Viatgem a les illes gregues del mar Egeu

Hic et nunc “Viatgem a les illes gregues del mar Egeu”. Són els treballs personals de les alumnes de Grec 1 (Rebeca Barroso, Maria Mayor i Clàudia Cazaux) a partir del tema IV de Grec 1 (ed. Teide), “El poble grec i el seu marc geogràfic”:

En primer lloc, les illes Cíclades (Κυκλάδες), que formen un cercle al voltant de Delos: Andros, Naxos, Paros, Ceos, Melos, Míconos…

Imatge de previsualització de YouTube

A continuació, les Espòrades (Σποράδες), un conjunt d’illes disseminades, situades a prop de l’Àsia Menor: Samos, Cos, Rodes, Telos, Lemnos, Samotràcia,…

Una illa molt important és Creta, la gran illa del sud, creuada d’oest a est per la serralada de l’Ida. Va ser el bressol de la civilització minoica:

També cal destacar – i potser algú s’anima a fer-ne la presentació!- les petites illes del golf Sarònic, al sud de l’Àtica, Egina i Salamina; així com l’illa d’Eubea, situada davant Beòcia i l’Àtica; precisament, des d’Àulida va partir l’estol grec cap a Troia.

33 thoughts on “Viatgem a les illes gregues del mar Egeu

 1. Clàudia Cazaux Cuberas

  De moment han quedat força bé la veritat! M’ha semblat molt interessant fer el treball sobre Creta, he descobert coses que no sabia sobre aquesta illa, com per exemple que es trobava la gola de Samaria, m’encantaria poder passejar-me entre aquelles dues parets de roca on pel mig hi passa un petit riu i pensar que al cap d’uns mesos seria un autèntic riu baixant amb tota la seva força.
  Creta és un viatge que em queda pendent per fer!

 2. Judit Gimenez

  Felicitats pels treballs noies!
  Són unes illes molt maques! Amb unes platges precioses pel que veig! No coneixia aquesta part de Grècia i realment m’ha agradat. A mi que m’agrada viatjar m’encantaria tenir l’oportunitat d’anar-hi algun dia

 3. Marta Gallardo

  Xaipe!

  Felicitats pels treballs! Quines fotografies més maques, ja m’agradaria anar algún dia. Jo ho he fet d’Atenas i, tot i que també trobo que és una ciutat molt bonica, és la part més turística de Grècia i no hi han paissatges tant espectaculars com els de les illes.

 4. Judith Martínez

  Salve!!
  Moltes felicitats pels treballs!!
  M’agradaria molt anar a aquestes illes, són realment maques, aquesta part de Grècia no la coneixia, i m’ha sorprès molt.
  vale

 5. Pingback: Zorba el grec, de Michael Cacoyannis | La cinta de Νίκη

 6. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipe!

  Moltes felicitats a les meves companyes pels seus treballs, ja que estan molt bé. M’he sorprés molt amb la bellesa que tenen aquestes illes, són precioses! Penso que són llocs molt bonics de visitar i m’agradaria anar a visitar-les algun dia. Jo he fet el meu treball sobre els millors paisatges i també he parlat d’algunes illes que surten en aquest apunt.

 7. Pingback: Tot són ganes de viatjar a Grècia! | Aracne fila i fila

 8. barroso.rebeca

  Salve 🙂

  Moltes felicitats als companys que també han fet un treball de les illes. Considero que són totes unes illes precioses i m’agrdaria viatgar algun dia.

 9. Marina Cañas

  Moltes felicitats noies! heu fet uns treballs magnífics! m’encantaria anar a visitar-les perquè com puc veure a les fotos és tot molt preciós! Penso que la gent que viu allà deu estar en un paraís ja que nosaltres això no ho podem veure i ens encantaria. Aquestes illes jo tampoc les coneixia i m’ha agradat molt poder llegir informació i veure fotos!
  Enhorabona!

 10. MARINA SALAS ZAMORA

  Χαίρετε companyes!

