El mite d’Andròmeda a “Downton Abbey”

Acaben d’ estrenar a Antena 3 la primera temporada de “Downton Abbey“, una sèrie d’origen anglès que ha tingut molt d’èxit. Us faré un breu resum perquè entengueu la relació que establiré més tard. Durant el primer i el segon capítol, s’explica la situació d’una família de l’aristocràcia anglesa de 1912 que ha perdut els seus dos únics hereus i només hi ha una solució, que un cosí molt llunyà, que ni tan sols és noble, es casi amb la primogènita, Mary. Aquests dos, no tenen una presentació molt cordial, ja que des d’un primer moment hi ha malinterpretacions, així que quan fan el sopar de presentació a la mansió, sorgeix un diàleg sarcàstic basat en el mite d’Andròmeda, que només entenen ells dos.  Ella s’identifica amb Andròmeda, ja que el seu pare la condemna a casar-se amb un monstre (ell), però és digna d’un príncep com Perseu, que espera no trigui en rescatar-la. Recordeu el mite d’Andròmeda? El vàrem llegir a Narracions de mites clàssics, 3a part!

Aquí us deixo el vídeo del segon capítol.

[youtube]http://youtu.be/YtAiRrUDhVQ[/youtube]

Laura Galán
2n de Batxillerat Grec i Llatí

9 thoughts on “El mite d’Andròmeda a “Downton Abbey”

 1. Margalida Capellà Soler

  Laura, has esdevingut una autèntica detectora de referents clàssics! Estic al·lucinada!

 2. edgar delgado

  Te’ls has de conèixer molt bé si tens aquesta facilitat per trobar-los, tens raó Margalida, jo no sería capaç.
  vale

 3. Rebeca Sánchez

  Downton Abbey!! És una serie bonissima! La conec des de fa temps ja que em va cridar molt l’atenció per ser la serie amb més pressupost de la història! No ho podia creure, ja que no conté gaires efectes especials i n’hi han moltes altres series que utilitzen mètodes molt cars. Però fa poc vaig veure un capítol i realment està molt treballada en quant a paisatges, les meravelloses cases i palaus que s’utilitzen, el vestuari, caracterització de l’època (segons el meu parer excel·lent) i els grans actors que apareixen (que crec que és en ells on es destina la majoria del pressupost).
  No puc veure el vídeo però quan el vegi, comentaré millor l’article.

 4. Oriol García

  Hola!!Sincerament, no m’agrada massa aquesta sèrie que han estrenat a Antena 3, pero ara que he vist aquest article m’ha entrar curiositat, ja que ell s’identifica amb Andròmeda.
  El mite explica que Cassiopea, reina d’Etiòpia, presumia constantment sobre la bellesa de la seva filla Andròmeda. El Déu Posidó es va enfurismar per aquest fet, i per comanda de les seves filles, va venjar la ofensa destruint les costes del país a través del seu esclau Cetus, un monstre marí semblant a una balena. El rei Cefeu, temorós per la situació va anar a l’oracle, obtenint com a única solució el sacrifici de la seva filla Andròmeda. Quan estava a punt de realitzar el sacrifici, lligada a una gran pedra al mar i esperant la seva destinació, sobtadament tot va canviar. Perseu, un famós heroi grec vigorós i ben plantat, conegut com el destructor, la va veure nua i bella, i immediatament es va enamorar d’ella. Va acordar llavors amb els seus pares que la rescataria sempre i quan la prometin en matrimoni. Perseu va complir el pactat, però els pares d’Andròmeda ja l’havien promès un altre home, Fineo, el cec rei de Tràcia, considerat com un home intel ligent. Perseu, que havia derrotat ja abans a Medusa tallant-li el cap, va lluitar contra els que es van oposar al matrimoni, arribant a convertir en pedra als propis pares de la bella Andròmeda. Andròmeda mor i la deessa Atenea la porta amb si al cel perquè romangui aquí per l’eternitat.

 5. Margalida Capellà Soler

  Uri, què ha passat avui? Et trobes bé! Espero veure’t demà a classe si no vols veure una gòrgona!

 6. Teresa Devesa i Monclús

  No es veu el vídeo, Marga. És una llàstima perquè ens interessava l’enllaç.

 7. Pingback: L’ alfabet Grec a Prison Break | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *