GÈNERES MUSICALS Música popular urbana del s.XX

Tota la música existent es pot agrupar en tres “super-gèneres”: Música tradicional (o folklòrica o músiques del món), música moderna(o urbana o popular) i música clàssica (o culta).

Música popular urbana o moderna

La música clàssica segurament és la més fàcil de reconèixer, en canvi la música tradicional i la música popular de vegades poden confondre’s.
De fet, antigament molta gent anomenava “música popular” a la música tradicional (perquè en aquell moment era, literalment, molt popular entre la gent!).

Però amb els anys la música que es va fer més popular era la que es podia escoltar a les sales de concert de les ciutats i la que es podia escoltar a la ràdio, a la televisió… de forma massiva. Per referir-nos a aquesta música que es distribueix de forma massiva és millor que ens hi referim com música urbana o música moderna. O bé una opció més llarga: música popular urbana o música popular moderna.

Us presentem a continuació una cronologia de la música popular (moderna) de tot el segle XX, d’acord amb el període aproximat d’aparició de cadascun…
Ha estat elaborada pel Termcat i ha recollit fins a vuitanta noms d’estils de la música popular.

Us animeu a descobrir aquests estils?
Comenteu-nos quins us han agradat i quins us han sorprès més!