Audicions de març (1): Joe Hisaishi

Joe Hisaishi és un compositor i intèrpret japonès conegut per les seves bandes sonores en pel·lícules d’animació com El viatge de Chihiro, El Castell Ambulant, El meu Veí Totoro, Porco Rosso o La Princesa Mononoke, entre altres…

El vídeo que us comparteixo és especialment interessant per diferents raons:

– Per la seva qualitat de gravació (tant d’imatge com de so).
– Perquè commemora els 25 anys de col·laboració de Joe Hisaishi amb l’estudi d’animació japonés Ghibli (amb pel·lícules molt conegudes).
– Per la obra de Joe Hisaishi, que combina música popular japonesa i clàssica, i una gran varietat d’instruments que transmeten les diferents emocions de les escenes de les pel·lícules.
– Perquè té lloc al pavelló Budokan de Tòquio, un lloc on s’han celebrat i gravat concerts històrics amb bandes importants durant dècades.
– Per una posada en escena impressionant, amb 1160 músics! Hi ha 800 cantants, una orquestra de 200 músics i una banda amb 160 músics més.
– I finalment per les imatges que l’acompanyava, en una pantalla gegant.

Joe Hisaishi és el director d’aquest concert i també interpreta al piano.

Us recomano tot el concert, però com és llarg , no us perdeu aquests moments:

– Minut 0:00 i tres primers minuts, per l’inici del concert que ens permet veure les dimensions de l’estadi Budokan i escoltar com un gran crescendo es transforma en un moment de gran delicadesa: quan entra l’arpa i després el piano…
Opening [Legend of the Wind]

– Al minut 04:26 escolteu com la música aconsegueix acompanyar l’escena d’acció…
A Battle Between Mehve and Corvette

– Al minut 13:51 veureu un tambor tradicional japonès “Daiko” i altres instruments de percussió. Noteu com la música junt amb el cor, la percussió, el ritme marcat, notes ràpides, acords dissonants… ens transmet tensió?
Tatari gami (The Curse God)

– Al minut 20:10 els instruments de corda comencen tocant “pizzicato” (pincen les cordes amb els dits enlloc d’utilitzar l’arquet), una melòdia delicada…
Umi no Mieru Machi (A Town with an Ocean View)