ART Joan Miró

A la Cantània d’enguany apareixen molt artistes. A la primera cançó en tenim dos: Magritte i Miró. De Magritte ja hem publicat un article per conèixer la seva vida i obra. Avui anem a parlar de Joan Miró, un artista internacional que ha influït en molts altres artistes.

 

Aquí teniu dos vídeos per descobrir vida i obra de Joan Miró.

 

La Clara, la protagonista de Cantània, parla d’estels en la foscor referint-se a un quadre de Miró. Es tracta d’algun dels quadres que va crear treballant les constel·lacions. En va fer una sèrie de 23 pintures. Una de les més famoses és l'”Estel matinal” que podeu observar a la fundació Joan Miró de Barcelona.

 

Us deixem un Slideshare explicant els elements que hi apareixen.

 

I finalment, una proposta de creació artística (en dues parts) a partir de l’estil Miró. Són uns tutorials en anglès que detallen com fer una composició mironiana mitjançant un joc de llançament de dau. Al final teniu el document per seleccionar el dibuix segons el resultat del dau. Es pot fer individualment o en grup cooperatiu de quatre:

PLANTILLA amb formes segons el resultat del dau