Les dones d’aigua

Dijous 17 de juny, l’espai Terra de Tv3 va emetre un interessant reportatge sobre les anomenades “dones d’aigua”, ancestrals llegendes que, al llarg de la història, han proliferat en els indrets de la Catalunya més rica en aqüífers o sistemes fluvials. Les dones d’aigua són éssers màgics conreats per l’imaginari popular, als quals se’ls atribueix dots curatives, fantàstiques o inclús, en alguns casos, malignes. Us convido a mirar aquest reportatge del programa que condueix Tomàs Molina cada vespre a TV3, i que, en acabar, esbrineu i detalleu el lligam de les dones d’aigua catalanes amb altres éssers de característiques molt semblants de la mitologia grega.

Gabi

One thought on “Les dones d’aigua

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Gabi, moltes gràcies per portar l’actualitat de la televisió al bloc i, en certa manera, denunciar que en un programa com aquest no s’hagi fet la connexió d’aquestes dones d’aigua ancestrals amb les nimfes gregues. Segur que això no passarà per alt als alumnes i sobretot als que han llegit la història d’Hil·las en El viatge dels argonautes. A Mallorca, també hi ha na Maria enganxa i altres històries similars, com la rondalla mallorquina L’Amo en Biel Perxanc i la dona d’aigo, que coneixia molt bé Costa i Llobera com palesa a “Les dones d’aigua”. Tot plegat, el curs vinent, gràcies a la teva entrada, ens obrirà una nova línia de recerca. Continua amatent a l’actualitat que aquí ho aprofitem tot! Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *