El mite de Pandora

Solem utilitzar la frase “obrir la caixa de Pandora” que significa fer un acte impulsiu i irreflexiu que després comporta molts problemes, entrebancs o complicacions. La història de Pandora i la seva famosa caixa s’emmarca dins del mite de Prometeu, que va robar el foc als déus per lliurar-lo  als homes. La història de Pandora és una venjança de Zeus com a part d’un càstig a Prometeu per haver revelat a la humanitat el secret del foc.

La història de Pandora és la següent:

Podríeu explicar la història de Prometeu? Quina relació trobeu amb l’edat prehistòrica quan parlem de que Prometeu va robar el foc a Zeus? Quina relació té Pandora amb Eva? Després d’haver relacionat això creieu que és un mite masclista?  Per què els mals estaven tancats en una caixa?

Andrea i Irina Balart
1r. Batx.C  grec

26 thoughts on “El mite de Pandora

  1. Pingback: LA HISTÒRIA | EL NOSTRE DARRER CURS AL MIRALLETES

  2. Pingback: Un dia a la UB | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *