Contes relacionats amb la música

Arreu del món s’expliquen contes on la música també és protagonista, a continuació en resumim alguns exemples:

 

El flautista d’Hamelín” d’Alemanya. En aquest conte, un flautista màgic és contractat per alliberar la ciutat d’Hamelín de les rates. Quan els ciutadans es neguen a pagar-li pel seu servei, el flautista utilitza la seva música per portar-se tots els nens de la ciutat amb ell. El conte té una moralitat sobre la importància de mantenir les promeses i pagar per les coses que es demanen. També existeix “El flautista de Kham” del Tibet, que explica la mateixa història.

El violí màgic” de Polònia. En aquest conte, un jove músic rep un violí màgic que el fa tocar música tan bonica que fins i tot els animals s’aturen per escoltar-lo. El jove músic es converteix en un músic famós i viu feliç per sempre.

El músic i el diable” d’Alemanya. En aquest conte, un músic es troba amb el diable i li fa una aposta per demostrar qui és el millor músic. El músic guanya l’aposta i el diable li dona un violí màgic. El conte té una moralitat sobre la importància de la pràctica i la dedicació per millorar en l’art.

Els músics de Bremen” d’Alemanya. En aquest conte, un gos, un gat, un gall i un burro decideixen formar una banda i viure junts a Bremen. Pel camí, es troben amb uns lladres i els animals els espanten amb la seva música. Els animals arriben a Bremen i viuen feliços tocant música per als ciutadans.

El músic errant” d’Àustria. En aquest conte, un músic errant arriba a una ciutat on els ciutadans no aprecien la música. El músic decideix fer un concert per demostrar la seva habilitat i els ciutadans acaben apreciant la música. El conte té una moralitat sobre la importància de la música i l’art. També existeix “El músic del poble” d’Índia, que explica una història semblant.

El músic i la princesa” d’Índia. En aquest conte, un músic es troba amb una princesa que està trista i no vol ballar. El músic decideix tocar la seva música per fer-la ballar i la princesa es posa contenta. El conte té una moralitat sobre la importància de la música per fer feliç a la gent.

El músic i el gat” de França. En aquest conte, un músic es troba amb un gat que li demana ajuda perquè els ratolins no el deixen dormir. El músic decideix tocar la seva música per espantar els ratolins i el gat es posa content. El conte té una moralitat sobre la importància de la música per resoldre problemes.

El músic i el lleó” d’Àfrica. En aquest conte, un músic es troba amb un lleó que li demana ajuda perquè està trist. El músic decideix tocar la seva música per fer feliç al lleó i l’animal es posa content. El conte té una moralitat sobre la importància de la música per connectar les persones.