Deu mil!

Salvete, aràcnids i aràcnides!

Avui escric aquestes línies a Aracne fila i fila per fer-vos pensar una mica. Ja sabeu que m’agraden els enigmes; però per bé que m’hi esforci no arribo a la sola de les sabates de Cleobulina de Lindos.

Em deixo de versos i la pregunta és:

Si jo us dic deu mil, què us ve al cap?

Tota una miríada! Algú ho havia de dir! Espero, però, no acabar com l’esfinx!

Gratias maximas omnibus,

Curate, ut valeatis !

Margalida

41 thoughts on “Deu mil!

 1. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  EL primer que em ve al cap quant penso amb deu mil és el número corresponent. Encara que si em fixo amb la imatge, i recordo un viatge que vaig fer a Egipte on vaig visitar l’esfinx puc arribar a la conclusió de que deu mil poden ser els anys de l’esfinx o d’algun del mite relacionat.
  VALE 😀

 2. bergel.almacruz

  Salve!!!
  Cuan sento 10.000 lo primer que em ve al cap es el número…

 3. martins.erik1120

  Salve!

  Ami em ve al cap 10.000 unitats del que sigui, també fixantme en la foto suposo que tindrà alguna relació amb algun mite aquest numero.

  Vale:D

 4. Noelia Vargas

  A mi lo que en ve al cap quan dius “deu mil” és el número 10.000,no se m’acudeix una altre cosa més.

 5. cervero.sabina2011

  Salve!
  A mi quan em diuen deu mil em ve la xifra 10.000 al cap. Pobablement no tindrà res a veure però penso que pot ser alguna cosa relacionada amb el blog, les visites o el moodle.

  Vale 😀

 6. huete.victor1020

  Salve!!
  Jo al començament he pensat que serian 10.000 euros, pero despres d’un temps de reflexió penso que son 10.000 comentaris en el blog

 7. Naim

  Salve
  Jo crec que són 10.000 comentaris, al principi pensava que eran 10.000 euros, pero ens vas dir que era una cosa que et feia il·lusió, i vaig pensar que 10.000 euros no et ferien il·lusió.

  Vale…

 8. diaz.cristina1020

  A mi em vé al cap el numero deu mil, deu mil petons, abraçades, mites, comentaris, euros, pesetes poden ser deu mil coses!
  Però sincerament crec que són deu mil comentaris en el bloc Aracne fila i fila! Moltissimes felicitats Lida, dia a dia això creix i m’agrada 🙂

 9. Carlos Moreta

  Salve!!
  A mi em venen al cap tot tipus de coses com deu mil euros, deu mil persones, i deu mil coses més.

 10. Eva Serrano

  A mi, com a la majoria em ve al cap una cantitat de deu mil coses. Mai m’hagués imaginat que serien 10.000 comentaris.
  M’alegro que el blog ja tingui 10.000 comentaris, espero que en segueixi sumant!

 11. arcos.carla2011

  A mi, el primer que em passa pel cap és el numero i seguidament en diners, pro ara que ja he pogut llegir els anteriors comentaris, se que el numero 10.000 correspon amb comentaris.
  Lida moltes felicitats i moltes felicitats i agraïments a tots els alumnes que com jo fan possible aquesta celebració.

 12. Nil

  Tot i que no sóc de clàssiques, ni tan sols d’humanitats(ciències pures), la Teresa em Va convidar a anar veient el bloc, i jo… vaig comentant. A mi el numero deu mil, em suggereix moltes coses a les que pensar. Tot i que ja sé que són comentaris. és anomenat míriada. però parlant de roma, que és el que interessa, 10000 són aproximadament el nombre de soldats romans que formaven la guàrdia pretoriana(que com sabreu era la guardia personal de l’emperador-caesar- i tenien el campament prop de Roma. Els soldats d’aquesta guàrdia rebien una paga i tenien unaconsideració superior als legionaris normals.

  Apa Salut!

 13. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies per acceptar la invitació, Nil. No hi ha barreres entre lletres i ciències, només persones completes. Si anem més enllà del teu comentari, conegut el teu interès per l’etimologia, sàpigues que el terme miríada que esmentes prové del grec μύριοι (myrioi), que significa precisament 10000.
  Fins al proper comentari i sort en l’exposició del Treball de recerca demà!

 14. gomez.luque2011

  D’oncs com a gairebé tothom el que primer em pasa per el cap és el número 10.000, però també se m’ha passat per el cap 10.000 visites??????? si et fa tanta il.lusió, he pensat en això jaja!

  VALE!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *