“Ibers: no hi ha qui els entengui”

Quèquicom, el programa científic del 33 explica la petja que van deixar els ibers en les nostres terres. Amb el reportatge de Georgina Pujol i Cari Pardo “Ibers: no hi ha qui els entengui”, el programa mostra com catalans, valencians i andalusos tenen una continuïtat genètica amb els ibers.

Qui eren els ibers? Què en sabem? Qui els va sotmetre i com? Què tenim nosaltres dels ibers? On hem d’anar si volem veure un jaciment arqueològic ibèric reconstruït? Hi has anat mai? I a Ullastret, hi has anat? Què en saps d’Ullastret? Què tenen els ibers dels grecs?…

Un altre interessant suggeriment de Dolors Clota

 

3 thoughts on ““Ibers: no hi ha qui els entengui”

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Un programa molt interessant, ben digne de veure. Jo el vaig veure quan aquesta setmana el feien per la tele i em va encantar. Em va agradar molt retrobar la nostra textrina, l’Anna Homs i els seus tints, així com l’apunt de El Fil de les Clàssiques amb la visita dramatitzada a Ullastret i aquest programa de ràdio sobre els ibers. Si voleu fer la ruta dels ibers, aquí la trobareu! També pot ser ben interessant aquesta exposició!

    Moltíssimes gràcies, Dolors, per a aquesta altra recomanació via Facebook.

  2. Marta Bautista

    Salve!!

    Crec que els Ibers són un conjunt de pobles de les fonts classiques. A primaria vaig anar a visitar un poble Iber no molt lluny de Premià. Em va agradar molt saber com vivien els Ibers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *