La meva Magna Celebratio 2012

Jo no vaig participar activant a la Magna Celebratio, hi vaig anar de públic dissabte matí amb altres companyes de l’institut Premià de Mar. Aquí podeu veure la meva Magna Celebratio i una imatge val més que mil paraules:

Víctor Barranco
4t ESO Llatí

35 thoughts on “La meva Magna Celebratio 2012

 1. Victoor!

  Derres! va ser una gran experiencia! i espero poder repetir l’any que be.
  Vale 😀

 2. Marta Bautista

  Salve!!

  Jo vaig anar el diumenge no vaig poder veure totes els altres tallers ja que jo estava en un taller participant.
  Però va estar genial a mi em va agradar molt, espero anar-hi l’any que be!!!
  Ah les fotografies molt maques!! 🙂

  Vale!!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Un reportatge molt complet, Víctor. Quin munt de fotografies! Em va agradar molt conèixer-vos a tu i a les companyes que ens vau venir a visitar dissabte. Per a mi és important posar cara a l’alumnat de Premià que segueixo a través del bloc, com suposo que li deu passar a la Margalida amb els de Badalona.
  Espero que hi torneu l’any vinent, Víctor, Marta i tots els altres.

 4. Michelle

  Hola!

  Primer de tot felicitar-te Víctor per el muntatge de fotografies ja que sóc una aficionada de tot ho relacionat amb el disseny, programes de retoc digital, etc…
  En segon lloc dir que vaig tenir l’oportunitat de participar-hi a la Magna Celebratio, als “lvdis”. Em va agradar molt l’experiència tot i que ens va ploure una mica al vespre. Espero poder tornar-hi l’any vinent i que es continuí celebrant per molts anys mes. A mes a mes, vaig veure una gran participació tant com per part de la meva escola com d’altres. No pensava que n’hi haurien tants romans a Badalona! Però al arribar me’n vaig adonar de que m’equivocava i que Badalona havia tornat a ser una ciutat romana per un cap de setmana.

  De nou, felicitar-te per les bones fotografies que has fet i el bon muntatge. Fins aviat!

 5. Júlia Tosses

  Hola!

  Molt bones fotos, llàstima que no et quedessis a la tarda i ens fèssis fotos a les altres romanes, però bueno, l’any que bé si eso anima’t i participa-hi!

  Adeu.

 6. Carla Pallach Ros

  Hola!!

  Felicitats, Víctor!Has fet un bon treball amb el teu reportatge fotogràfic. En ell es pot veure molt bé totes les parts de la Magna!

  Com que feia molt vent, la part dels “ludus grammaticus” on jo participava a la tarda, va ser traslladada a l’interior del jardí Quint Licini i, com que no hi havia estat mai, vaig poder aprofitar per veure’l!

  Com l’any passat, va ser una gran experiència que espero poder repetir l’any vinent.

  Adéu!!

 7. Eulàlia

  Salve!

  Aquest va ser el primer any que vaig i participo a la Magna i haig de dir que va ser una gran experiència, encara que va ploure i va fer fred durant tot dissabte i vaig quedar esgotada al final del dia!

  Vale!

 8. diaz.cristina1020

  Anava a anar dissabte però feia mal dia!! i diumenge no vaig poguer anar.. Espero que anés genial, volia fer fotografies i disfrutar de l’ambient romà! M’alegro molt per les noies que van anar i van disfrutar allà!

 9. lourdes caparros

  Salve!

  Jo tenia pensat anar,pero al final no hi vaig poder, encara que m’hagues agradat molt asistir.

  unes fotos molt maques

  vALE

 10. Uxue Avilés

  Salve!!

  Jo no vaig participar directament a la Magna, hi vaig anar dissabte el matí i igualment va ser una experiència molt divertida. Jo també tinc moltes fotografies, les puc penjar si vols.

  Vale!!

 11. arcos.carla2011

  Salve!!!

  Jo vaig anar el diumenge pel matí, i m’ho vaig pasar molt més, apart de haver sigut una bona experiéncia per mi, crec que els nens també van apendre molt, ja que jo i la meva compaña de taller, els obligavem apendres a presentar-se en llatí i a acomiadar-se.

 12. Miriam Pelegrina

  jo no vaig poder anar , la veritat que m’hagues agradat anar-hi.
  Per cert Victor , molt bon reportatge!

 13. baga.laia2012

  Llastima que no vaig poder anar, m’haguès agradat!
  Les fotos estan molt bn fetes!

 14. aiida

  són chules les fotos! realment no sabia que es feien aquestes festes tan aprop… En definitiva, a mi em van dir d’aanar però no vaig puguer anar! i ara vec les fotos.. i em fa ràbia! jajaja el proper any aniré!

 15. Eva Serrano

  Les fotos il·lustren molt bé la Magna. M’hagues agradat anar. Ja podem fer a en Victor fotograf oficial de totes les sortides no? Bon treball!

 16. nataia espejo

  Moltes felicitats Víctor!! 🙂 el teu reportatge t’ha quedat una “cucada”!! M’agraden molt les fotus, ja que representa molt bé el que és la Magna. Per mala sort no vaig poder anar, però segur que m’ho hauria passat molt bé!! 😀
  Molt bon treball!

 17. Anna Pardo

  Molt bones imatges! El resultat final ha quedar molt bé Víctor, felicitats. Jo vaig col·laborar a la part més organitzativa de la Magna i vaig ajudar a l’hora de vestir als alumnes que formarien part de la nostra schola. Va ser una experiència molt divertida i també una mica estresant, ja que no sempre surt tot bé. Tot i això, el resultat va ser execel·lent i tots anaveu molt ben caracteritzats!

 18. Jordi Berdún

  Victor hauríes d’haver participat. Ja sé que això d’anar vestit d’aquella manera pot semblar ridícula però ,en cert moment, et poses a la pell d’un discipuli maior i et fa entendre moltes coses. Cal destacar-ne de tota la Magna les tres gran etapes de l’educació romana. Tal i com haureu vist, la primera etapa de l’educació romana arribava fins els 11- 12 anys .(Etapa en la que jo estava quan vaig fer la Magna). S’anomenava ludus litterarius . El professor que impartia les classes era el magister ludi . Era un professor de no molta categoria i cobrava segons el nombre d’alumnes que hi tenia . La segona etapa era la més important,s’anomenava el ludus grammaticusja que solament hi anaven els alumnes que procedien de familia benestant com ara Patricis o els anomenats nobilitas . Molts , en acabar aquest període ,treballavan en el comerç dels seus pares o dret. El professor que impartía les classes era el grammaticus i aprenien la llengua i la literatura grega. La edat compresa era dels 12-16 anys. Per últim, trobavem ludus rethoricus . Els alumnes que cursaven aquest curs eren els que posteriorment serien advocats. Estudiaven l’art de la retòrica , és a dir, l’art de convèncer. Era un estudi molt important, ja que durant l’època republicana s’aconseguia els càrrecs polítics mitjançant el diàleg. S’examinaven de les suasoria i les contraversiae. En aquest, podem veure a la foto el Rethor amb els seus alumnes fent una controvèrsia. La meva companyera Sara feia de alumnes que dialogava mitjançant la controvèrsia.

  Baetulo, igual que a Empúries, tenia un fórum, que és on actualment s’hi troba la plaça Font i Cussó. Allà s’hi dipositava un mercat de fruita etc per la compra, tal i com van recrear a la Magna. També, estaven les termes,etc…. .

 19. Mireia Moral

  SALVEE!
  Víctor el repotatge t’ha queda’t super bé! I penso el mateix que la Eva, que ja podem fer al Víctor fotograf de totes les excuersión i tallers que fem, jajajaj!
  VALEE!

 20. roure.alicia2009

  Salve 🙂 !
  Jo no vaig poder participar en la Magna Celebratio 2012, però gràcies Víctor per, amb aquestes imatges ensenyar-nos una mica com va ser l’experiència, felicitats per l’apunt!
  Per les fotografies, sembla que van ser uns dies entretinguts i divertits.

  VALE 😀

 21. Sabina

  Estan molt bé totes les fotografies sembla que va ser divertit anar a la Magna.
  Vale!

 22. gene macias

  que macas les fotos no vaig poder anar pero es veu que va estar super be!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *