La família a l’Antiga Grècia

En treballar la vida quotidiana a Grècia, he volgut triar el tema de la família a l’Antiga Grècia per tal de saber-ne més. Haig de dir que cercar informació no m’ha suposat cap dificultat ja que ho hem treballat a classe; ara bé ha estat una tasca difícil trobar les imatges. Sort que la ceràmica grega, com diu la Margalida, són l’àlbum familiar d’imatges dels antics grecs!

Marta Gallardo
1r de Batx. Grec

4 thoughts on “La família a l’Antiga Grècia

 1. Margalida Capellà Soler

  Marta, veig que no t’ha quedat altre remei que posar imatges de l’àlbum familiar dels grecs!

  Creieu que estava ben vist a Grècia quedar-se solter o soltera, per què? Per què casar-se era “un mal necessari” per als grecs? …
  Hem canviat avui en dia en la tipologia de les famílies, en l’organització de la vida familiar, en la repartició de les tasques dins l’àmbit familiar i en el fet de casar-se i tenir fills? En quins aspectes? …

 2. Camila Arigón

  Felicitats pel treball Marta. Em sorprèn l’enorme diferència d’edat entre els casats, la noia era massa jove, ja que el marit rondava els 30 anys. També que si no aconseguia tenir fills la dona, es podia casar amb una altra dona o fins i tot adoptar! Una altra cosa que em sorprèn és que fessin un ritual per veure si acceptaven el fill… També podem observar que l’home es considerava l’important i tenia poder sobre la dona i ella s’encarregava del treball domèstic.

 3. Pingback: Pétasos | Citius, Altius, Fortius

 4. Abigail.dina

  Molt bon treball Marta!S’entén molt bé ,ara ja m’ha quedat més clar com era la familia a l’antiga Grècia.Hem sembla impressionant el poc valor que li donaven a la dona a l’antiga Grècia.
  A l’antiga Grècia no estava ben vist quedar-se solter o soltera ,ja que casar-se per ells era com una obligació ,és a dir la família era la unitat bàsica en la societat grega, i també per aconseguir el prestigi social .Per els grecs casar-se era”un mal necessari”,ja que calia tenir un hereu perquè es fes cárrec de la hisenda familia.
  En l’epoca actual han canviat molt les coses ,ja que ara el matrimoni ja no és una cosa obligatoria,i tenir fills tampoc.Ara el matrimoni no té un gran valor per les persones.
  Per el que fa la família si que ha canviat molt ,ja que ara els homes ajuden a les dones en la llar,amb els fills,ja no es tan sols la dona la que s’encarrega de tota la llar sinó que també l’home ajuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *