15 thoughts on “Jocs romans, per gentilesa de Cronos

 1. Eulàlia

  Salve!

  És fascinant veure com els jocs infantils perduren al llarg de la història! Però el que més m’ha sorprès és que els romans ja juguessin al “handball”.

 2. Marta Bautista

  Salve!!

  Un vídeo molt interessant per saber la vida dels nens romans, nomes els nens que els seus pares tenien diners podien anar a escola, també ens explica a quins jocs jugaven els nens romans, encara aquests jocs es segueixen jugant…
  No s’havia que el tres en ratlla era de l’època dels romans!!!

  Vale!!

 3. aida.alvarez1220

  Saaaalve!
  es un vidio molt interesaaaaant. el “Cronos” explica-nos quins son els jocs en que jugaven els romans de petits.. dons m’he adonat de que apart de que no sabia que tots aquells jocs provenien dels romans, sino es que tambe son els mes tipics en que ens ensenyen a jugar a nosaltres de petits.

  valeeee.

 4. irina

  Salve!
  és molt interessant aquest video, no sabia quins jocs jugaven els romans, veig que tenien molta varietat, tot i que no tenien ni les consoles ni jocs de taula, sabien com passar-so bé! no sabia que juguessin al tres en ratlla.

 5. balart.andrea0920

  Salve! M’ha semblat un video molt curiòs saber a quins jocs jugaven els nens romans. El joc que havia sentit ha dir que jugaven els romans eren els cercles. Fins i tot jugaven a fet i amagar com . Alguns jocs els hi eren educatius i tot.

 6. Uxue Avilés

  Salve!!

  M’ha sorprès molt que als jocs que jo jugava a la meva infantesa vinguessín dels romans. No en tenia ni idea i tampoc mai ho haguès imaginat.
  Un vidio molt interessant, ja que ens parla dels jocs que es jugaven abans.

  Vale!!

 7. Paula Pla

  Salveeeee !

  és una llastima que els nens que eren pobres no poguessin anar a l’escola.. Ha sigut molt interessant veure els jocs que jugaven els romans quan eren petits, i encara més que aquests jocs encara siguin típics per als peques, no m’imaginava que jocs com el tres en ratlla o el escondite vinguessin de tant lluny 😮

  aquests jocs són els que farem amb els peques a la Magna Celebratio noooo?!

 8. Mireia Moral

  SALVEE!
  No savia que jocs tan peculiar com el tres en ratlla i e l’escondite, fosin romans, ja que jo cuan era petita, jugava aquest jocs, sobretot a l’hora del pati al escondite.
  VALEE!

 9. eva perez

  salve
  molt inteeresant saber de la vida dels nens, ens explica també que només els nens rics podien anar a la escola

 10. Eva Serrano

  Salve!! Una altre cosa que prové dels romans? L’escondite em podia imaginar que fos antic però el tres en ratlla no ho sabia!!
  Això de que els nens no poguessin anar a l’escola si no eren rics és com actualment pel que veig… Potser abans era a tot el món i ara a paisoss com per exemple el nostre hi vas encara que no tinguis diners però segueixen havent paisos així, i molts! És una llàstima sincerament!
  Vale!!

 11. gomez.luque2011

  jjajaja saber que he estat jugant a l’escondite, tres en ratlla… i no saber que provenien dels romans, de tant lluny i saber que seràn uns jocs que no passaran de moda!!

  vale

 12. serna.marta2010

  Salve!!!
  No tenia ni idea de que als jocs que jo acostumava a jugar venen d’una cultura tan antiga, la dels romans. Es fascinant i curiós pensar que he estat jugant de la mateixa manera que un nen que va néixer uns dos mil anys abans que jo. Per cert, un video molt interessant.

  Vale!!!

 13. Rocío Molina

  Salve!!

  Quina gran impresió saber que la majoria de jocs romans als que jo jugava quan era petita venen de l’antiga Roma. Sembla ser que gran part de les nostres costums i de gran part del que ens podem enrecordar procedeix de l’Imperi romà. Això demostra que per molts anys que passin hi ha coses que no tenen per què oblidar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *