Vindolanda, un fort únic al mur d’Adrià

Albert Anglès a Vindolanda

Recordeu quan vaig venir a l’institut Premià a parlar-vos sobre la meva experiència en excavar a Vindolanda? Recordeu el meu article “Vindolanda. La vida quotidiana als confins de l’imperi Romà” publicat a Sàpiens (Març 2012)? Recordeu les tauletes de fusta de Vindolanda i les reproduccions sobre les quals vàrem poder escriure amb calamus a la Magna Celebratio 2012 de Badalona?

Albert Anglès a la VIII Magna Celebratio

Recordeu el que segurament és el primer testimoni d’una dona a Britànnia, Clàudia Severa, que convida una altra, Lepidina, pel seu aniversari?

Vindolanda tauleta 291. Invitació de Clàudia Severa a Lepidina.

Ahir a la 2 varen passar un documental fabulós sobre el mur d’Adrià i Vindolanda. Si no el vàreu poder veure, us el passo aquí per alimentar més en tots vosaltres, aràcnids i aràcnides, la passió pel món romà i en concret pel jaciment de Vindolanda.

A veure si ara recordeu per què el fort de Vindolanda és únic, què tenen d’especial les tauletes de fusta i per què, quan, on i com es va construir el mur d’Adrià?

Molt bon estiu i potser ens tornem a veure des de Vindolanda!

Albert Anglès Minguell
APE/S Market Research Iberia, BASF

9 thoughts on “Vindolanda, un fort únic al mur d’Adrià

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Moltíssimes gràcies, Albert, per il·lustrar-nos una vegada més amb Vindolanda, les tauletes de fusta i el mur d’Adrià. Gràcies al teu SMS vaig poder veure el documental a la 2 i em va encantar. No us el perdeu, aràcnids i aràcnides!
    Albert, esperem amb candeletes les teves noves vivències i coneixements a Britànnia! Que tinguis un molt bon estiu, tot gaudint d’allò més excavant a Vindolanda.

  2. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi

  3. Pingback: Reconstrucció històrica | Entrevista a Albert Anglès

  4. Pingback: L’essència de la escriptura carolíngia | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *