Nausica darrere les càmeres!

L’Anna Pardo, la Laia Martinez, l’Anna Martinez i jo, l’Ilya Natarov, vam ser els encarregats de fer els enregistraments de veu al vídeo de Nausica per al concurs de Viquilletra. Ha sigut una feina interessant; no té tant de mèrit com la dels nostres actors, que han han hagut de posar més esforç a l’hora de aprendre el guió i la difícil tasca d’interpretar, però també ens va costar fer les gravacions bé.

En primer lloc, vam agafar el guió, ens vam dividir els diferents fragments, un per a cada persona, i vam començar a gravar. Ha sigut una mica difícil, perquè hem tingut una sèrie de problemes a l’hora de gravar. En primer lloc havíem d’estar tots silenci perquè la veu no s’escoltés malament, també calia agafar bé el micro, vocalitzar bé cada paraula i fer les pauses adients, per tant, vam haver de fer més d’una prova. Personalment, jo vaig tenir una sèrie de problemes a l’hora de l’enregistrament ja que, quan parlo, acostumo a fer diferents tons de veu, a l’hora d’acabar les frases baixo més la veu i en el moment de gravar la veu queda malament. Després de fer la gravació, cap de nosaltres volíem escoltar els nostres enregistraments, ja que normalment quan escoltes la teva veu en una gravadora sempre et sona malament, és llei de vida.

Per fer els enregistraments de so vam utilitzar el programa Audacity; si alguna vegada necessiteu enregistrar algun tall de veu per a algun treball, us recomano que feu servir aquest programa. Això sí, vam tenir un problema amb el programa perquè vam canviar d’ordinador i a l’aula del seminari no hi havia l’Audacity, llavors vam haver de fer l’enregistrament amb la gravadora de sons de Windows i les últimes veus estan gravades amb aquest programa.

En general va ser una experiència agradable aprendre com fer el enregistraments de veu en off i participar amb els nostres companys en el vídeo de Nausica dels nostres Versos d’ara i de sempre.

Dibuix de Melodia López (3r ESO)

Aquestes són les parts que hem fet cadascú:

Anna Pardo

Nausica és princesa dels feacis. És donzella en flor, jove i apassionada, que en somnis prefigura l’amor més gran.

Ilya Natarov

Ulisses és l’heroi de Troia; cansat i envellit pel llarg viatge de retorn a la pàtria, arriba a l’illa dels feacis després d’un naufragi. El seu aspecte espanta les donzelles que acompanyen Nausica; la princesa, però, delerosa de vida i d’aventures, s’acosta al desconegut amb cor obert.

Laia Martínez

Nausica acull Ulisses: vet aquí un gest de gran noblesa. L’heroi fa estada al palau dels feacis i, amb el relat de les gestes passades, pren consciència del seu destí: retornar a Ítaca, l’illa enyorada. Abans, però, li cal revelar el seu nom als hostes generosos. La reina l’interpel·la.

Anna Pardo

Només resta acomiadar l’heroi il·lustre, acompanyar-lo en el retorn al seu regne, cap al retrobament amb la muller amorosa. Nausica es prepara, tremolosa i greu, per donar el seu adéu a Ulisses. Ni plor amarg ni desesperació en el rostre. Només la serenitat de qui comprèn els camins dels déus, els camins dels homes.

Anna Martínez

“… i et tornaves, cantant,una ombra que tenia la forma del teu cant”. Màrius Torres, Lorelei. Ulisses s’allunya, només és una ombra; ombra de versos, com els que enfila Daimó, el poeta de palau, tot contemplant la marxa de l’heroi.

Ilya Natarov
INS ISAAC ALBENIZ 2.2 Batx.
LLatí

16 thoughts on “Nausica darrere les càmeres!

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Com que us fa vergonya sentir-vos? Cliqueu l’enllaç i escolteu la vostra veu en els arxius que ha penjat l’Ilya, no hi sentiu un molt bons rapsodes?

 2. Margalida Capellà Soler

  Heu fet una molt bona feina, però a tothom li estranya sentir la seva pròpia veu, perquè des del nostre interior ens sentim diferents i per això ens resulta tan estranya. L’enhorabona, rapsodes! L’enhorabona, tècniques de so digital!

  Per cert, sense accent no acabo d’entendre el títol del vostre apunt. Gràcies.

  Teresa, enguany també podrem tenir documents sonors (entrevistes, enquestes, opinions…) de la Magna!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Té raó la Margalida, Ilya, hi faltava l’accent i una e en lloc de a. Per si tu no ho visualitzes, ho he retocat jo perquè el títol estigui correcte.
  Margalida, està a punt de sortir el primer article de la Magna. Ja pots anar escalfant motors amb els aràcnids de Premià!

 4. Margalida Capellà Soler

  La Chaima ja ha anat fent propaganda de la Magna! Estava neguitosa i tot!
  La setmana vinent vindrà en Josefet.

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies Chaima. La veritat és que l’any passat vas ser un puntal, animant a tothom a participar a la nostra Schola. La teva alegria i animositat servirà de guia per als que hi participen per primera vegada!

 6. chaima.03

  Moltes gràcies Lida i Teresa i els altres mestres, no hi vaig fer res gran, m’agrada que la gent pogui gaudir d’un cap de setmana ven animos i amb sorpreses!
  La veritat es que m’ho vaig passar molt bé i t’he de dir que tots vosaltres em vau caure molt bé. Els bons moments i records els guardo amb molt amor. Per tant t’he de dir que si us puc ajudar en un altre cosa, també em de fe lo que ha dit la Lida enquestes, entrevistes..) per el meu súper treball que fa´re amb la Lida!!
  Moltes gràcies per tot, i us desitjo una bona setmaneta Santa, per descansar i tinguem forçes epr triumfar, sempre!!

  Salutació coordial a tots vosaltres!

 7. Carla Pallach Ros

  Hola!
  Tot just acabo de llegir i comentar l’article sobre la feina que han fet les noies de grec i ara em trobo amb el vostre article… Déu n’hi do, quanta feina!
  Teniu molt mérit i més després de veure el resultat final de tots els esforços que heu fet.
  És veritat que diuen que la nostra pròpia veu sóna diferent quan la sentim enregistrada, però jo, que he vist el vídeo i he sentit la vostra gravació, us he de felicitar perquè ho heu fet molt bé!
  Gràcies per recomanar-nos el programa “Audacity”, Ilya, jo també l’he utilizat i és bastant pràctic.
  Moltes felicitats per l’article i el treball que heu fet!
  Adéu!!

 8. Annia

  Ave!
  Tot i que tu, Ilya, diguis que no heu tingut tanta feina perquè no heu hagut d’interpretar, se que no és una tasca fàcil grabar la veu, ja que com tu has mencionat abans sempre hi ha problemes amb els programes, amb les vocalitzacions, amb els riures que s’escolen… tot i així he de felicitar-vos perquè ha estat un molt bon treball.

 9. Anna Pardo

  Salue

  Va ser molt divertit i entretingut enregistrar i, sobretot, escoltar la nostra pròpia veu. Crec que la veu en off dóna un bon acabat a la representació dels nostres companys i completa el sentit de la petita obra que vam fer. Sempre que vulgueu tindreu a algú que col·laborarà en els temes de veu en off!

 10. Sara

  Hola!

  Heu fet molt bona feina! És normal que quan ens gravem ens escoltem una veu diferent ja que nosaltres no ens escoltem com ens escolten els demès però ha quedat molt bé!

  Això si, no estic d’acord amb el que has dit que no té tant de mèrit com la feina dels actors, té el mateix mèrit! Tots hem treballat i hi ha coses que han sortit millor i d’altres amb més dificultats pero el resultat ha estat un video genial!

 11. gimenez_tha

  Moltes felicitats per l’article Ilya!

  No estic d’acord en una cosa que has dit: tens tant de mèrit com els altres en el treball perquè fer la gravació de veu costa moltíssim, i ho sé perquè, quan vaig fer yo amb la Teresa la gravació de la meva veu en grec, també vam tenir problemes, perquè costa pronunciar bé cada paraula i vocalitzar de manera que t’entengui tothom. Així que us felicito a tots perquè us van quedar molt bé les veus en off i finalment el vídeo va quedar genial.

  Per cert, la il·lustració és increible, felicitats a la Melodia López pel dibuix. Ja m’agradaria a mi poder dibuixar així de bé…

  Per últim, felicitats un altre cop Ilya! 🙂

 12. Jordi Berdún

  Salve Ilya!

  S’ha de dir però, que la vostra intervenció dins de la gravació de Nausica va ser molt satisfactòria per tal que puguéssim tenir un fil conductor de la trama.

  Ilya, si no et molesta, adjuntaré un enllaç perquè puguem veure com va quedar la vostra a intervenció dins de la gravació.
  Es veu ,però, com s’enten bastant bé la història des de que Ulisses arriba a la platja de Feàcia fins que aquest torna a la seva terra, Ítaca.

  Malgrat això, he de felicitar-te pel teu treball. Ha costat confeccionar-ho , però ha donats molt bons resultats. Sé que vau tenir dificultats en la veu i en la manera de quadrar-ho,però tot i això va quedar d’alló més bé. Vau ser una part molt important i imprecindible de la nostra representació. gratias tibi ego .

  P.S : Ha estat bé donar certa informació sobre l’Audacity, per aquelles persones que li agradi la informatica i, sobretot, treballar amb la veu.

  Vale

 13. Marina Garcia

  salve
  Desde grec, com ja hem explicat en els nostre article, també vam haver d’enrregistrar les nostres veus per poder afegir-les a la gravació de Nausica.
  Aquestes veus en off, al montatge definitiu, queden molt bé i donen el toc diferent a la gravació, ja que així no és nomès la posada en escena, sinó també hi ha les veus.
  Encara que no us agradi escoltar les vostres veus, ho heu fet molt bé!

 14. Teresa Devesa i Monclús

  Estem comentant la nostra primera activitat i ja hem publicant la segona, això és un no parar. En aquesta ocasió, el muntatge sobre Antígona no hi ha hagut talls de veu, però cal dir que la tria de la peça musical que acompanya les imatges també l’ha fet l’Ilya. I no es pot negar que té bona oïda perquè hi casa perfectament.

 15. lagarriga.julia

  A part de felicitar-vos per tot el muntatge ja que està molt bé, m’ha agradat molt el detall que posessiu el progama que heu fet servir perquè a mí això de gravació no ho se fer i ara quan ho vulgui fer com a mínim ja ser un programa.

  Adeu!

 16. Teresa Devesa i Monclús

  Doncs ja ho saps, Júlia, l’any que ve pensem un article amb gravacions d’audio. Ves-hi pensant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *