
Albert Anglès a Vindolanda
Recordeu quan vaig venir a l’institut Premià a parlar-vos sobre la meva experiència en excavar a Vindolanda? Recordeu el meu article “Vindolanda. La vida quotidiana als confins de l’imperi Romà” publicat a Sàpiens (Març 2012)? Recordeu les tauletes de fusta de Vindolanda i les reproduccions sobre les quals vàrem poder escriure amb calamus a la Magna Celebratio 2012 de Badalona?

Albert Anglès a la VIII Magna Celebratio
Recordeu el que segurament és el primer testimoni d’una dona a Britànnia, Clàudia Severa, que convida una altra, Lepidina, pel seu aniversari?
Ahir a la 2 varen passar un documental fabulós sobre el mur d’Adrià i Vindolanda. Si no el vàreu poder veure, us el passo aquí per alimentar més en tots vosaltres, aràcnids i aràcnides, la passió pel món romà i en concret pel jaciment de Vindolanda.
A veure si ara recordeu per què el fort de Vindolanda és únic, què tenen d’especial les tauletes de fusta i per què, quan, on i com es va construir el mur d’Adrià?
Molt bon estiu i potser ens tornem a veure des de Vindolanda!
Albert Anglès Minguell
APE/S Market Research Iberia, BASF
Moltíssimes gràcies, Albert, per il·lustrar-nos una vegada més amb Vindolanda, les tauletes de fusta i el mur d’Adrià. Gràcies al teu SMS vaig poder veure el documental a la 2 i em va encantar. No us el perdeu, aràcnids i aràcnides!
Albert, esperem amb candeletes les teves noves vivències i coneixements a Britànnia! Que tinguis un molt bon estiu, tot gaudint d’allò més excavant a Vindolanda.
Les sabates dels nens i el seu status http://terraeantiqvae.com/profiles/blogs/los-zapatos-de-los-ninos-romanos-mostraban-su-estatus-social#.UP4HKh2cPTp
Cartes de Vindolanda
http://www.historiaclasica.com/2008/10/las-cartas-de-vindolanda.html
Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi
Pingback: Reconstrucció històrica | Entrevista a Albert Anglès
Pingback: L’essència de la escriptura carolíngia | Aracne fila i fila
Mur d’Adrià, la mare de tots els murs d’europa
Els 117 quilòmetres de paret romana del segle II, a la frontera entre Anglaterra i Escòcia, són l’antecedent més punyent dels murs que s’aixequen avui contra la immigració clandestina arreu del món… ANTONI JANER TORRENS ACTUALITZADA EL 20/09/2015 00:00
http://www.ara.cat/suplements/diumenge/Mur-dAdria-mare-murs-deuropa_0_1434456541.html
http://www.nationalgeographic.com.es/historia/actualidad/increibles-hallazgos-muro-adriano-350-piezas-calzado-romano-otros-objetos_10681