Veridis quo, de Daft Punk

Daft Punk és un duet de música electrònica format pels músics francesos Guy Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter. Daft Punk va obtenir gran popularitat en l’estil house a finals de la dècada dels 90 a França, i va continuar amb el seu èxit els anys següents utilitzant l’estil synthpop. El duet també fou acreditat per la producció de cançons que es consideren essencials en el estil french house. Varen ser representats des de 1996 fins al 2008 per Pedro Winter (Busy P), el cap de Ed Banger Records.

A principis de la carrera del grup, els membres de la banda estaven influïts per grups com The Beach Boys i The Rolling Stones. Bangalter i de Homem-Christo es trobaven originalment en una banda anomenada Darlin’, que es va dissoldre després d’un curt període de temps, deixant als dos experimentar en música pel seu compte. El grup es va convertir en Daft Punk, i varen llançar el seu aclamat àlbum debut Homework  en 1997. El segon àlbum, Discovery, llançat el 2001, fou encara més exitós, impulsat pels senzills One More Time, Digital Love i Harder, Better, Faster, Stronger. En el març del 2005, el duet va llançar l’àlbum Human After All, rebent crítiques mixtes. Tot i així, Robot Rock i Technologic, van tenir èxit en el Regne Unit. Daft Punk va fer una gira al llarg del 2006 i 2007, llançant el seu àlbum en viu Alive 2007, el qual va guanyar un Grammy per Millor Àlbum d’Electrònica/Dance. El duet va compondre la música per a la pel·lícula Tron: Legacy i el 2010 va llançar la banda sonora del film.

Daft Punk és principalment conegut pels seus concerts excèntrics, en el qual els elements i efectes visuals s’incorporen a la música. També és conegut pel seu èmfasi en els seus components visuals i de la seva història, així com l’ús de vestits adornats de robot mentre apareixen en públic i es presenten. Actualment, ocupen el lloc #22 en l’enquesta realitzada el 2013 per la revista DJmag, pujant 22 llocs respecte l’any anterior.

I ja per acabar, dir-vos que aquest vídeo és melòdic, ja que és un dels trets que caracteritza aquest duet. El principal referent està en el títol i apareix en cert punt del vídeo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HhZaHf8RP6g[/youtube]

Què vol dir el mot llatí Veridis Quo?

Sara Bernad

2n de Batxillerat de Llatí.

    

4 pensaments a “Veridis quo, de Daft Punk”

 1. Χαιρετε!

  La veritat és que em considero bastant seguidora d’aquesta banda de música, i ja havia escoltat la cançó però mai m’havia plantejat això del ‘veridis quo’ fent recerques per aquí i per allà, he trobat això:
  El nom d’aquesta cançó vindria a ser un joc de paraules derivat del nom del àlbum:

  Discovery → Very Disco → Very Disquo → Veridis Quo.

  Però una altra teoria, aquesta relacionada amb el llatí, diu que aquesta expressió, que en llatí estaria malament escrita, també podria ser un joc de paraules, on es deriva la paraula ‘veritas’ que significa veritat i el ‘quo’ que seria ‘on’, donant com a resultat la expressió: ‘veridis quo’ –> ‘el lloc on es troba la veritat’

 2. La veritat és que, com diu la Margalida, el títol sona a llatí, però no té sentit en aquesta llengua. Per tant,les hipòtesis que planteja la Mònica són força versemblants, però -deixeu-m’ho dir- !com en són de recargolats en aquest grup!

 3. La cançó m’ha agradat bastant la veritat i el videoclip en forma d’animació o dibuixos li ha donat un tret únic i original.
  Veridis es una deformació de la paraula veritas que significa la veritat,Quo es la paraula llatina que significa lloc,Veridis Quo ho podem traduir com el lloc on esta la veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *