7 thoughts on “Heró d’Alexandria a “Érase una vez los inventores”

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Valèria! Que tinguis també un molt bon curs!
  Aquest episodi ens servirà per estudiar la ciència a Grècia i els alumnes el podran relacionar amb un altre apunt de El Fil de les Clàssiques: Heró i la màquina d’endevinar.

 2. Oriol García

  Heró d’Alexandria, va ser un enginyer, inventor i escriptor grec, que va florir a Alexandria, possiblement en el segle primer.

  Heró, que va desplegar una actitud quasi moderna per a la mecànica, descobrient de forma arcaica la llei d’acció i reacció, mitjançant experiments amb vapor d’aigua a través del globus giratori. Va descriure un gran nombre de màquines senzilles i va generalitzar el principi de la palanca d’Arquímedes. En matemàtiques va passar a la història sobretot por la fórmula que porta el seu nom i que permet calcular l’àrea d’un triangle coneguts els seus tres costats, apareguda per primera vegada en la seva obra “La Mètrica”. En esta obra també s’hi troba exemples numèrics de mesura de longituds, àrees i volums, així com alguna demostració.

  El experiment pneumàtic anomenat “Font d’Heró” fou un raig d’aigua mantingut per aire condensat, i li va donar popularitat i celebritat, que es va incrementar amb la invenció d’un motor de vapor que actuava per mitja d’una caldera amb uns forats i capaç de girar al entorn d’un eix; el vapor produïa pressió sobre les peces a l’altra costat que es movien en direcció oposada; més tard aquest enginy va arribar a tenir una força de sis cavalls.

 3. Marta Gijón

  Aue!
  Heró d’Alexandria, va ser un ingenier grec que va destacar en Alexandria, va crear un gran numero de maquines sencilles, uns del seus invents va ser la eolípila(maquina de vapor).

  Vale!

 4. Irena

  Avee!
  Hero d’Alexandria va ser un enginyer,inventor i escriptor grec que es va ser molt conegut a Alexandria per les seves invencions mecàniques.Una d’elles era la llei d’acció i reacció mitjançant experiments amb vapor d’aigua a través del globus giratori.També va inventar moltes màquines senzilles i va generalitzar el principi de la palanca d’Arquímedes.
  valee:D

 5. Alissa Komarova

  Heró d’Alexandria va ser un enginyer, inventor i escriptor grec, que va florir a Alexandria, possiblement en el segle primer.Detalls de la seva vida són desconeguts i només queda constància per alguns relats de les seves invencions mecàniques.

  Va fer un experiment anomenat ‘Font d’Heró’ fou un raig d’aigua mantingut per aire condensat, i li va donar popularitat i celebritat, que es va incrementar amb la invenció d’un motor de vapor que actuava per mitja d’una caldera amb uns forats i capaç de girar al entorn d’un eix.

  Comento una mica tard pero bueno:)
  molt bons els videos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *