrica 2014. Santiago Posteguillo amb ‘Trilogía de Escipión’, que se situa a l’Antic Imperi Romà, ha guanyat el premi Barcino d’enguany. Aquí teniu un enllaç molt interessant a una notícia del telenotícies vespre de Tv3  d’ahir (Vid. minut 27).

També hi ha una lleugera explicació, un resum, d’aquesta trilogia als Matins de Tv3. A El Periódico, al diari Ara

A Aracne, ja tenim una entrada amb la recomanació del professor d’Educació Física del nostre institut, n’Alfred, i a més un dels nostres companys de classe, l’Arnau Lario, s’ha llegit la trilogia completa i ens contestarà unes preguntes:

·De què tracta la trilogia?

Arnau: Té dues trilogies i tracta de Escipió l’africà, un general del segle III a-C que lluità contra Annibal. I tracta de la seva vida i la seva trajectòria militar.

·Quin dels tres llibres t’ha agradat més?

Arnau: El que més m’ha agradat és el tercer llibre.

·Per què ens la recomanaries?

Arnau: És fàcil de llegir i interessant per a la gent que no sap gaire del tema és facil i aprens molt.

 Us hi animeu?

Judit Giménez

2n Batx. Llatí i Grec

9 thoughts on “Santiago Posteguillo, Premi Barcino 2014

 1. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, Judit, que estigueu amatents a l’actualitat clàssica, que hagis pensat en el gran lector de novel·la històrica i amant del món romà que és n’Arnau i que, amb tot plegat, animeu els companys a la lectura. Realment Santiago Posteguillo és ben mereixedor d’aquest premi. Llegiu-lo, no us decebrà.

  El món romà triomfa! En la primera edició del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra va ser per a Lindsey Davis, autora que també situa les històries de les seves novel·les en temps dels romans, concretament en el segle I.

 2. Guillem Acien Mas

  Justamen aquest matí he vist la notícia en la qual es veia com l’hi atorgaven el premi.

  Sembla que tinc que afegir uns quants llibres a la llista de Nadal, tocarà visitar llibreries. No crec tenir problemes per llegir-los, ja que tracten d’un dels meus temes preferits.

 3. Abril Ramos

  Salve!
  Ja havia sentit a parlar d’aquesta trilogía últimament. Tot i que no acostumo a llegir noveles historiques però potser m’hi animo!

 4. barraca.roser

  Salue!

  Felicitats per l’apunt Judit!

  Vaig veure aquesta notícia l’altre dia per televisió, encara que la història no és un dles meus temes preferits a l’hora d’elegir un llibre m’ha semblat molt interessant l’entrevista que li van fer als matins, tan de bo publiqui un llibre ambientat a Barcino!

 5. Alina Roman

  Xaipete!

  Molt interessant aquest video! Jo també vaig veure aquesta noticia i m’agrada perquè tracta d’un tema d’història i a mi l’història sempre m’ha agradat. Semblen bastant interessants els llibres així qué quan tingui temps intentaré llegir aquets llibres.

 6. Carlos Thiriet

  Salve!
  Me’n alegro de què hagi guanyat Santiago, ja que per a mi és el millor escriptor espanyol de novel·les històriques. La veritat és que gràcies a aquest apunt em vaig inspirar per fer el meu, que també té que veure amb aquest gran escriptor.

  Vale!

 7. alvarez.raul

  Salve,
  La veritat és que no he llegit ninguna de les seves obres però ja se més coses sobre ell gràcies a aquest apunt i al d’en Carlos. Deu ser un gran escriptor!
  Vale!

 8. Pingback: Santiago Posteguillo: Un escriptor dedicat a Roma | Aracne fila i fila

 9. Joan Barrabino Rubio

  Salve!!

  La veritat és que mai havia escoltat a parlar d’aquest escriptor, però gràcies al teu apunt i al del meu company Carlos el conec.

  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *