Ball Country

La música country es remunta al segle XVII, quan emigrants txecs, francesos, alemanys i anglo-celtes van arribar a les colònies dels Estats Units d’Amèrica amb la música folk, balades, balls i peces instrumentals variades de la seva terra natal.

Amb els anys es van anar oblidant aquelles primeres cançons tradicionals i es va anar transformant el folk en  l’anomenat hillbilly, paraula derivada del terme hillbillies,com es coneixia popularment els vaquers nord -americans. Les discogràfiques
van ser les encarregades d’etiquetar el hillibilly com a country.

Als anys vint del segle XX, amb l’abolició de la famosa llei seca dels EUA, van començar a néixer a Texas sales de ball on es podia beure, ballar, cantar i fer petar la xerrada. A aquest locals se’ls coneixia com honky-tonks, i és aquest mateix nom amb què es coneixen avui dia els locals als quals es pot anar a ballar counrty.

Actualment existeixen més de 600 coreografies de ball en línia i country. Tan sols per citar-los, cal anomenar els estils derivats de la música country; el western swing (barreja de country i blues); el bluegrass (interpretat amb instruments de corda i que troba els seus orígens en els sons escocesos); el tex-mex (barreja de músiques i cultures de Texas i Mèxic) i el cajun (amb formes derivades de la polca).

NASHVILLE,a l’estat de Tennessee, es va convertir en el principal centre d’actuació. De fet, és allí on aspiren a anar a
ballar tots els amants del country.

El culpable d’encendre la guspira del country a Catalunya va ser Coyote Dax, que va versionar el tema “Don’t brake my hart” de Billy Ray Cyrus, una figura important del country als EUA.

FONT: https://usuaris.tinet.cat/country/Historia%20del%20country.htm

 

I ara, a ballar!

 

NIVELL 1: How to Do the Cowboy Boogie | Line Dancing

 

 

NIVEL 2/3: Footloose Line Dance – Footwork