Xaipete!
Som l’Andrea i la Irina Balart, editores del bloc El cel dels mites. Hem decidit fer una dramatització d’una de les dones que va tenir més importància en l’època clàssica, Hipàtia d’Alexandria. Hipàtia va tenir una vida força complicada per culpa dels fanàtics cristians que consideraven els seus invents com a pagans. Aquests cristians van ser els que la van assassinar i posteriorment van cremar la biblioteca de Serapeu. Aquí deixem la nostra dramatització en senyal de reivindicació:
Què us ha semblat? Quines van ser les aportacions a la ciència que va fer Hipàtia? Com va morir? Per què creieu que els fanàtics la van assassinar? Heu vist la pel·lícula Àgora d’Alejandro Amenábar?
Andrea i Irina Balart
2n Batx. C Grec
Salve!
M’ha agradat molt aquesta dramatització que heu fet, l’heu treballada molt i us ha sortit molt bé.
Hipàtia va aportar a la ciència diversos llibres escrits per ella sobre geometria, algebra i astronomia i va millorar el disseny dels primers astrolabis, va inventar un destil·lador i un hidròmetre. També va desenvolupar les equacions indeterminades.
Els fanàtics la van assasinar perquè estaven en contra dels seus invents ja que deien que era la mostra de que anava en contra del cristianisme i la criticaven per la seva amistat amb Morestis.
La pel·lícula d’Àgora la vaig veure fa bastant de temps i el que més recordo és la mort d’Hipàtia, en que la representen de manera que la començen a matar a pedregades però al final arriba el antic esclau d’Hipàtia i la mata apunyalant-la perquè així tingui una mort més ràpida.
Potser, Xènia, seria el moment de recordar els principals moments de l’evolució del pensament d’aquesta excepcional científica en la pel·lícula Ágora d’Alejandro Amenábar i, que de ben segur ens aniran bé per recordar la seva contribució a la ciència i comentar el que ens proposen magistralment les germanes Balart en una nova faceta:
La evolución del pensamiento de Hipatia from ramica0 on Vimeo.