  Quines presentacions més treballades! Amb tot aquest estrés de l’institut, moments així, mirant imatges i futurs llocs per anar de viatge, relaxen.
  Totes les illes del mar Egeu tenen uns paisatges que deixen amb la boca oberta a qualsevol, però m’agradaria centrar-me, en aquest comentari, en les illes Espòrades i Creta. Les illes Espòrades es caracteritzen, entre altres coses, per la seva vegetació i les seves platges. A més, contenen una riquesa cultural que va des de la prehistoria passant pel folklore. Aquest grup d’illes es troben al mar Egeu. Igual que Creta, una illa molt muntanyosa i la més gran de Grècia. A Creta, hi podem visitar museus com l’aqueològic d’Iràklio amb la millor col·lecció d’art minoic del món. Exposicions com aquestes o el Palau minoic de Cnossos, que ja havia vist en fotos i trobo molt atractiu pels seus colors, són coses que descobreixes gràcies a articles com aquests i a l’hora de fer un viatge, si és possible, és té una cultura més ampliada sobre el pais que es visita. A més saps, que si visites Creta has d’anar a llocs que et recomana aquesta presentació. Per això agraeixo a tots els que col·laboren amb aquest blog i fan possibles articles tan enriquidors com aquets.

  Dit això, me’n vaig a dormir amb unes ganes immenses de viatjar…
  Salut!

  MARINA

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Té raó la Marina, que aquestes presentacions que esteu publicant les alumnes de grec, fan venir ganes de viatjar, tot i que les codicions actuals no són les més favorables. Ja sento l’intens olor a sal que desprèn l’Egeu…

 12. Anna Ferrón

  χαίρετε!

  Al veure aquestes presentacions de les illes de Grècia , les ganes de que arribi ja estiu han aparegut rapidament. M’encantaria trobar-me ara mateix allà en una tumbona relaxada amb el so de les onades del mar , sense estrès del col·legi. Una de les illes a les que més m’agradarien anar-hi serian les Espòrades situades al mar Egeu. Aquestes illes estan divides en dos grups les septentrionals i les meridionals. Si tingués l’oportunitat de poder anar a Grècia sens cap dubte aniria a les illes Espòrades i visitaria tots els llocs possibles que ens mostra aquesta presentació , ja que m’han semblat meravellosos i fascinants.

 13. omaima

  Aquestes illas són molt relaxedes i magraderia ara mateix esta allà pero creec ques impossible ja que hivern i encara falta molt per les vacances d’estiu i descansar una miqueta .
  Són les illes mes boniques i netes no pensaba que darrera de tantes escultures i tan de cultura i historia i hagués uns paisatges com aquets.

  Vale!

 14. Abril Ramos i Aran

  Xaipete!

  Felicitats pel treball. Molt interessant els dos treballs. Em donen ganes d’anar-hi per vacances. Ara ja se algunes illes per proposar d’anar de vacances!

 15. Iria Rael

  Xaipe!
  Quines presentacions més treballades! A Grècia les illes són precioses, crec que són llocs molt bonics de visitar i m’agradaria anar a visitar-les algun dia, a Grècia i a Roma. Habia sentit a parlar d’aquestes illes, però mai les havia vist en fotos.

 16. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Aquests tenen de ser uns grans destins per anar de vacances la veritat. Jo mai he viatjat massa, però potser d’aquí uns quants anys podré veure de primera tinta aquestes illes, mai se sap. Bones recerques!

 17. Ariadna Ruiz

  Χαιρετε!
  Quants treballs! Estan tots molt bé, espero anar algun dia, aquestes illes!

 18. Robert Cepeda

  Un treball molt complert i amb el tothom que busqui informacio sobre les illes del mar Egeu quedara insatisfeta ja que te unes dades molt bones i una bona font, les imatges son el punt final perfecte per un treball fantastic.

 19. Chaymae Zaouaghi

  Χαιρετε!!!
  Bon treball, felicitats!!
  Aquestes illes són dignes de visitar, i ami m’agrada molt viatger i encara més a illes com aquestes..
  espero poder anar-hi algun dia!!

 20. Pingback: Agricultura i ramaderia a l’antiga Grècia | Aracne fila i fila

 21. Julia París

  Bons treballs!!

  Bé com diu la meva companya Chaymae, aquestes illes són dignes de visitar, crec que són llocs que aporten molt a nivell personal. M’agradaria molt visitar-les algún dia en un futur!!

 22. Julia París

  Χαιρετε
  Com bé diu la meva companya Chaymae, aquestes illes són dignes de visitar, personalmetn crec que et poden aportar molt. M’agradaria molt aar-hi algún dia, sens dubte si m’hagés de quedar amb una em quedaria amb l’Illa de Creta!!

  Vale 🙂

 23. Mireia

  XAIPETE!!

  Molt bon treball!! M’agradaria molt anar-hi i poder visitar-ho ja que les fotos son molt maques però estaria bé veure’ls en persona.

  També dic que aquestes fotos son impressionants.

 24. Valentina Restrepo

  Xaipe!
  Heu fet uns treballs magnífics! m’encantaria anar a visitar-les perquè com puc veure a les fotos és tot molt preciós! Penso que la gent que viu allà deu estar en un paraís ja que nosaltres això no ho podem veure i ens encantaria. Aquestes illes jo tampoc les coneixia i m’ha agradat molt poder llegir informació i veure fotos!
  Enhorabona!

 25. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!!
  Cada cop que vaig decobrint més illes de Grècia, tinc més ganes d’anar-hi. Totes les illes tenen una bellesa i una pursea(pels colors blancs).
  Sembla increïble que fins ara no me’n hagués adonat d eles maravelles que ens envolten. Seria un viatge preciós i una experiència única.

 26. Alèxia Alvárez

  Χαιρετε!
  Enhorabona per la quantitat de informació recollida i molt ben exposades, molt bons treballs!
  Totes les illes són precioses, m’encantaria anar-hi a totes no deixar-me ni una, les imatges que es veuen d’elles son molt boniques i et descriuen lo boniques que són, però una imatge mai acaba de captar lo que l’ull humà en persona pot veure, amb la qual cosa haig d’anar!
  Lo que més m’agradaria es poder visitar-les amb un guia turístic que expliques els mites i tota la informació que ha sortit en cada presentació.

 27. Erola Such Tormo

  XAIPETE!

  Uns treballs magnífics la veritat. No sabia que hi havien tantes illes i cada cop tinc més ganes de visitar GRÈCIA. Uns treballs molt complets i treballats. Ha sigut un plaer llegir-los.

 28. Abril Gabutti

  Xaipe!
  M’encanta viatjar i aquestes illes mai han estat en la meva llista de “pendents”, però ara que he vist aquest apunt i en sé una mica més, sense dubte han passat al meu top 10 de llocs on he d’anar.

 29. Arnau Torres Nadal

  Salve!
  Veient aquest i els altres articles estic començant a pensar en fer un petit creuer per aquestes illes del mar Egeu! Ja tinc ganes de veure les bugambilies magentes sobre les parets blanques esquitxades per la rosada del mar.

 30. Dagmar

  Xaipe!
  Un treball fantastic, no tenia coneixement d’aquestes illes, són precioses i la que més m’ha agradat és mykonos. Espero annar algún dia per les platjes i les cases, és veue tot molt tranquil.

 31. Dagmar Post author

  En un programa de TV (clan k) van donar una temporada d’uns famosos (Las Kardashian/Jenner) que van gaudir juntes d’un luxós passeig en iot a l’illa de Mykonos, una de les més belles del mar Egeu a Grècia.

  rs_607x609-130430130951-Screen_Shot_2013-04-30_at_3.32.46_PMkardashian-grecia8--ars_496x608-130430130942-Screen_Shot_2013-04-30_at_3.35.41_PMehtrjtyk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *