Troben el temple romà de Tarragona

Tot just ha acabat la campanya d’excavació a l’interior de la catedral de Tarragona a la recerca del temple d’August que a principis de mes anunciàvem a Aracne aquí. Hem pogut anar seguint els treballs de recerca gràcies al blog Sapiens on els mateixos arqueòlegs acaben de publicar els resultats preliminars, però força interessants.

Al telenotícies comarques de TV3 donaven així la notícia per boca de la presidenta de l’ICAC, Isabel de Rodà:

N.B.: Avui, La Vanguardia, ABC

Gaby

4 thoughts on “Troben el temple romà de Tarragona

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Una notícia ben esperada! Quina alegria! A veure si mentre durin les obres de la catedral els arqueòlegs aconsegueixen el permís i els diners per acabar l’excavació d’una joia tan desitjada.
  Aquest matí hi ha Jornada de portes obertes, però alguns ens haurem de conformar amb l’agraïda entrada, Gaby, i les imatges de TV3 que amablement ens has gravat i donat a conèixer. Moltíssimes gràcies, col·laborador incansable!

  Quan comenci el curs, ja treballarem aquesta descoberta tan esperada i anunciada fa tres anys pels radars (vid. vídeo) i ens fixarem amb alguns errors que han comès els periodistes que han redactat les notícies a La Vanguardia i a ABC. Sabeu en què l’han espifiat? Ja us ho dic jo que cal estudiar i preparar-se bé!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Noves pistes: el temple romà era molt més gran del que es va pensar inicialment els arqueòlegs. Segons els nous càlculs, el temple d’August podria fer uns 47 metres de llarg, unes dimensions similars a les del temple de Mars Ultor a Roma, tot i que aquest darrer era deu metres més ample. Aquestes dimensions coincideixen amb la hipòtesi que el temple tarragoní tenia un frontal de vuit columnes.
  El Mundo
  El Punt Avui
  Diari de Tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *