El mite d’Ícar a Varekai

Ahir vaig anar a veure al Grand Chapiteau, instal·lat a l’esplanada del futur Zoo Marí al Fòrum de Barcelona, un espectacle del Cirque du Soleil: Varekai que vol dir “a qualsevol lloc” en llengua romaní. Aquest espectacle  de Dominique Champagne està inspirat en el mite d’Ícar que tots vosaltres bé coneixeu (en anglès i en llatí) i que jo ja us vaig explicar a El fil del mite cretenc a Caixafòrum.

 

Un jove alat perd l’equilibri i cau al terra perdent les seves ales blanques. Es troba amb un món amb criatures fantàstiques disfressades amb uns vestits llampants i colorits i amb un maquillatge molt delicat. Els éssers veuen el noi-ocell com el més estrany de tots ells, aquest és el punt de partida per començar l’espectacle que no deixa pràcticament mai els números aeris per recordar el vol d’Ícar fins que al final Ícar torna a volar perquè amb esforç podem aconseguir el que ens proposem.

Varekai es va estrenar l’any 2002 a Montreal i des de llavors ha visitat 55 ciutats de 13 països diferents. Barcelona és l’última ciutat de la gira europea abans d’anar cap a Àsia. Si podeu, no us el perdeu que us agradarà ben molt.

Valèria

5è Educació Primària

4 thoughts on “El mite d’Ícar a Varekai

 1. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  M’han agafat moltes ganes d’anari, de veritat! A mi m’agraden molt els espectacles, i sobretot els de circ, i si a més està relacionat amb temes mitològics… Pot ser burtal… I si ho interpreta la companyia Cirque du soleil encara molt més! Crec que parlaré amb la meva mare perquè m’hi porti… Jajaja!
  Felicitats Valèria, fas uns molts bons articles, malgrat la teva curta edat.

  Valete!

 2. fatima

  Salve!

  Nomes Mirant la fotografia amb sonava bastant aquest lloc, el fòrum de Barcelona, ja que havíem anat amb l’escola.
  quines ganes de tornar-hi Lida i aquesta vegada amb tu.

 3. Coty

  M’encanta el Cirque du Soleil!! Sempre he volgut anar a veure’ls, però finalment mai he tingut l’oportunitat. M’ha semblat molta casualitat trobar-me aquest article al bloc, perquè justament aquest cap de setmana he mirat la pel·lícula “Set ànimes” (“Seven pounds”) i en un moment el protagonista, Will Smith, explica una història sobre un nen que vol volar i es corda als braços branques i fulles. He buscat per tot arreu un vídeo però no el trobo, algú em podria ajudar??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *