Composició de cançons

Avui us proposem que investigueu una mica en la creació de cançons.

Quan volem fer una cançó nova, pot ser que el primer que ens vingui al cap sigui un fragment de lletra, una melodia o un ritme (o una barreja, per exemple un fragment de cançó que ens volta pel cap).

Amb aquesta idea inicial, podem anar donant forma a la cançó, creant la tornada (la part de la cançó que ens sembla més bona i que resumeix el que volem dir) i diferents estrofes (a les estrofes aprofitem una mateixa melodia i ritme, però cada vegada hi posem lletra diferent, per anar explicant el que t’interessi).

Podeu utilitzar els instruments que tingueu a casa per provar melodies. També teniu algunes aplicacions per poder compondre melodies o ritmes, o per escoltar acompanyaments. Fer acompanyaments a casa és més complex, perquè cal tocar diverses notes a la vegada (com el típic acompanyament de guitarra, amb una roda d’acords), però algunes aplicacions us poden ajudar.

Per practicar acompanyaments teniu aquí dos enllaços:

Roda típica d’acords. Aquí expliquen una roda típica d’acords que funciona bé, que podreu utilitzar tal qual o amb modificacions que us inventeu:

ChordChord. En aquesta podeu fer proves: anar escoltant prèviament els acords un per un i comprovant després com queden en una roda d’acord. També podeu canviar l’estil i la velocitat, i escoltar propostes aleatòries. Si alguna us agrada anoteu-vos els acords i l’estil.

Per practicar melodies podeu utilitzar algunes de les aplicacions que ja havíem publicat al Sonabloc:

CLICA per anar a ->