19 thoughts on “Athenae et Creta

 1. Iria Rael

  Xaipe!
  Molt bon apunt, ja que heu estructurat molt bé i molt completament el tema sobre Creta, que jo ja coneixia molt bé perquè vaig anar de petita. És l’illa més gran de Grècia i la cinquena en grandària del mar Mediterrani. L’arxipèlag cretense conforma una de les 13 perifèries i una de les 7 administracions descentralitzades de Grècia. Fins a principis del segle XX també la hi va conèixer amb el nom de Càndia, topònim que deriva del llatí candidus («blanc») i que li van aplicar els marins i comerciants italians de l’edat mitjana. Posseeix una superfície de 8.300 quilòmetres quadrats, una costa de 1.040 quilòmetres de longitud i una població d’uns 600.000 habitants. La seva capital és Iràklion.

 2. omaima

  Esta ben fet el treball felicitats!

  Sempre he sentit a parla de creta peró mai e tingut curiositat peró ara que ho he vist he volgut trobar informacó sobre l’illa. És l’illa més gran de Grècia i la cinquena de la Mediterrània.

 3. Abril Ramos i Aran

  Xaipete!

  Moltes gràcies pels comentaris. Recordo quan el meu company Luca i jo vam fer aquest treball l’any passat. Tot i així l’he tornat a mirar perquè no recordava del tot el que vam posar.

 4. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Bona recerca d’informació sobre aquestes grans illes com són Creta i Atenes, heu buscat més enllà de la història de les ciutats amb la llegenda del minotaure. Bon treball!

 5. Mar Arquillo

  En la tasca del Moodle: Viatge a Grècia, jo he proposat un viatge a Creta. Què us sembla?

 6. Robert Cepeda

  Unes illes molt agradables, el treball te una recerca de 10 ja que explica des de la posicio de la illa, l’historia i consta d’unes imatges molt clares. Si tingues que dir un defecte de la presentacio, seria que la lletra era una mica difusa ja que el fons era molt resaltat.

 7. Chaymae Zaouaghi

  Χαιρετε!!
  Molt bon Apunt i bona recerca!!
  Es una illa impressionant encara que no he tingut l’oportunitat de visar-la jo m’hi apuntaria para anar, bon treball Marc deixes molt clar tot sobre aquestes dos illes magnifiques..

 8. Mireia

  Xaipete!!

  Molt bon apunt nois!! És maquissim.. quins paisatges i quines platges i quines cases.. impressionant!
  Quines ganes m’estàn entrant de viatjar a Grècia.. maquissim!!

 9. Valentina Restrepo

  Χαιρετε,
  Bona recerca d’informació sobre aquestes grans illes com són Creta i Atenes, heu buscat més enllà de la història de les ciutats amb la llegenda del minotaure.Molt bon treball!

 10. Mar Cruz Viladoms

  XAIPETE!!
  Una informació molt ben ordenada i exposada.
  Crec que creta és una de les illes més boniques i que m’agradaria viatjar també pel seu clima. Mirant la ruta que ens proposa el Marc Arquillo, m’encantaria fer la ruta del dia 4. Creta és espectacular perquè és clàssica però té un toc molt modern, el que fa que sigui un contrast molt interessant i llamatiu per a la gent com nosaltres, turistes.

 11. Alèxia Alvárez

  Χαιρετε!
  Felicitats a l’Abril i en Luca, però també al Marc tots tres han fet una molt bona recerca, molt complerta i ben exposada!
  En relació a l’apunt de l’Abril i en Luca, dir que amb les fotografies que han ficat de Creta, m’he enamorat complertament, el que més m’agrada d’aquesta illa són les aigües, soc una fanàtica del mar i del busseig, amb el seu apunt m’han donat moltissimes ganes d’anar-hi, tenia entès que era molt bonic però no tant.
  I en relació a l’apunt del Marc, felicitar-lo perquè un itinerari sempre es molt interessant a més a més es una bona manera d’exposar geogràficament les illes. De tot l’itinerari me’ncantaria fer el dia 3 i el dia 7.

 12. Erola Such Tormo

  XAIPETE!

  Bon apunt! Unes imatges impressionants unes vistes maquíssimes. Una recerca d’informació grandíssima, de veritat que és molt bonic. Cada cop m’agrada més Grècia. Felicitats!

 13. Erola Such Tormo

  XAIPETE!

  Bon apunt! Unes imatges impressionants unes vistes maquíssimes. Una recerca d’informació grandíssima, de veritat que és molt bonic. Cada cop m’agrada més Grècia i m’agradaria viatjar-hi. Felicitats!

 14. Abril Gabutti

  Xaipete!
  Creta (Κρήτη) és l’illa més gran de Grècia i la cinquena de la Mediterrània. Entre els atractius turístics de l’illa hi ha els jaciments arqueològics de Cnossos, Festos, Gortina i molts altres, el castell venecià de Réthimno o la famosa Gorja de Samarià.A Creta hi va haver la civilització minoica (aproximadament entre els anys 3000 i 1400 aC), una de les primeres civilitzacions d’Europa.

  L’illa també es protagonista de molt mites grecs.

 15. Rocío Rodríguez

  Xaipe!
  Molt bon apunt la veritat!
  Es increible veure que els dos llocs són de Grècia pero que són bastant diferents en realitat. Sembla veure com ATenes té un clima més càlid i Creta en canvi és molt blau. Encara que com no, saben que és Grècia per les seves construccions i el blanc que té tot.

 16. Arnau Torres Nadal

  Xaipe!
  He sentit a parlar mols cops de creta, en els mites i en històries però no havia tingut massa interès per aquesta. Ara veig que també te un pes important a Grècia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *