Per què ens fascinen els homes llop?

[youtube]http://youtu.be/ip1TcDwr_p4[/youtube]

En la mitologia, un home llop és una persona que es transforma en llop, ja sigui utilitzant màgia, involuntàriament o causa d’una maledicció. La transformació està associada a la lluna plena, es diu que quan es transformen es tornen violents, salvatges i no tenen control sobre si mateixos.

A l’època de Grècia i Roma, s’explicaven històries sobre els homes llops i la gent creia en la seva existència. Avui dia s’expliquen moltes llegendes però  els homes llops són protagonistes de moltes sèries i pel·lícules on s’explica la seva vida, i la seva transformació.

En aquest vídeo, expliquem què són, quan es transformen i per què, la seva vida a partir de ser convertits, les llegendes que s’expliquen, les característiques d’un home llop i altres curiositats.

Marta Sánchez i Mar Martínez 4rt Llatí.

12 thoughts on “Per què ens fascinen els homes llop?

 1. Pingback: Ecce pictura XV. Quae fabula est? | El Fil de les Clàssiques

 2. Iria Rael

  Salve!
  Bon treball i vídeo noies! Penso que os hauria faltat possar alguna que altre fotografía, però pel demés perfecte. M’he llegit el capítul Licaón del llibre de ‘Narracions dels mites clàssics” i la veritat es que m’ha agradat.

 3. Ramon Albero

  Si que es veritat que ara hyan canviat molt la manera de veure als homes llops, ja que o be es transformen en mitat homes mitat llops o bé perque en moltes pelicules son bons.
  Son diferents maneres de pensar en ells, jo personalment, prefereixo als homes llops violents!

 4. Mireia Sánchez Cano

  Salvete!!

  Genial treball!!
  Sí que és veritat que en uns segles hem cambiat la manera de veure els llops. Ara com bé deia en Ramón els llocs surten a les pel·licules com bons animals, tranquils.. Abans es veien violents, agressius…

 5. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  El fet de que el personatge d’homes llop segueixi vigent, encara que d’una atra manera, en la nostra societat, és una factor que ens indica que és una de les moltes coses que heredem de l’antiguitat. Jo, personalment, penso que no està de més en alguna pel·lícula introduir-los, ja que donen emoció.

 6. Juls París

  Salve!

  Els homes llops són una de les moltes figures que segueix en el nostre dia a dia d’herència clàssica. Els podem trobar en pel·licules, series, animacions, fins i tot els nens i nenes busquen disfresses per a carnastoltes d’aquest èssers.
  Antigament els homes llops representaven la violència, la fúria.. Actualment els podem trobar de dues maneres, homes llops que representen el misteri però que no fan mal a ningú: l’home llop de la saga ”Crepúsculo” https://www.google.es/search?q=hombre+lobo+de+crepusculo&safe=strict&espv=2&biw=1440&bih=811&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi72q_N0OrKAhWGOBoKHcfdCUoQ_AUIBigB#imgrc=YRTG2STxZ3blSM%3A
  O bé un personatge que ami personalment sempre m’ha donat molt mal rollo: l’home llop de la saga ”Harry Potter ”, que és transforma en llop quan hi ha lluna plena.
  https://www.google.es/search?q=home+llop+harry+potter&safe=strict&espv=2&biw=1440&bih=811&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiywtOa0erKAhWBVBoKHWpRBbIQ_AUIBigB&dpr=1#safe=strict&tbm=isch&q=hombre+lobo+harry+potter+&imgrc=AqjIKKB6R8ssMM%3A

 7. Valentina Restrepo

  Bonum diem!
  M’ha agradat molt tot el que s’explica en el video i el petit esrit sobre els homes llop, encara segueix vigent el mite dels homes llop i em fascina saber que a l’època de Grècia i Roma, s’explicaven històries sobre els homes llops i la gent creia en la seva existència i que avui dia s’expliquen moltes llegendes però els homes llops són protagonistes de moltes sèries i pel·lícules on s’explica la seva vida, i la seva transformació, felicitats!

 8. alexia.alvarez

  Salvete!!
  Felicitats per el treball i la recerca, trobo que amplien molt el tema!
  Com han dit la Mar i la Marta l’home llop és una persona que es transforma en llop, ja sigui a propòsit utilitzant màgia o involuntàriament, a causa d’una maledicció o d’altre agent exterior. Es molt curiós que per tenir relacions sexuals amb un home llop, tu en converteixis en un! El personatge de home llop es troba també mencionat dins obres clàssiques com a Els treballs de Persiles i Sigismunda de Cervantes o algunes obres de Molière. Al Romanticisme va convertir-se en un ésser torturat, que no vol ser el que és, mentre als relats de terror el tenen com a protagonista (i la lluna pren més relleu en la transformació). També surt en pelicules com a Van Helsing, The Wolfman (2010) de Joe Johnston, Blood and Chocolate (2007), Katja von Garnier és l’historia de una jove dona llop ( sempre fan la presencia d’un llop humanitzat com a home i crec que aquesta es la primera película que fa la presencia licantropa en femení) que procura fugir d’aquesta situació que trastorna la seva existencia desde petita.

 9. Pingback: Narracions de mites clàssics: Per què?… | El fil del mite grec

 10. Claudia P. Torrabadella

  M’ha agradat molt aquest article! Molt ben explicat,molt ben elaborat.
  L’home llop és una persona que es tranforma en llop, per màgia o involuntàriamnet jaque tenen una maledicció o entre d’altes.
  com ha dit l’alexia, a mi també m’ha sorprés que només pel fet de tindre relacions sexuals amb un home llop, et converties amb un, és totalment curiós.

 11. AMAIA

  El personatge del home llop es aquell ue al principi pot fer por es el ue meés impacta i el ue més emoció dona al conte o pelicula , láricle està molt bé redactat , encara segueix viu per aueqets motius
  in proximum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *