Ara i abans: l’urbanisme a Roma avui

Després de l’èxit d’ Ovidi per parelles, he ideat com a treball del tema de l’urbanisme i edificis públics del Moodle aquest joc de cartes Roma abans i ara per jugar un dia a classe, si la Lida ens deixa, consistent en saber aparellar l’urbanisme del temps dels romans amb la seva pervivència actual. Per guanyar cal saber dir el nom en llatí de l’edifici o de la infraestructura i la seva funcionalitat a l’antiga Roma. Mireu i, si hi voleu jugar, deixeu un comentari explicant els vostres motius.

Ricard Alcázar

4t Llatí

15 thoughts on “Ara i abans: l’urbanisme a Roma avui

 1. Margalida Capellà Soler

  Ricard, m’has ben sorprès. Amb les fitxes fetes i plastificades, i les normes escrites del joc només ens falta saber si els teus companys de llatí volen posar a prova el seus coneixements d’urbanisme i edificis públics del món romà. Sincerament no crec que s’hi puguin resistir. Jo no m’hi oposaré, és clar. A veure, què diuen?
  L’enhorabona, Ricard!

 2. Anna Jimenez

  Salve Margalida!
  Felicito al Ricard!!.
  Com cambien els temps, ningu diria com cambien les coses.
  Jo si que m’apunto a jugar, Margalida.

  VaLE!

 3. Patricia

  Salve!
  El video esta molt ben traballat. M’ha impactat molt com han canviat les coses, hi ha una gran diferencia. I es nota que en Ricard ha traballat. Feliçitats!
  Vale!

 4. Ricard Alcázar

  Com bé sabeu, em va sorgir la idea de fer els paral·lelismes entre l’època de l’imperi romà i l’època actual, en tots els sentits, el paral·lelisme d’estructures, de monuments, d’herois, relacions amoroses etc..aquí us deixo un paral·lelisme amorós comparant Shakira i Pique amb Venus i Mart.

 5. Jordi Álvarez García

  Salve!
  Per a mi l’arquitectura moderna és gràcies a la romana. Els romans eres uns ingeniers magnífics i una civilització avançada a la seva época. Els edificis imperialistes, o el mateix Vaticà és un clar signe de la petjada romana.
  In proximum!

 6. Sara

  Salve!!
  He alucinat amb els canvis que hi ha hagut al llarg del temps, Ricard de debó ho has fet molt bé.

 7. Paula Nieto

  Salve!
  Amb aquest video m’he adonat de tot el que ha cambiat en l’arquitectura antiga a la d’ara.

 8. Nadia Castillo

  Salve!
  El video esta molt ben traballat!!! M’he quedat molt impactada, ja que, no m’ho podia creure, aquest canvi que hem pogut realitzar durant tot aquests anys.

 9. Alba Moreno Mújica

  Salve!
  He trobat molt interessant i treballat aquest vídeo, ja que és un gran exemple de com encara hi és present la vida romana en l’actualitat, com en aquest cas l’enganyaria romana.
  In proximum!

 10. Ariadna Ortiz

  Salve!
  M’agradat molt aquest vídeo perquè podem veure-hi com ha cambiat l’arquitectura durant el temps.

 11. Sara Marin

  Salve!
  Aquest video m’ha agradat molt ja que en ell es pot veure tot el que ha canviat desde la societat romana. Crec que els romans van fer avançar molt l’arquitectura, i que nosltres a partir d’això, hem creat el que coneixem actualment.

 12. raquel

  salve!

  causa molta impressió veure els canvis que hi ha, són molt radicals i es nota molt el canvi d’abans i ara. Estic segura de què hi ha molts més canvis entre la vida que portaven els romans i la vida que portem nosaltres, en l’actualitat. També, veient el vídeo m’he adonat que tenim molta sort al saber com eren els edificis (en aquest cas) abans, perquè així podem apreciar els canvis i conèixer una mica més la vida dels romans en el passat.
  El que més m’ha impactat ha sigut la casa, perquè no crec que ningú de l’actualitat pogués viure ara en una com aquella, sense tecnologia ni tots els avenços que tenim ara.

 13. Marta Bonis Gimenez

  Salve!
  M’agradat molt mirar aquest video, ja que en ell es pot veure tots el canvis que hi han hagut en la nostra societat, i que no erem tan diferents.
  Els romans van fer moltes coses, i nosaltres a partir d’aixo ho hem avançat mès.

 14. Nerea Judez

  Salve!
  Són moltes les diferències entre les infraestructures d’abans i les d’ara, però si ens hi fixem bé, en varies hi han trets semblants, o que estan basats en els antics models.
  M’agradaria provar-ho a classe, ho trobo bona idea per aprendre i passar-ho bé a l’hora.

 15. Pau López

  Salve!
  M’ha impactat molt aquest vídeo ja que he pogut observar com era l’arquitectura avans i com ha anat evolucionant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *