2. Gèneres musicals. Introducció.

Tota la música existent es pot agrupar en tres “supergèneres”*:

 

Com qualsevol intent de classificar alguna cosa, no és perfecte: podem trobar música que no es pot ajustar només a un d’aquests gèneres, però aquesta classificació vol ajudar a ordenar l’extensa quantitat de música existent.

Aquestes tres categories, que nosaltres anomenem “supergèneres” són la classificació bàsica que volem que els infants utilitzin a les audicions. Posteriorment, podrem aprofundir en les diferències dins de cada un d’ells.

*El concepte de “gènere musical” es confon sovint amb el de “estil musical”, i de manera col·loquial sovint s’utilitzen com sinònims. Per altra banda hi ha tal quantitat de gèneres musicals, subgèneres i estils que és realment complicat posar-se d’acord a l’hora d’anomenar-los.

En el nostre cas, el que farem és considerar una gradació en aquest ordre: super-gèneres, gèneres musicals, subgèneres musicals i estils musicals (de més general a més específic).

 

A continuació teniu diferents recursos on podeu descobrir una gran diversitat de música, classificada per gèneres o èpoques:

 

RECURS 1: EVERYNOISE.

Classificació de tots els gèneres musicals que es poden escoltar a Spotify

Article al Sonabloc: EVERYNOISE: Tota la música del món!

 

RECURS 2: VÍDEO Evolució de la música

Evolució de la música – Pentatonix

 

RECURS 3: VÍDEO Evolució de la música

The Evolution of Music

 

RECURS 4: VÍDEO Evolució de la música

Evolución de la música en 5 minutos

 

Pàgines relacionades al Sonabloc: