Descobreix la mitologia de Bètulo amb la Cultura clàssica de tercer!

El curs 13-14 va ser certament fructífer per als de tercer de Cultura clàssica de l’Albéniz. Tres grups ben diferents van realitzar una matèria optativa que anava agafant forma a força d’il·lusió i treball de l’alumnat.  Al primer trimestre, un magnífic grup de guies turístics em van oferir una visita guiada a la Badalona clàssica de la qual vaig poder esdevenir espectadora d’excepció. Al segon, uns publicistes improvisats, una mica més moguts, van descobrir sorpresos a final de trimestre tot el que havien après i en van deixar constància en un magnífic mural col·lectiu que encara mostra els tresors de Baetulo a tot aquell que entra a la biblioteca.

I com a colofó, un tercer trimestre intens en què crec que es va arribar a crear un sentiment de tasca conjunta, de grup de treball organitzat. Els déus ens hi degueren ajudar, perquè el tema eren els mites relacionats amb la Badalona romana.

Només cal mirar la foto del darrer dia. Sembleu tan orgullosos de la feina ben feta!

CC3 II 13-14 photo Nuevaimagen1_zps629c2154.png

I llegir amb atenció el document final, fruit d’una tasca ben coordinada.

Com a colofó, val la pena no perdre’s els exercicis de recreació que van fer alguns grups, com el dels encarregats de Venus, que va arribar a posar-se en el lloc de l’eminent arqueòleg Joaquim Font i Cussó.

Com a mínim, del que estic segura és que, mai més, quan passeu per la plaça que du el seu nom, sereu desconeixedors de la relació que l’uní amb el museu que rau molt a prop…

[youtube width=”540″ height=”452″]https://www.youtube.com/watch?v=8O1voGJORKE[/youtube]

[Les presses d’última hora van fer que quedessin algunes faltes en els textos, espero que no els ho tingueu en compte…]

A tots, tant els que heu agafat el camí científic, com els que continueu el camí clàssic a Llatí de quart, us desitjo de tot cor:

Fortuna secunda!!

TERESA

41 thoughts on “Descobreix la mitologia de Bètulo amb la Cultura clàssica de tercer!

 1. Jan Rubio

  El que més m’ha agradat ha estat el vídeo de Font i Cussó , és interessa nt i gracios a la vegada .També m’ha agradat còmic toti que no l’he entes i m’agradaria fer algu vídeo o còmic , Ara veient el document ja se més coses sobre la cultura clàssica .
  M’ha agradat molt la feina que han fet.

 2. Judith Ruiz Torrent

  Acabo de llegir-me aquesta pàgina i m’ha agradat com l’heu volgut presentar. Es molt imaginatiu per la vostra part explicar el que han fet els cursos anteriors a més d’introduir la matèria amb una pàgina web i explicar els treballs que han fet els alumnes. Hi han moltes parts que m’han agradat, com ha sigut el vídeo del jaciment del senyor Font i Cussó o el bloc on parla sobre la mitologia i els déus. Aquesta última part m’ha refrescat la memòria una mica sobre alguns que no recordava i altres moments que no em sabia com el punt 3.3 Unió amb Ariadna i la corona que m’han ajudat a profunditzar en un tema que m’agrada tant com la mitologia. Proposaria un apartat parlant de les paraules que la gent sol dir malament d’una manera còmica.
  Adéu!

 3. Teresa Devesa i Monclús Post author

  En principi, en aquest trimestre no parlarem gaire de mitologia, però hi ha algun appartat on en podeu dir alguna cosa. Veig que els que us heu mirat amb atenció, heu tingut dificultats amb el còmic. M’apunto que el Jan s’ofereix per fer-ne un, o tb un vídeo. La proposta que deixes al final, Judith, me l’hauries d’aclarir un mica més. Si és interessant, podem fer-ho.

 4. Ainhoa

  Jo crec que aquesta optativa serà força interessant.
  El que més m’ha cridat l’atenció d’aquesta optativa és la mitologia, ja que a mi personalment m’agrada molt el tema dels éssers fantàstics, les histories, els mites, els Déus,etc.
  Tinc moltes ganes de fer aquest treball final sobre el tema i penso que m’ajudarà a aprendre molt i crec que serà força divertit.

 5. Maite Prats Pérez

  Aquest treball va estar força bé, jo l’any passat ho vaig fer i no era fàcil, vaig entendre l’esforç dels alumnes dels altres cursos i quan acabes la tasca un queda orgullós del seu esforç durant el trimestre. No es fàcil però si es molt interessant ,e divertit.

 6. Jordi Agraz Santos

  El treball esta ben efectuat, alguns dels mites eren desconeguts per mi, pero gràcies al vostre treball he aprés sobre ells.
  He de dir que la primera foto esta del revés pero en quant a informació un deu sense cap dubte!!!

 7. Alex Rolón

  És un gran treball ja que la informació està molt ben estructurada, i es molt interessant perquè no pensava que fos tant interessant la època romana en la nostra ciutat.

 8. Eric Llaga

  El que més m’ha agradat saber es que farem mitologia perque aquest tema mencanta, ja que a mi personalment m’agrada molt el tema dels éssers fantàstics, les histories, els mites, les deeses, els deus etc…
  Yo en aquest tema no podria aportar gaire cosa ya que no controlo molt el tema però igualment aprendré moltes coses sobre el tema!

 9. Laia Torres i Abril Queralt

  LAIA: Es pot veure que està molt elaborat i que no és un treball fàcil. I, cal dir que aquest treball ens pot ajudar als alumnes que hem començat la optativa aquest trimestre!
  ABRIL: Aquest text m’ha interessat perquè a mi la mitologia m’agrada, fet que fa que m’agradi aquest text. Hi ha molta informació, s’han esforçat en posar-ho tot o quasi tot de la mitologia. És comprensible i t’ajuda a saber més coses, i més si aquest tema t’interessa.

 10. Joel Anales Moreno

  jo crec que no he fet malament en agafa aquesta optativa però es força interessant i ami m’agrada molt el tema de la mitologia del deus.

 11. Ana Núñez

  Un gran treball per part dels alumnes, m’ha captivat tant l’estructura com les explicacions esmentades, sens dubte un treball excel·lent! És interessant i l’hi recomano a tothom, ha sigut una lectura molt entretinguda, per descomptat!!
  M’ha ajudat molt, ja que jo no entenc molt sobre la mitologia.

 12. Irene Prat

  Està molt bé el vídeo perquè feu una molt bona representació. El tríptic és molt interessant, ja que es breu i té un bon efecte visual. Enhorabona!

 13. Dmytro Krasnostup

  Per una banda no m’agrada molt Mitologia i tot això, però per alte banda és molt divertit i interessant.

 14. Marcel

  Es curiós interessant i per molt llarg que sigui, es necessari per explicar uns fets tant extensos.
  El vídeo es divertit, ben fet

 15. Mònica Luque

  El treball que han realitzat els anteriors companys em sembla que està molt ben fet, és molt interessant, i a més a més està molt ben estructurat.
  Crec que el treball és adequat per a tothom, a mi m’ha agradat molt el contingut.

 16. Erika Luque

  Els alumnes han fet un treball genial, les explicacions són molt interessants i l’estructura està super bé. Crec que aquesta tasca que han fet amb tant d’esforç ens ajuda a tots a entendre amb més profunditat la mitologia.

 17. Jordi Agraz

  És una explicació bastant interessant sobre els mites de la nostre història, bastants d’ells eren desconeguts per mi, un article bastant i interessant, encara i així, la primera fotografia esta al revés, tot i així, un treball molt ben elaborat i una informació molt ben elaborada per part de l’alumnat que la ha exposat en aquest article, un treball de deu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *