Narracions mites clàssics 1a part: el perquè de…

Hem llegit la primera part de Narracions de mites clàssics, en què les metamorfosis esdevenen animals. Ens hem adonat que els personatges dels mites de les Metamorfosis d’Ovidi, extrets de la mitologia grega, perviuen encara en el nom dels animals, que el nostre continent i l’euro reben el nom d’Europa, raptada per Júpiter en forma de toro, etc. També hem vist que els mites ovidians ens expliquen el perquè de les coses: el perquè de certs noms científics, tècnics i humanístics; per què els llops són voraços?; per què les garses grallen? per què les ratapinyades volen de nit vora les cases?; per què les granotes viuen a l’entorn de bassals llotosos?; per què l’aranya fila la teranyina? per què el rosinyol refila tan bé?… Hem fet recerca i també hem celebrat la Setmana de la ciència amb un mural amb el nom de diferents animals, la seva fitxa tècnica i una breu explicació del mite. La setmana vinent haurem d’explicar l’animal que ens ha tocat als companys i companyes. Aneu-los posant aquí i comentant l’activitat!

Discipuli discipulaeque 4t ESO Lingua Latina

8 thoughts on “Narracions mites clàssics 1a part: el perquè de…

 1. Margalida Capellà Soler

  Heu començat a fer una feina fantàstica, però encara alguns no heu entès que el mite ha de ser un resum de la versió d’Ovidi (a partir del llibre de Narracions de mites clàssics) i no de la xarxa.
  El dia de la posada en comú no us oblideu d’indicar què tenen de mitològic els noms dels animals, les seves característiques, etc. Es tracta de veure la petjada ovidiana en la ciència i alhora explicar el perquè és així.

 2. Nuria Robles Barcia

  A mi m’ha agradat perquè es una mica de les històries de les metamorfosis d’Ovidi, perquè teniem quer fer un treball sobre les metamosfosis, també m’ha agradat muchio els dibuixos dels cavalls, els ratpenats, i un dubujo que s’assembla a un gos però no si ho és.
  Aquest tema m’ha interessat molt

 3. Nuria Robles Barcia

  A mi m’ha agradat es una mica de les històries de les metamorfosis d’Ovidi, perquè teniem quer fer un treball sobre les metamosfosis, també m’ha agradat molt els dibuixos dels cavalls, els ratpenats, s’assembla a un gos però no si ho és.
  Aquest tema m’ha interessat molt.

 4. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » El llatí, llengua científica fins al segle XVIII

 5. irina

  El llatí és molt important, fins i tot s’utilitza en el camp científic. M’he llegit les narracions de mites clàssics i ja sé quin mite representa a cada animal actual: licaón (als llops), les Pièrides (a les garses), ociroe (a l’euga), etc. És molt interessant la relació que tenen els animals amb la mitologia. Per cert estan molt bé els dibuixos i els treballs!

 6. Andrea Balart

  Salve! M’he llegit tot el llibre de Narracions de mites clàssics i penso que heu representat molt bé els dibuixos i també heu sabut relacionar molt bé aquest perquè de que els ratpenats surten de nit o perquè les garses grallen. La veritat és que de cada mite per molt escabròs que fòs els romans aprenien que no havien de fer allò són com les fàbules d’Isop ja que tenen una finalitat didàctica i educativa.
  Valete!

 7. Marta Bautista

  Salve!!

  Jo ja m’he llegit tot el llibre de mites clàssics i puc dir que de les tres parts que esta dividit, la part que més m’ha agradat a sigut la primera. Ja que es on els personatges es converteixen en animals i m’agadat més.
  Els dibuixos estan molt bé dibuixats i pintats!
  Feliciter per l’apunt!!

  Vale!!

 8. Pingback: “In noua fert animus mutatas dicere formas corpora.” | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *