Durada: llarg i curt

Els sons poden ser llaaaaargs o curts.

A continuació trobareu diverses activitats per treballar aquesta qualitat del so a les aules d’educació infantil.

Activitat 1: Presentem els sons llargs i curts

Material: Triangle i caixa xinesa

 

Presentarem als infants el triangle i la caixa xinesa (de què està fet? quina forma té? Com sona? És fred quan el posem a la galta?).

Després ens tornarem a fixar en el seu so. Primer amb el triangle, els farem notar que quan piquem el so es llaaaarg, i triga una estona en deixar de sonar i tornar a quedar en silenci. Els demanarem que ens avisin quan ja no sentin el so del triangle, aixecant la mà. Treballarem també l’atenció, perquè cal estar molt atents a la durada del so i cal esperar una estona fins que desapareix del tot el so.

Després ho repetirem amb la caixa xinesa i descobrirem que el seu so és molt curt, de seguida hauran d’aixecar la mà!

Finalment podem repartir triangles i caixes xineses i altres instruments amb so llarg o curt i els demanarem que els facin sonar quan demanem sons llargs o so curts.

Activitat 2: Dibuixem la durada

VÍDEO Escola Sant Salvador Cercs: durada del so 2

 

 

Després de presentar els sons llargs i curts, els infants poden dibuixar la durada dels sons a la pissarra, de forma individual. Després podem repetir aquesta activitat tots alhora pintant en un full individual.

 

Activitat 3: Classifiquem instruments per la durada del so

VÍDEO Flora Terensi: Treballem SO LLARG-CURT, P5

 

Amb tots els instruments que tinguem a l’aula podem fer una classificació per descobrir si produeixen un so llarg o curt. Un per un tots els nens agafaran un instrument i el faran sonar  davant la resta del grup, entre tots, descobrirem si el so que produeix és llarg o curt i posarem dins una caixa o una altra (o a un costat o a un altre).

 

Activitat Flash 4: Sons llargs i curts

Reconeixement auditiu de la durada del so de diferents objectes i animals

http://ares.cnice.mec.es/artistica/a/05/a_ba05_01vf.html

 

En aquest recurs trobareu diferents activitats/reptes per poder treballar la durada del so tot el grup-classe, a partir de suport visual i sonor.

 

I us afegim un recull d’activitats de GanxetsMusicCAT

VÍDEO: “Sóc feliç! Activitats llarg i curt per a educació infantil”