Els alumnes de primer de batxillerat de grec havíem de fer un treball sobre les manifestacions artístiques gregues (vid. pàg. 182 ex. 6 Grec 1 ed.Teide) i, en comptes del típic treball de classe en paper o en PowerPoint, hem decidit de fer un treball col·laboratiu amb voicethread. Aquí teniu els resultats dels nostres treballs acabats en el termini acordat per la Lida (si us animeu encara hi podeu participar; això sí fent cas als criteris acordats). Com podeu veure, parlar davant un micròfon, tenint en compte que la majoria no som catalanoparlants, i gravar la nostra veu ha estat tot un repte per a nosaltres però un grupet de noies hem aconseguit comentar les escultures gregues, que hem triat lliurement, des de l’època minoica fins a l’hel·lenística:
Ire, Alis, Laura, Lina, Coty i Núria
Alumnes de Grec 1r Batx.
χαιρετε!
Ha quedat molt bé Lida!:P
Bueno tots per sort s’escolten bé, perque vam tenir alguns problemes en grabar al cole pel soroll, però tot i així s’escolta bé. Suposo que amb aquest petit anàlisi de diverses escultures gregues pugueu conèixer com amb els segles han anat canviant de materials i de manera de construir-les.
No he pogut acabar de veure totes les descripcions, perque tarda bastant en carregar-se, així que les veure a casa.
adéu!
Enhorabuena por el trabajo, me ha encantado.
Muchas gracias, Ana. Entonces, lo pondré en Chiron para más gloria de mis alumnas de griego.
Felicitats, noies! Què més puc dir jo, si l’Ana Ovando ja ha comentat!
Salve!
Teniu una bona adicio, la idea de reproduir-ho amb video fa més amé la exposició.La meva escultura preferida és la Victòria alada de Samotràcia.
Doncs realment ha quedat molt bé, noies!
Tot i que jo no hi he participat, ja que he fet un altre treball, el video d’Electra, m’hauria agradat fer-ho! Se que és difícil parlar davant d’un micròfon sense equivocar-se, pero deu n’hi do! Ho heu fet molt bé:)
Heu sapigut com explicar el text que teniau davant, fent pauses i tot el que cal per a que quedés clar.
Bon treball!
Vale!
M’agrada!
Hem fet un bon treball!=)
Ha sigut diferent, encanvi de fer el powerpoint o un treball escrit, hem fet aquest, oralment, ha sigut més entretingut:)!
M’agrada la meva estatua, és la més bunica:)!
Crec que totets ho hem fet super bé, pero falta gent, pensava que erem més persones.
Espero fer més treballs oralment!
Χαιρε!
Noies, l’enhorabona: heu explicat les vostres escultures molt bé, amb les paraules i la informació adequades i teniu unes veus…! Us envejo, a mi no m’agrada gens la meva.
Ha estat una bona idea, però, ja que és una manera diferent de presentar un treball i no amb els ja molt vistos Power Points (això no vol dir que no m’agradin o no serveixin per realitzar un treball, però ja els tinc molt vistos i va molt bé canviar de tant en quant).
M’han agradat tant totes les explicacions que no sé amb quina escultura quedar-me 🙂
La policia grega recupera dos kouroi del segle VI aC.
La Venus torna al Louvre restaurada: http://www.lavanguardia.es/cultura/noticias/20100624/53951690099/la-venus-de-milo-vuelve-restaurada-al-louvre-victoria-martinez-partenon-grecia-british-museum-guerra.html
Línea del temps: http://www.xtimeline.com/timeline/Escultura-griega-antigua-blogspot-com
Heu comentat les estatuetes de sacerdotesses i deesses més importants: la “Deessa de les serps” com l’estàtua que sintetitza totes les característiques de l’escultura minòica; la “Kóre amb peple”, com a respresentant de la figura sense moviment d’ulls ametllats i amb típic somriure arcaic, propi d’aquest període; l'”Auriga de Delfos”, caracteritzada pel bronze, com a material predilecte, típic del període clàssic;
(continuaré)
XAIPE!
No en tenia ni idea de tota la quantitat de manifestacions artístiques com aquestes que existien! Quasi bé, totes les escultures eren dones, no sé si algú s’en havia adonat. És impressionant la de simbologia que pot arribar a tenir una petita figura, la de significats que li arribàren a donar…Tenien una gran imaginació!
Ho tindria que haver sapigut pels dos examens de grec que hem fet, però no m’havia fixat fins ara…Espero que pel pròxim sigui d’utilitat!
Doncs bé, he de dir que encara que les manifestacions artistíques sortien en el llibre explicades, és més fàcil d’en recordarti, com no amb un power point. Sembla què, he arribat a la conclusió què totes les figures que surten en el video són de figura femenina representada de diferentes maneres, encara que n’hi algunes escultures masculínes:L’Auriga de Delfos. Pensu que es un bon treball i está ben fet per els alumnes de 1r de grec de l’any passat, perquè l’objectiu de saber diferenciar jà ho em pogut diferenciar . I he pogut diferènciar amb la deeesa de les serps, amb l’Auriga de Delfos i d’altres. Gràcies el llibre i sobretot el power point i d’altres informacions. 🙂
Bé espero fer un power ponit jo i els emus companys en conjunt sobre un algun altre treball. Perquè com dic sempre, fer un treball en conjunt resulta un treball amb grans mèrits i molt més esforç!!!!
Molt bona feina!
Sempre està bé apostar per les noves tecnologies i fer els treballs d’una forma més vistosa que un Power Point o en un altre format més clàssic. Pel que fa al treball no sabia que tinguessin una simbologia tant completa aquestes petites estàtues, i la gran importància que li donaven.
Estan molt xules les escultures! No sabia que els grecs li donessin tanta importància a unes escultures tan petites.
Salve.
M’agradat molt el treball. Les imatges que més m’han agradat han sigut el de la Victòria de Samotràcia i la Dea de les Serps.
Vale.
L’enhorabona per aquest treball, vist des d’aquí sembla senzill però segur que ha costat en fer-ho sobretot a l’hora de buscar la informació i de gravar les veus.
Felicitats!
salve!
Felicitats pel vostre treball,són unes imatges molt interesants,i lo de gravar veus es molt original
VALE
Salve!
Moltes felicitats per aquest article, ens informa de diferents escultures, peró la veritat es que mai habia sentit parlar de la deessa de les serps, peró graciés a vosaltres he obtingut molta informació i me sorpres bastant d’algunes escultures.
Esta molt bé aquest treball! Felicitats!
M’ha cridat l’atenció, la deessa de les serps. La mirada que s’assembla molt a la de la Medusa, i també per les serps!
Salve!
És un treball totalment diferent, ni bloc ni en paper escrit. Ni més ni menys que en voicethread. Aquest programa permet gravar les veus mentre apareixen un munt d’imatges. Com si fos un documental.
Jo vull afegir aquesta aplicació en el treball de recerca que faig juntament amb l’Alma Bergel. Pot ser un gran avanç tècnic i permet distreure a tots els que no els hi agrada llegir.
És una idea genial!
Salve!
L’art hel·lenístic intensificava el moviment fins a cargolar i distorsionar les figures,accentuava les emocions i les expressions de dolor, angoixa, esforç i desànim, exagerava l’ esforç físic inflant i deformant els músculs, cercava postures complexes que obliguin l’espectador a visionar-les des de diferents angles, es recrea en la nuesa tant la masculina com la femenina i l’ efeminada (hermafrodites) i conrea temes nous o poc freqüents fins al moment com la infantesa, la vellesa, la lletjor, la deformitat… Els temes es diversificaven, introduint les imatges quotidianes i el retrat.
Zeus d’Olímpia i Atena Pàrtenos http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2013/10/29/zeus-dolimpia-i-atena-partenos/
http://list25.com/25-intense-greek-statues/