Ens visita a l’IPM Francesc Nadal

Avui divendres 28,  ens ha visitat Francesc Nadal, professor d’Economia, FOL i AGE a l‘Institut Illa de Rodes, Roses i promotor de illARgonauta, blog amb el que treballen la Realitat Augmentada els seus alumnes juntament amb els alumnes de la seva companya de clàssiques Jenny Triviño. Doncs bé, amablement el dia de lliure elecció del seu centre ha decidit venir a veure’ns a Premià de Mar i fer-nos una xerrada. En aquest taller, hem après que és la Realitat Augmentada, per a què serveix, com l’hem d’utilitzar i amb quins programes ho podem fer, amb aquests programes ens ha ensenyat a fer un ús educatiu dels telèfons mòbils, ja que a través dels mòbils hem pogut provar la Realitat Augmentada. Com hem pogut veure avui,  la Realitat Augmentada és una eina que sorprèn allà on va.

Francesc Nadal explicant la RA a l’institut Premià de Mar

Com podem veure a la següent imatge, hi ha un Doraemon levitant al claustre del nostre centre, doncs aquest Doraemon és creat amb la Realitat Augmentada, i es pot veure reproduit a la pantalla d’un dispositiu mòbil amb càmera o un ordinador amb webcam.

Per últim ens agradaria felicitar-lo pel seu merescut guardó als Mobile Learning Awards 2014

Us ha agradat la xerrada d’en Francesc? Què n’heu après? Sabíeu de l’existència d’aquesta eina digital? D’ara en endavant l’utilitzareu?

Elisa Moya Ruiz i Francesc Xavier Gras

2n Batxillerat Grec i Llatí

N.B: Per gentilesa de Francesc Nadal, el qüestionari final de RA amb el mòbil.

13 thoughts on “Ens visita a l’IPM Francesc Nadal

 1. Margalida Capellà Soler

  Elisa, Xavier, us agraeixo la rapidesa en què heu publicat l’apunt sobre la visita d’en Francesc Nadal al nostre centre. Realment va ser molt interessant, malgrat tots els impediments tècnics que li varen barrar el pas; però el nostre centre no està encara preparat per fer xerrades d’aquest nivell i és una llàstima (tanmateix, el nostre director es va comprometre a posar-hi solució). Em va doldre que tots els alumnes no tinguessin connexió a Internet, la wifi ha de ser oberta en aquestes ocasions i, a més, fer un bon ús dels mòbils i d’internet també és responsabilitat de l’educació. Amb la prohibició no hi ajudem gaire i el futur que ja és present no pot donar l’esquena a les aplicacions didàctiques dels dispositius mòbils. Com bé va dir en Francesc ahir la Realitat Augmentada suposarà una revolució equiparable a la d’Internet. També em va saber greu que els alumnes de llatí de quart no hi poguessin assistir i que vosaltres, Elisa i Xavier, deixéssiu d’anar a la sortida d’anglès. No us oblideu d’anar aquest cap de setmana a veure Her i de ben segur hi trobareu referents!
  A cada passa amb referents i a Literatura grega a escena, ja s’ha utilitzat la RA, també hem fet col·laboracions a illArgonauta i espero i desitjo que la xerrada-taller d’ahir ens ompli de RA els nostres blogs i que continuem col·laborant en el seu mur de Pinterest i en el seu blog. Moltes gràcies!

 2. Daniel Jarque Martinez

  M’agradat la xerrada d’en Francesc en el meu cas es una llastima que mes de mitja hora van intentar solucionar un problema i que yo nomes vaig estar una hora sino m’agues agradat encara més. Jo en aquestes coses no soc gaire bo ni les entenc gaire be pero potser em baixo un dia l’aplicació per provar-ho que m’agradat saber que hi ha un app per aixo. Avui dia amb el movil ja pots fer-hi tot. No sabia que hi havia aquesta app ja que apart hi han moltes de semblants hi avegades no saps quina es la millor. Moltes gracies Lida, Xavier i Elisa per portar a en Francesc a fer una xerrada ja que en batxillerat ni hi han poques de xerrades i sortides. Hagues valgut la pena averme perdut una hora de classe d’una altre assignatura per seguir amb aquesta xerrada.

 3. Judith Martínez Barranco

  Em va agradar i semblar molt interessant la xerrada d’en Francesc, tot i que varem tenir problemes tecnològics, va ser una xerrada interessant.
  Amb aquesta xerrada m’he donat compte principlament de com acabarà la societat, crec que acabarem com si res fos real. Les noves ulleres de google, m’agraden, tot i que és tot amb molta ficció , de totes maneres el que més interessant em va semblar d’aquesta xerrada va ser el final de la xerrada quan el Francesc va fer una demostració del que realment era la Realitat Augmentada.

 4. camil.arigon

  La xerrada d’en Francesc la vaig trobar molt interessant, no en coneixia aquesta eina digital, o més aviat, no sabia ni utilitzar-la! A partir d’ara si la necessito ja en sabré gràcies a la seva xerrada. El joc del final el vaig trobar molt intrigant i alhora divertit! Moltes gràcies al Francesc i a tots els que vau ajudar a fer aquesta xerrada possible.

 5. Marina Cañas

  La xerrada que ens va fer el Francesc la setmana passada, la vaig trobar molt interessant, igualment que tignuessim problemes tecnologics, al final vam poder començar. Jo no coneixia aquesta tecnologia, i cuan vaig veure aquelles olleres, em van semblar impressionants, ara bé, d’aquí uns anys la nostre societat viurà d’això i ho trobarà tot molt normal no com ara nosaltres. El joc que ens va fer al final de la xerrada va ser molt divertit i competitiu, això de jugar amb els mòvils i que sortís a una pàgina web desde l’ordinador va ser molt divertit.
  Gràcies Francesc!

  Vale!

 6. xenia.sanchez

  Una xerrada molt interessant i productiva, penso que vàrem passar una estona molt divertida i alhora molt eficient, ja que la majoria de nosaltres (jo inclosa) no sabíem fer ús ni teníem coneixement d’aquesta eina digital. Moltes gràcies per la bona estona que ens vàreu fer passar!

 7. Clara Serrano Jiménez

  Salve!
  Vaig trobar la xerrada molt interessant, tot i que vam tenir problemes tècnics, tot va sortir perfecte.
  Jo aquest tipus de tecnologia no l’havia escoltat mai, i em vaig sorprendre, ja que la trobo molt interessant i es una molt bona eina per al futur. Les ulleres em van semblar fantàstiques, i n’estic segura que d’aquí a 10 anys, serà molt comú entre nosaltres.
  I per últim, el joc que vam fer entre tots, va ser molt divertit, encara que jo no hi vaig poder participar ja que no se’m descarregava l’aplicació jajaja!

  Gràcies Francesc per la xerrada i per aportar-nos una mica mes de coneixements sobre les noves tecnologies 🙂

 8. Sergio Fernández

  M’agradat la xerrada d’en Francesc.

  En el meu cas es una llastima que mes de mitja hora van intentar solucionar un problema i que yo nomes vaig estar una hora sino m’agues agradat encara més. Jo en aquestes coses no soc gaire bo ni les entenc gaire be pero potser em baixo un dia l’aplicació per provar-ho que m’agradat saber que hi ha un app per aixo. Avui dia amb el movil ja pots fer-hi tot. Molt interessant tot!

  VALETE!

 9. Maria Mayor

  Salve!

  Em va semblar molt interessant la xerrada d’en Fransesc sobre la realitat augmentada, ja que havia escoltat a parlar d’ella però no sabia en que consistia, i en Fransesc va fer una explicació molt bona i clara sobre la realitat augmentada. M’agradaria poder utlitzar aquesta eina , de moment és molt cara i no està a l’abast de tothom, però crec que amb el pas del temps tots l’acabarem fent servir.

  Valete!

 10. falcon.ana

  Salve!

  Em va semblar una xerrada molt interessant. El tema de la tecnologia avui en dia és molt important, ja que de mica en mica totes aquestes innovacions estan dominant les nostres vides. Si pensem i comparem el que tenim ara amb el que teníem fa uns anys veiem una gran diferència, ja que ara tenim múltiples aparells que faciliten les nostres vides. Igual que si dintre d’uns anys comparem el que tenim ara amb el que tindrem, ja que les noves tecnologies no s’aturen i cada vegada hi ha més coses noves. Em va semblar molt interessant l’invent de les ulleres, ho vaig trobar sorprenent. Al principi no m’ho creia però quan vaig veure el vídeo de la demostració vaig veure que aquest món és sorprenent i que es poden fer coses meravelloses. Mai havia sentit a parlar d’aquesta “Realitat Augmentada”, però després d’assistir a la xerrada puc assegurar que és una eina molt interessant i que pot ser que algun dia arribi a utilitzar.

  Per últim, donar les gràcies a tots els que van fer possible aquesta educativa xerrada, sobretot a Francesc Nadal i enhorabona pel seu guardó.

  Valete 🙂

 11. Pingback: Us animeu a provar la realitat augmentada? | Aracne fila i fila

 12. Pingback: Medusa amb Realitat Augmentada | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *