Interès per museïtzar els balnea de Can Ferrerons

Un dia de classe de llatí, la Margalida ens va portar a visitar les restes romanes de Can Ferrerons per animar-nos a emprendre aquest projecte de recerca de quart. S’ha de dir que nosaltres no ens feia el pes, però una vegada hi vàrem anar i vàrem descobrir tan a prop de casa i del nostre institut unes restes així, no se’ns ha tret del cap fer el possible per contribuir amb el nostre granet a sorra a museïtzar-les i as obrir-les al públic el més aviat possible.

Avui presentem davant del Tribunal el nostre projecte Jaciments romans al Maresme (com veieu hem fet una pàgina web perquè estigui a l’abast de tothom!), però aquí volem donar a conèixer el vídeo de la nostra visita i l’entrevista que amablement ens va concedir l’arqueòleg Ramon Coll:

Tríptic jaciments romans
Hady Camara i Georgina Tur
4t ESO

6 thoughts on “Interès per museïtzar els balnea de Can Ferrerons

 1. Margalida Capellà Soler

  Georgina, Hady, moltíssimes gràcies a vosaltres i fer-me cas, altre cop, en acceptar de fer aquest projecte, en fer-lo en format web. Ha estat un plaer treballar aquesta última setmana de valent i espero que el tribunal sàpiga valorar tot l’esforç.
  Bona sort i l’enhorabona a tots quatre: Georgina, Hady, Ricard i Alejandra. Segur que la vostra pàgina web serà tot un referent en el tema dels jaciments romans al Maresme!

 2. Margalida Capellà Soler

  Realment l’esfoç i la feina ben feta sempre tenen, a més de la satisfacció personal, que no és poca, premi i la bona nota que us han posat es mereix que consti aquí per sempre. L’enhorabona altre cop! A més crec que potser altres organismes, com el Consorci de turisme del Maresme o l’Ajuntament de Premià de Mar, s’interessaran per la vostra feina.
  El tríptic que vàreu presentar el dia de l’exposició, pot ser una bona idea perquè en facin un els organismes oficials i ja no caldrà vestir-se de gladiador per defensar el patrimoni romà a casa nostra. Les petites idees sovint esdevenen grans!
  Bon estiu i espero el curs vinent poder continuar treballant amb vosaltres per al patrimoni romà del Maresme a classe de llatí! Serà possible si finalment feu batxillerat.

 3. Anton Torrents

  Vull felicitar-vos personalment donç el treball que heu realitzat és excel.lent i del qual vull que us sentiu orgullosos, per als que sentim passió pel món antic penso que en podrem gaudir d´ell.

  Moltes felicitats .
  Anton Torrents .

 4. Margalida Capellà Soler

  Anton, moltes gràcies per felicitar tu personalment els alumnes i per facilitar-me a mi el meu interès en portar-los a visitar Can Ferrerons com a projecte d’estudi. Crec que han posat un molt bon fil a l’agulla i ara trenar serà molt més fàcil, però hem de continuar teixint.

 5. Pingback: La planta octagonal de Can Ferrerons s’obre al públic: Museu Romà de Premià | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *