1r Aniversari: feliciter!

Per molts anys, Aracne fila i fila! Per molts anys blocaires, alumnes i companys! Tot just avui celebrem el primer aniversari!

escundillesromanesunopiu 

Avui  fa tot just un any que començàvem el curs 2008-09 i des d’ El Fil de les Clàssiques obria per aleshores els meus alumnes de llatí, de grec i de cultura clàssica des de tercer d’ESO fins a segon de batxillerat aquest bloc, tot convidant-los (la majoria enguany ja han acabat l’ESO o el batxillerat!) a compartir-lo amb altres esdudiants, professors i enamorats del món clàssic d’arreu.

 Ahir vàrem començar un nou curs amb cares noves i altres de ben familiars, uns descobríeu per primera vegada el Fil de les Clàssiques i Aracne fila i fila (i us vaig veure sortir de classe amb una il·lusió en el rostre que deia i perdoneu-me: Qui diu que el llatí és una llengua morta?)  i altres us sentíeu com a casa.  A l’apunt d’ahir a El Fil us deia que depenia de vosaltres, alumnes de l’IES Cristòfol Ferrer i alumnes de l’Isaac Albéniz, i alumnes i professors d’arreu, continuar amb aquest projecte educatiu. A hores d’ara crec que Aracne és un bloc consolidat que, tot i ser d’estudiants, no ha tancat durant l’estiu i  s’han fet una pila d’articles i de comentaris. Amb un any entre tots hem  escrit  244 apunts, hem fet 1643 comentaris i s’han rebut visites 8387; hem gaudit del centaure d’or 2009 de Chiron i no paren d’arribar col·laboracions  d’arreu  amb articles i comentaris; entre tots, val esmentar l’IES Isaac Albéniz amb la seva professora de clàssiques i coordinadora pedagògica Teresa Devesa que assegura que aquest curs mantindran una estreta participació en el projecte col·lectiu obert a qui ho vulgui que és Aracne fila i fila, nascut tot just fa un any en què han participat des d’alumnes de primària fins a professors jubilats de les aules. Per tant, no té edat, només un interès comú: l’amor pel món clàssic i la seva actualització en català a la xarxa; tot i que abans de l’estiu hem aconseguit finalment posar-hi un traductor al castellà i a l’anglès perquè ens ho demanaven. Aracne fila i fila som tots els que l’ hem fet possible aquest primer any de vida i espero que pugui fer molts anys més i que altres centres s’hi afegeixen! Els blocaires clàssics del Cristòfol ferrer i de l’Albéniz ara per ara ens trobarem a finals d’octubre al Parc del Laberint i posarem cara als apunts i comentaris i enllaçarem la nostra amistat virtual amb una trobada clàssica. Personalment em fa molta il·lusió i desitjo que a vosaltres també.  

No hem d’oblidar que Aracne és un projecte col·lectiu i col·laboratiu i que cal complir unes normes d’estil i de contingut, respecte envers tots i totes, alumnes i professors, i que és una xarxa de clàssiques dintre d’un entorn acadèmic per tant susceptible de ser avaluada. Una qüestió d’estil: els colors de El Fil de les Clàssiques i d’ Aracne fila i fila són els colors de Grècia (blau i verd, sobre fons blanc). El taronja és per als enllaços i per a Chiron. Per remarcar utilitzem el blau. En els vídeos del Youtube el color triat és el verd, així com en les citacions de textos. Aquestes normes serveixen per a tots els apunts i per a tots els editors i editores. Espero que per a una qüestió d’estil tots i totes les porteu a terme.

Es pot comentar independent de qui ho hagi escrit, però s’han d’haver comentat tots els apunts de la categoria del vostre curs (Cultura Clàssica, Llatí 4, Llatí 1r, Llatí 2n, Grec 1, Grec 2)  perquè ara, gràcies a l’última actualització de Xtecblocs, podem posar etiquetes i reservar les categories pels grups classe, general o actualitat. Aviat podrem escriure en grec, o això espero, i a veure si ens faciliten desde Xtecblocs l’identificador perquè la majoria d’alumnes no teniu el correu de l’Edu i a finals d’any ja no servirà, a més m’agradaria que disposéssiu d’un corrector en català i que editéssiu els vostres apunts sols tot pujant els vostres muntatges audiovisuals i presentacions al servidor corresponent (trobareu els enllaços a l’apartat Eines de El Fil de les Clàssiques; és a dir, almenys cada trimestre heu de pujar un article sols i heu de comentar el corresponent al vostre curs, sigui de qui sigui: l’IES Cristòfol Ferrer, Albéniz, Serra de Marina, Martí de Riquer, Salesians, …

Moltes gràcies a tots i a totes per fer-ho possible! Tenim, alumnes blocaires, uns blocs col·lectius d’estudiants fantàstics com és el cas de Secretos de Argos que continuen la seva singladura a la recerca de referents clàssics  i ens obren camí. Per tant,  endavant i molt bon curs! Feliciter!

40 thoughts on “1r Aniversari: feliciter!

 1. Eric Sánchez

  Salve Lida!
  Felicitats al blog que te ja 1 any.

  “Amb un any entre tots hem escrit 244 apunts, hem fet 1643 comentaris i s’han rebut visites 8387”

  Déu n’hi do!!!

  No són poques per a rés, sempre m’ha agradat compartir blog amb els estudiants de Isaac Albéniz.

 2. Ana

  Mis felicitaciones por este año de existencia que tantas alegrías ha dado a todos los que os seguimos. Muchos ánimos para este curso que empieza, esperamos que sigáis sorprendiéndonos con noticias y análisis relacionados con el mundo clásico.

 3. Odri

  Espero que este curso vaya todo bien.
  Esta todo muy bien hecho. Es la primera vez que me pongo en un blog, y haver si le voy pillando el truquillo.

 4. Irena

  Avee!
  Ja fa un any que existeix el nostre aracne fila i fila i com no sempre ben organitzat i amb nosves coses que aprendre, publicar i comentar.
  Cada cop tenim més maneres diverses de comentar,crec que això del nou sistema que posaran per tal de escriure en grec és tot un luxe!
  Felicitats:)
  Vale!

 5. Núria Yela

  Moltes felicitats Aracne fila i fila!!
  Jo acabo de coneixer aquest bloc i em fa l’efecte de que pasarem molt de temps aqui ^^. Em sembla un projecte molt bó.
  Pel que fa a Heró va ser un enginyer i inventor grec. Molts grec i romans van fer fer grans avenços tan tecnologics com científics y també culturals.

 6. Rabab

  ave lida
  Fa un any que es va obrir aracne i en aquest any gracies a aracne hem gaudit i aprés moltes coses, espero que aracne duri moltissíms anys més.

 7. Coty

  Ave Lida!
  Salvete omnes!
  Ja té un any el blog de clàssiques dedicat als alumnes, i crec que l’hem omplert molt bé entre tots amb les nostres idees, amb tot els indicis que hem anat trobant de la cultura grega i romana en la nostra vida actual. Tots, mica en mica, hem anat fent articles i comentant als dels altres, amb l’ajuda de les nostres professores, per poder gaudir ara, un any després, d’un blog conegut i premiat.
  Jo, personalment, tinc moltes ganes de conèixer a les persones que s’han unit a nosaltres aquest últim any al nostre Aracne (ara seu també) i conèixer el Laberint d’Horta, per que encara no he anat mai.
  Espero que entre tots seguim teixint com Aracne, i seguim donant forma al blog que ens pertany una mica també a nosaltres.
  Gràcies per fer-ho possible Lida!
  Vale:-)

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies a tots i a totes, per rebre aquest curs amb tant d’entusiasme el que serà el vostre bloc. Gràcies també per acceptar compartir-lo amb altres estudiants d’altres centres, sobretot amb l’IES Isaac Albéniz, ja sabeu que el meu desig és que sigui col·lectiu i obert a tothom.

  Núria, Odry, no patiu: ara tot és nou; però aviat també sereu segurament bones blocaires com la resta de companys i companyes de classe. És qüestió de posar-s’hi i això ja ho heu fet.

  Ana, siempre es un placer para todos nosotros que nos comentes desde Benicàssim, ya nos honora que nos sigas. Aracne es también tuyo, eres nuestro espejo.

 9. Laura G

  Muchas felicidades Aracne!
  Me alegro muchísimo de que el blog haya sido tan bien recibido! Es genial que tengamos a nuestro alcance esta fuente de información que nos permite aprender cosas tan curiosas relacionadas con el mundo clásico.

  Adiós Lida!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  ???????? ??????????? ?????. ????? ?????? ???????? ?? ???????? ??? ????????!!!
  Quin gust, poder utitzar finalment l’alfabet grec. Gràcies a tots els que ho han fet possible! Sobretot a la teva insistència, Margalida.
  I ara l’aniversari. Nois i noies de Premià i Badalona i col·laboradors de tot arreu, felicitats per aquest any de treball en xarxa que és només un començament.
  Aviat ens trobarem i ens veurem personalment, després de compartir articles i comentaris tot l’any passat. Aquest any se’ns unirà una professora, la Núria, que en sap un munt, sobretot d’història i, si s’anima, també el Ramon, que pot il·lustrar-nos sobre els grans pensadors.
  En fi, això més que un comentari és un article i em falta lloc que explicar-ho tot.
  ?? ??? ?????!
  Salve!

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Bé, veig que el grec no es veu bé. Prometo que quan ho escrivia sí que es veia. Cal acabar de polir-ho…

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  No desesperis, Teresa! Aviat es veurà el grec tan bé a Aracne com el teu comentari a El Fil.
  Sigueu benvinguts, Núria, Ramon, Teresa, i tots els alumnes de clàssiques de l’Albéniz! Molt bon curs!

 13. Saraa.

  Felicitats Aracne fila i fila!
  Podeu comptar amb que l’IES Isaac ALbeniz seguirà participant obertament en aquest projecte tan especial! 😀

  Salve!

 14. Sarah y Patri

  Avee!!
  Ja hem tornat de vacances i ara ens toca posar-nos a treballar al blog. esperem poder llegir articles interesants …
  Felicitats per l’aniversari!!

  Salve!

 15. Carla A.

  Saluete amici et amicae! Un any… qui ho diria!

  Enhorabona de tot cor, encara que espero que aquest any millorem aquest bloc (si es pot, esclar)… i si fa falta jo us ajudaré… ja vaig prometre aquest estiu que faria algun dibuix, però encara l’estic acabant…

  Mentrestant aprendré a escriure en grec…

  VALE!

 16. Annia

  Ave!
  Ja tornen de les vacances i aqui, a comentar.
  Espero poder seguint comentant i poder seguir llegint els vostres interessants articles.
  La vritat es que aixo d’anar al parc del laberint tots plegats és una mol bona idea, idea que li proposavem a la Teresa mol sovint el curs passat =)
  Per cert, moltes felicitats al bloc.
  Que consti, que si aquest any hi ha un altre concurs de blocs el guanyarem!

  Vale!

 17. devora

  Tinc ganes ja d’anar al parc del laberint i així poder tenir oportunitat de conèixer mes intimament als comapnys de la meva clase. Felicitats per aquest anys!!

 18. Marc Cortes Rios, Carlos Cuevas Agraz

  Hola!!!
  Som nous al blog i em sembla molt interesant el fet de que fagi un any.
  Nosaltres començem aquest any al primer de batxillerat el llatí i esperem posar-nos al vostre nivell lo abans possible.

  Salutacions bloggers!!! 🙂

  Carlos i Marc.

 19. Ana Rosa

  Ave!!
  Ja tornem a estar aqui tots, despres de unes bones vacances, per tornar a posar-nos al dia i a treballar.
  Jo em pensava que aquest bloc portava més d’un any i ara veig que no, que només porta un any.
  La veritat es que ha sigut molt bona idea això del bloc per que hem aprés a utilitzar aquesta eina, a veure i comparar opinions amb altre gent que no son del nostre entorn.
  Espero que aquest any sigui igual o més interessant que l’any passat.
  I a totes les persones que s’uneixen aquest any doncs només dir que benvinguts!

  Vale!!

 20. Andrea Martínez i Paula Navarro

  Hola! Som noves aquest any a l’Albéniz i pensem que es una forma molt adient de mostrar la cultura clássica als alumnes, i compartir experiencies, informació, etc… entre tots nosaltres.
  Mai havíem vist una cosa com aquesta i sembla molt útil i molt interesant.
  Creiem que es un projecte molt aprofitós i esperem que segueixi endavant i nosaltres hi participem.

  Fins aviat!

  eieiiseboxa

 21. Laia Molina

  Holaaa!!!
  Sóc nova en aquest bloc ,l’he estat llegint i sembla molt interesant.
  Ja em passaré més cops al llarg de l’any!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *