Hèrcules i els dotze treballs

Hèrcules (Hèracles en grec) va néixer de la relació de Zeus amb Alcmena, esposa d’Amfitrió. Quan Amfitrió haver d’anar-se’n a la guerra seguint els designis de la seva pròpia dona, que no volia jeure amb ell fins que no l’hagués venjada. Zeus va aprofitar-ho, va enganyar Alcmena sota la aparença del mateix Amfitrió i va passar una nit amb ella. Amfitrió va tornar a l’alba i va jeure amb Alcmena. Per les paraules d’ella, va comprovar que la seva dona li havia estat infidel i va decidir castigar-la. Però Zeus ho va impedir revelant tota la veritat i la innocència d’Alcmena. A més va advertir Amfitrió que de la doble unió naixerien dos fills en un mateix part i de pares diferents: un de Zeus i l’altre d’Amfitrió. En efecte, Alcmena va donar a llum dos infants: Ificles, fill d’Amfitrió, i Alcides -que més endavant prendria el nom d’Hèrcules-, fill de Zeus. De seguida Hèrcules va ser objecte de l’odi d’Hera, gelosa de tot fill il•legítim del seu marit Zeus. Quan tot just tenia uns mesos, la deessa va deixar anar dues serps enormes a la cambra on dormien tots dos bessons. Mentre Ificles no feia més que plorar i cridar aterrit, el seu germà va agafar sense por cada serp amb una sola mà i les va escanyar. En entrar Amfritrió a veure què passava no li va quedar cap dubte de quin dels dos nens era el fill de Zeus.

Més endavant, Hera no havia oblidat la seva rancúnia i va provocar-li un terrible atac de bogeria, en el qual va matar amb l’arc els seus propis fills i els d’Euristeu, el seu cosí i rei de Micenes. Quan va recuperar el seny, horroritzat per l’acte que havia comès, va acudir a l’oracle de Delfos per saber com expiar el seu terrible crim. L’oracle li va ordenar canviar el nom d’Alcides que havia dut fins a aquell moment pel d’Hèracles -amb el significat de “la glòria d’Hera”- a fi d’aplacar la ira de la deessa i posar-se al servei d’Euristeu durant dotze anys. Durant aquest temps Euristeu li va posar dotze treballs que només Hèrcules podia aconseguir acomplir.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kGJk2SkYenI[/youtube]

 

Heus aquí la relació dels treballs que Hèrcules va haver de portar a terme per alliberar-se de la seva condemna:

I. El lleó de Nemea

II. La Hidra de Lerna

III. La cèrvola de Cerínia

IV. El senglar d’Erimant

V. Els estables d’Augies

VI.Les aus del llac Estimfal

VII. El toro de Creta

VIII. Les eugues de Diomedes

IX. El cinturó d’Hipòlita

X. Els bous de Gerió

XI. Les pomes d’or del jardí de les Hespèrides

XII. El Gos Cèrber

Coneixíeu algun d’aquests treballs? Com el vau arribar a conèixer?

Camila Valencia i Iria Rael, 4t E. Llatí opt.1

59 thoughts on “Hèrcules i els dotze treballs

 1. Christian Munera

  el treball esta molt be, t’explica quins van ser els 12 treballs i perquè els va tenir que fer, t’explica de qui va néixer hèrcules hi ho que significa el nom “la gloria d’Hera” (Heracles) també el vídeo esta molt bé però en algunes parts del vidio el color de la lletra feia que no es pugues llegir bé, però molt bon treball!!!

 2. Guanna

  Em sembla bastant interessant la història, llegenda … de l’un dels fills il·legítims de Zeus, Hercules. Em vaig veure una pelicula basada en Hercules, interpretada per Dwayne Jonhson, que s’adapta molt bé a la història d’Hercules i estaria bé veure-la.

 3. leire castilla aguirregabiria

  Tota aquesta informació es molt bona ja que te explica tots els treballs que hi va tenir que fer hèrcules, i el vídeo està molt bon fet sol que quan hi havien lletres la terra feia que no hi es llegeixi molt be, però m’agrada molt el treball.

 4. Txell Fontrodona

  Jo en sabia alguns d’aquests treballs, però no tots ni tampoc els sabia ven detallats, m’ha agradat molt saber-los tots i per a mi el millor es el de ‘‘El Gos Cerber’’ ja que el meu déu preferit és Hades. El vídeo ha sigut interessant ja que et resumeix tots els treballs que va fer Hèracles amb la informació necessària. Hi han algunes frases que no es veien bé, però per tot l’ho demés està genial.

 5. POL

  LLEÓ DE NEMEA

  Va ser el primer treball de hèrcules si era matar al lleó i com era invulnerable el tenia que estrangular i tallar-li la pell i ferse una capa.
  Per matar-lo va tenir que ficar-li el tot el braç per la boca i asfixiar-lo perquè totes les armes eren inútils.

 6. Mirna Parra Macías

  En els llibres de Percy Jackson es fan moltes referencies a Hèrcules: La Hidra, el gos Cerver i els estables d’Augies. El treball que més m’ha agradat ha sigut el de la cérvola de Cerinia, és molt diferent als altres, té que ser cuidadós ja que sinó la podia ferir, i es interessant que justament un Heroi que acostuma a ser més lluitador prodigi tingui que fer d’atleta durant un any sencer dia i nit perseguint aquest meravellós animal.

 7. CARLOS

  Tota aquesta informació és molt bona ja que te explica tots els detalls que hi va tenir que fer Hèrcules en els dotze anys . M´ha resultat molt cansat el text però està molt be estructurat . El meu personatge preferit és Hèrcules que es defineix amb molta força i sanguinari .

  Jo en sabia alguns d’aquests detalls, però no tots .M’ha agradat molt saber-los tots.No sabia que Herculis havia matat el gos Cerber però gracies a la informació, ja o sé . Per a mi el millor treball és el de ‘‘El Gos Cerber´´M’agrada que tingui molts caps per així mata més rapit els intrusos ; )

 8. Paula Mezquita

  Personalment, m’agrada més el primer treball que va fer Hèrcules, el del lleó de Nemea, costava molt matar a aquell lleó amb armes, ja que la seva pell era molt gruixuda, així que va asfixiar-lo posant-li el braç dins seva boca, això em sembla molt impressionant! I trobo molt normal que el rei Euristeu s’hagi espantat…

  Desconeixia alguns dels treballs i m’he llegit els que més m’han cridat l’atenció, el del lleó de Nemea em sonava molt, i per això l’he escollit. Molt bon article, la informació no se m’ha fet pesada, així que ha sigut entretingut!

 9. Lian

  Hèrcules era un semidéu fill de Zeus i Alcmena, casada amb Amfitrió. Zeus es va fer passar Amfitrió, quan estava a la guerra, i va estar una nit amb ella. Quan Amfitrió va arribar de la guerra es va donar compte de que la seva dona li era infidel, llavors li volia castigar però Zeus li va confessar que havia sigut ell. Alcmena va donar a llum a dos fills, un de Zeus que era Hèrcules, i un de Amfitrió que era Alcides. Hera, dona de Zeus, odiava a Hèrcules per no ser fill seu, aleshores quan Hèrcules tenia pocs mesos Hera va deixar anar dues serps a la cambra on dormien els dos bessons i Hèrcules va agafar a cada ser amb una mà. Un temps més tard, Hera li va provocar un atac de bogeria i Hèrcules va matar amb l’arc als seus propis fills i als d’Euristeu, el seu cosí i el rei de Micenes. Quan va recuperar el seny, va acudir a l’oracle de Delfos per preguntar com expiar el seu crim. Llavors va canviar el seu nom d’Alcides, que es el nom que tenia fins a aquest moment, per Hèrcules, que significa “la glòria d’Hera”i durant dotze anys fer els dotze treballs que només Hèrcules podia fer.

 10. Uriel Camí

  L’article explica molt bé la historia d’Hèracles i el perquè va haver de fer aquests treballs. Jo desconeixia l’existència del seu germà bessò.
  el treball que més m’ha cridat l’atenció ha sigut el lleó de Nemea per com el va haver de derrotar per culpa de que la seva pell era indestructible (estrangulant-lo).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *