MÚSICA CLÀSSICA Mozart I

Aquesta setmana hem parlat d’un dels compositors i intèrprets més famosos de la història de la música: Wolfgang Amadeus Mozart. Us deixem les imatges i audicions amb les quals hem treballat.

Podeu veure també la pàgina permanent de Mozart al Sonabloc.

 

Mozart va néixer el 1756 a Salzburg (Àustria). Amb tres anys Mozart ja tocava el piano. Amb quatre va aprendre tot sol a tocar el violí. Amb vuit ja componia simfonies (que són molt més complicades que una senzilla cançó!).

A l’època de Mozart no existien encara les càmeres de fotos ni els mòbils, de manera que quan algú era important i volien tenir una imatge seva, havien de contractar un pintor per fer-li un retrat. Mozart es va fer molt famós quan encara era un nen i, és clar, van voler pintar-lo. Aquí el teniu, amb una perruca i ben mudat a l’estil de moda en aquella època, entre la gent més rica.

Mozart, el mayor genio de la música, biografía. | iOpera

Retrat de Mozart de petit.

 

Als sis anys va tocar a Viena, al palau de Schönbrunn, per a l’emperador Franz I, la seva família i altres convidats. Tots van quedar bocabadats amb el petit geni. Després d’allò va començar una gira amb el seu pare per París, Londres, Amsterdam… i més tard a Itàlia, per aprendre a compondre òperes.

 

Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia, la enciclopedia libre

Aquest és un dels retrats més coneguts de Mozart.

 

 

AUDICIONS:

 

Mozart – Twinkle Twinkle Little Star (12 variations)

Aquesta cançó no és de Mozart, però la va fer famosa interpretant-la a la seva manera. Cada vegada que la tornava a tocar ho feia d’una manera diferent, afegint notes a la mà dreta, a la mà esquerra, canviant el tempo… De dotze maneres diferents! Va deixar amb la boca oberta a tot el públic quan van escoltar el que era capaç de fer un nen!

 

Amadeus MOZART – Petita serenata nocturna

Una obra molt coneguda, però que no sabíem que era de Mozart!

Hem escoltat el baix continu, també de moda en aquella època. I hem notat com juga amb forts i pianos (fluix).

 

La flauta màgica – Das klinget so herrlich

 

La flauta màgica – Das klinget so herrlich – Musicograma

 

Clica per veure el següent article: “MÚSICA CLÀSSICA Mozart II”