00 AUDICIONS Educació infantil

Aquestes són algunes audicions que es poden treballar amb els infants d’I3, I4 i I5

 

 

 

Franz Joseph Haydn: Simfonia “El rellotge” (2n moviment, Andante)

La Simfonia No.101 “El rellotge” de Franz Joseph Haydn és una de les seves dotze Simfonies de Londres, que va compondre entre 1791 i 1795. El seu nom popular es deu al ritme de tic-tac que es pot escoltar al segon moviment, que recorda el so d’un rellotge. La simfonia té quatre moviments: Adagio-Presto, Andante, Minuetto-Allegretto i Vivace. Va ser estrenada el 1794 a Londres i va tenir una gran acollida pel públic i la crítica.

Joseph Haydn | Sinfonia nº101 “El Reloj”

P5 – Simfonia 101 del Rellotge (Haydn)

 

El Cicle Mitjà al Jacme March: PRACTIQUEM LES HORES EN CATALÀ

 

molts rellotges d'agulles diferents

https://www.bing.com/images/create/molts-rellotges-d27agulles-diferents/64cd3746263d481fb82f8ee62c62a2bc?id=OIZsxBSND2MnDeTFONFLEQ%3D%3D&view=detailv2&idpp=genimg&idpclose=1&form=SYDBIC

 

Sinfonía nº 101 “El Reloj” – J. HAYDN

 

J. Haydn: Concerto para Trompete e orquestra em Mi bemol maior

Ludwig van Beethoven – Für Elise

Aquesta peça per a piano és curta, dolça i senzilla. Si hi ha alguna peça que pugui inspirar als nens a començar a tocar el piano, és aquesta.

Ludwig van Beethoven – Simfonia núm. 9

Aquesta simfonia és coneguda pel seu famós quart moviment, l’“Himne a l’Alegria”, que utilitza la música del poema “Oda a l’Alegria” de Friedrich Schiller. És una peça alegre i inspiradora que pot ser adequada per a nens i nenes.

 

Gioachino Rossini – El duet de gats

El Duet de gats de Gioachino Rossini no és una composició original, sinó una compilació de fragments de la seva òpera Otello i d’una altra peça del compositor danès C. E. F. Weyse. El duet representa un diàleg entre dos gats que només diuen “miau” i té un to humorístic.

 

Johann Strauss I – Marxa Radetzky

Una elecció òbvia per marxar, picar tambors i fer veure que ets un soldat! Aquesta peça és molt popular entre els nens.

 

Johann Strauss II – El Danubi Blau

Aquesta és la peça més famosa d’aquest compositor, que li val el sobrenom de “Rei del Vals”. Des dels cordes brillants al principi fins a la seva fantàstica melodia de vals i la música carnosa interpretada pels violoncels, Strauss ens porta en un viatge musical gloriosament descriptiu.

 

Camille Saint-Saëns – El lleó (Carnaval dels Animals)

El lleó és el primer moviment de la suite musical “El carnaval dels animals”, composta per Camille Saint-Saëns el 1886. La suite representa de forma humorística i irònica diferents animals i personatges, amb una música plena de referències i paròdies.

“El lleó” és una peça per a dos pianos i orquestra, que representa el rei de la selva amb acords forts i rugits. Saint-Saëns va utilitzar un efecte de trèmol (vibració) amb els pianos per imitar les urpes del lleó. El lleó és un dels moviments més breus i impactants de la suite, i ha estat utilitzat en diverses obres de teatre, com El rei lleó o La bella i la bèstia.

 

 

Camille Saint-Saëns – L’elefant (Carnaval dels Animals)

L’elefant és el cinquè moviment de la suite musical “El Carnaval dels Animals”. L’elefant es representa amb un moviment lent i pesant, i Saint-Saëns imita el pas d’aquest animal amb el contrabaix i el piano. La música utilitza temes de dues obres anteriors de Saint-Saëns: la Dansa macabra i l’òpera Henry VIII.

Camille Saint-Saëns – Aquari (Carnaval dels Animals)

Aquari és el setè moviment de la suite musical “El carnaval dels animals”. És una peça per a dos pianos, flauta, violí i violoncel, que evoca el món submarí amb sons cristal·lins i melodies suaus. Saint-Saëns va utilitzar un efecte de glissando (lliscament) amb la flauta i el violí per imitar les ones de l’aigua. Aquari és un dels moviments més coneguts i populars de la suite, i ha estat utilitzat en diverses pel·lícules, com Fantasia 2000 o Harry Potter i la pedra filosofal.

 

Modest Mussorgski – Ball dels pollets en la seva closca (Quadres d’una exposició)

Ball dels pollets en la seva closca és el quart moviment de la suite per a piano Quadres d’una exposició, composta per Modest Mussorgski el 1874. La suite està inspirada en deu pintures del seu amic Víktor Hartmann, que havia mort l’any anterior.

El moviment representa un quadre on es veuen uns pollets que ballen mentre trenquen la closca en néixer. La música és alegre i lleugera, amb un joc de contrastos entre els dos pianos i un ritme de scherzo (“scherzo” significa “broma” o “joc” en italià, és un ritme ràpid i lleuger que té el seu origen en el minuet).

 

Piotr Ilitx Txaikovski – Pas de deux (El Llac dels Cignes)

Aquest ballet és una història màgica plena de música encantadora. Els nens i nenes poden escoltar les diferents peces i imaginar les aventures del príncep Sígfrid i la princesa Odette.

Piotr Ilitx Txaikovski – Dansa xinesa (El Trencanous)

La Dansa xinesa és una de les peces que formen part del ballet “El Trencanous”, compost per Piotr Ilitx Txaikovski el 1892. El ballet narra la història d’una nena que rep com a regal de Nadal un trencanous de fusta, que es converteix en un príncep i la porta a un món màgic. Qui no voldria ser una fada del sucre o marxar com un soldat de llauna? Aquesta peça ofereix molta varietat, no només està limitada a Nadal, potser els nens i nenes ja la coneixen si van veure la pel·lícula Elf!

La Dansa xinesa és una de les danses dels habitants del Regne dels Dolços, on la nena i el príncep arriben al final del primer acte. La música té un caràcter exòtic i divertit, amb instruments de vent i percussió que imiten el so d’una flauta xinesa.

 

 

 

Piotr Ilitx Txaikovski – Dansa russa (El Trencanous)