2.3. Música urbana

La música urbana abasta gran varietat de gèneres musicals que es caracteritzen, per una banda, per haver-se creat o desenvolupat en qualsevol moment des de finals del s.XIX fins a l’actualitat, i per l’altra, per distribuir-se de forma massiva.

En els seus inicis, la música urbana més popular era la que es podia escoltar a les sales de concert de les grans ciutats i a la ràdio, més endavant a la televisió i actualment per Internet.

Abans que apareguessin tots aquests gèneres de música urbana, la música més popular era la que actualment anomenem tradicional (o folklòrica).

Música popular moderna

La música clàssica segurament és la més fàcil de reconèixer, en canvi la música tradicional i la música popular de vegades poden confondre’s. De fet, antigament molta gent anomenava “música popular” a la música tradicional (perquè en aquell moment era, literalment, molt popular entre la gent!).

Actualment, quan parlem de la música que es distribueix de forma massiva és millor que ens hi referim com música urbana o música moderna. O bé una opció més precisa (i més llarga): música popular urbana o música popular moderna.

Enllaços recomanats

Us presentem a continuació una cronologia de la música popular (moderna) de tot el segle XX, d’acord amb el període aproximat d’aparició de cadascun…
Ha estat elaborada pel Termcat i ha recollit fins a vuitanta noms d’estils de la música popular.

 

ARTICLES AL SONABLOC RELACIONATS:

 

PER AMPLIAR: