Colloquium octavum, un Sant Jordi amb Hans Orberg

Seguint una bella tradició, aquest curs anem llegint i dramatitzant els Colloquia personarum. El dia de Sant Jordi, uns alumnes de llatí de primer de batxillerat ens vàrem atrevir a enregistrar en el claustre del Serra de Marina del nostre institut IPM la primera part del Colloquium octavum, ja que el claustre era el més semblant al fòrum Tusculà. Les roses de la diada de Sant Jordi ens varen servir per fer l’escena amb la florista; però no vàrem comptar que el soroll de mil alumnes sense classe, uns venent llibres, roses i pastissos, d’altres recitant versos d’Espriu i la majoria participant en les activitats esportives no ens permetrien enregistrar bé el so d’aquesta escena; també vàrem tenir l’inconvenient que els professors no s’adonaven que nosaltres fèiem la nostra feina de llatí i no paraven de passar davant de l’iPhone amb què en John enregistrava el diàleg i alhora feia de narrador ja que en Víctor no va poder gravar i la Lida anava amunt i avall amb el certamen literari.

Ecce nostrum Colloquium octavum:

Espero que us hagi agradat. Ben aviat tindreu la segona part!

Alma Bergel, Paula Franco, Xavier Gras, John Tuset i Víctor Barranco

Alumnes de Llatí de 1r de Batx.

18 thoughts on “Colloquium octavum, un Sant Jordi amb Hans Orberg

 1. Margalida Capellà Soler

  Feliciter, discipuli discipulaeque!
  Realment vàreu fer una tasca admirable la d’enregistrar aquest Colloquium a l’hora lliure del dia de Sant Jordi! Poc es devien imaginar els professors que fèieu aquesta feina de llatí, tot un homenatge a Hans Orberg en la diada de Sant Jordi. Finalment, heu resolt molt bé els problemes tècnics de so. Encara us costa deixar de pronunciar algunes paraules agudes, eh! Per cert, només teníeu diners per comprar “unam rosam sed non decem!”. Ara espero amb candeletes la segona part del Colloquium octavum amb l’Elisa i algun altre dels Colloquia que us prepareu! Plurimas gratias vobis ago!

 2. Elisa Moya

  Salve!

  Tot i les dificultats que vàrem tenir per enregistrar aquest colloquium, ja que com bé es diu a l’apunt, els professor aliens a la nostra feina, no paraven de passar per davant. Tot i això, ha quedat força bé, el claustre del Serra imitava perfectament el fòrum. Jo també tinc ganes de gravar la segona part que segur que queda igual o millor que aquesta, encara que és difícil millorar el present.

 3. Vicctor Barranco

  Salve!!

  Ha costat molt que arrives el video, però per fi!!! Aqui tenim la prima pars del colloqvivm ocatvvm !! Crec que ha quedat realment bé amb la grabació per sobre del soroll ambiental del claustre del centre.
  FELICITER Companys!

 4. marc

  A SANT JORDI VAIG ANAR A BARCELONA A BARCELONA HI HAVIA MOLTA GENT ESTAVA MOLT ANIMADA

 5. Judith Martínez Barranco

  Salve!!
  Si que els vaig veure, i també vaig participar al bar i al torneig de voley.
  vale!

 6. Tania

  Salve!

  En primer lloc, si que ho vaig veure i està molt ben fet. Felicitats per aquestes feines i totes les activitats que es van dur a terme en un dia com Sant Jordi, va estar tot molt ben fet i vaig participar en el torneig de volei.

  Vale!

 7. andreupunsola

  Salve!

  Surto a la gravació d’aquest colloquium octavum! Està molt ben fet, els actors pronuncien de meravella i a més es saben el paper.

  Vale!

 8. Jose Maria Fernandez

  SALVEE!!!

  El video el vaig veure en directe com el grababan ha quedat molt be.

  valee

 9. Pingback: Parlant amb Antonio G. Amador | A cada passa referents clàssics!

 10. Dunia i Farah

  We like this video because it is interesting and refers to a tradition in Catalonia is Sant Jordi.

 11. Pingback: Parlant amb Antonio G. Amador | A cada passa referents clàssics!

 12. Valentina Restrepo Rodríguez

  Salve!
  M’ha agradat molt el video, m’0ha fet gracia veure gent que conec fent-lo; està molt bé reflectida la festa tradicional catalana: Sant Jordi!!! moltes felicitats!

 13. Joaquin

  Felicidades por el buen video, y felicidades por la fiesta de Sant Jordi…queda muy bien explicada en el video.

 14. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!!
  Felicitats l’article està molt bé!
  La música està molt ben trobada, m’ha agradat!
  Llàstima una mica de l’àudio per que sona com un eco.
  Esperem la segona part!!

 15. Maria Casta

  SALVE!!
  El vídeo m’ha agradat molt, com també m’agrada molt el dia de Sant Jordi! Ja s’apropa un altre cop el dia…
  Moltes felicitats!

 16. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  Un vídeo molt amé i molot fàcil de veure!! Com bé diu l’Alèxia esperem la 2a part… M’agrada el fet que haguèssiu aprofitat el dia de St. Jordi per grabar-lo.
  Felicitats pel vídeo nois.

 17. Juls Paris

  Salve!
  Un video molt ben enregistrat, ja que sé quina dificultat comporta registrar diàlegs com aquests. També dir que el dia de Sant Jordi és un dia molt maco per a realitzar activitats com aquestes!

 18. Robert

  Salve!!

  La festa de sant Jordi és un dia molt divertit, ja que deixem de banda la monotonia de les classes per fer altres activitats lúdiques com culturals al centre amb els nostres companys, l’any passat vaig jugar a bàsquet però aquest any gràcies a l’organització del departament de llengües vam gaudir d’un matí de poesia i música en diferents llengües apart de la corresponent entrega de premis.

  La iniciativa va ser molt bona, ja que les lletres i la literatura són les protagonistes d’aquest llibre, aprofito per felicitar a totes les persones que van fer possible aquell dia tan especial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *