“Ludi Romani” a la Magna Celebratio MMX

Aracne fila i fila ha participat de ple en el taller de Ludi Romani de la Magna Celebratio MMX, el festival romà de Badalona,  durant els dies 24 i 25 d’abril. L’institut Isaac Albéniz amb la seva professora de llatí i de grec i alhora coordinadora Pedagògica, Teresa Devesaens va engrescar per donar a conèixer els jocs romans als nens i les nenes que s’hi acostessin. De l’institut Cristòfol Ferrer hi varen participar activament i vestides de romanes la Bet Rosell de quart de l’ESO i la Núria Yela de primer de batxillerat; de l’Isaac Albéniz, alumnes de quart de llatí, i de llatí i de grec del batxillerat humanístic.

Des del Museu de Badalona, ens varen passar la informació extreta del dossier Camp d’Aprenentatge de la ciutat de Tarragona Juguem com jugaven les nenes i els nens de l’època romana, Tarragona 2001 ja que el material era del Cda de Tarragona, però si aneu a “Jocs romans per a acabar l’ESO!” de El Fil de les Clàssiques hi trobareu més informació,a més de Ludus ¿Cómo jugar como los antiguos romanos? Áurea Clásicas 2004  de Fernando Lillo Redonet i la guia didàctica dels jocs dels Ludi Saguntini, un exemple a seguir. Esperem que en la propera Magna Celebratio es dediqui el divendres a la participació de les escoles i els instituts dels voltants, perquè són el futur del país i els encarregats de preservar-ne els béns culturals. 

Aquí us deixem un reportatge del taller de Ludi Romani que alhora va servir per contribuir a la bona pràctica compartida entre els dos centres que vàrem encetar amb la trobada presencial al Parc del Laberint d’Horta a principis de curs; però abans voldríem agrair la gentilesa del compositor Nini que ens regala la seva músiva original “Turbante” com a melodia i l’amabilitat del Museu de Badalona per confiar en joves per portar a terme aquest taller de jocs romans en el marc de la Magna Celebratio, així com al Camp d’aprenentatge de Tarragona per deixar-nos el seu bagul de jocs. L’enhorabona a tots i a totes que heu fet possible una Magna Celebratio de somni!

52 thoughts on ““Ludi Romani” a la Magna Celebratio MMX

 1. Mònica Luque

  M’agradat molt el vídeo, crec que és molt interessant reviure els jocs de l’antiguitat i crec que sería molt divertit fer-ho. I bueno, d’aquesta manera podem veure de més a prop l’origen d’aquests i poder veure, també que tampoc hi ha tanta diferència amb els de l’actualitat o amb els que nosaltres jugavem quan erem petits.

 2. Mikela Urciuoli

  Jo l’any passat vaig anar a la Magna per fer fotos per a l’institut, em va agradar molt, aquest any tornaré a anar.

 3. Paula Gómez

  Aquest llibre m’ha agradat molt , es súper interessant perque es com reviure els jocs antics tan divertits , alguns jocs no son tan distints que el que hi ha actualment , ni son tant distints als que es jugavem a la nostra infancia.

 4. Mireia Valencia

  Em sembla molt bé aquesta activitat ja que aprèns tu, ensenyes a altres nens petits que no en tenen ni idea dels jocs amb els que jugaven de petitis els romans , no saben que ells també juguen amb jocs que proveeixen d’aqui i son molt semblants i a la vegada hi passes un temps entretingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *