Referents clàssics en la Cantània 2016

Benvolguts aràcnids!

Aquest curs més de 42.000 nens i nenes tornarem a cantar la Cantània, que és com s’anomena el projecte de cant coral que cada curs proposa l’Auditori de Barcelona pels alumnes de primària. L’obra original d’enguany va sobre el tema de la tecnologia i la signen el compositor Jordi Domènech i l’escriptor Pere Riera. Té per títol “Babaua. Les desventures de Mimí” i amb una música exquisida i una història ben divertida ens explica les peripècies que fa la protagonista per tal de trobar marit. Com ja deveu suposar i com ja era d’esperar… un any més hi tornem a trobar referents clàssics!

Els 800 nens i nenes que cantarem junts cada vegada que es faci el concert representarem el paper de Cupido, i ajudarem a la Mimí a trobar el pretendent ideal a través d’una sèrie de viatges per a tota la geografia mundial i part de l’Univers. Justament és en la cançó de presentació de Cupido en la que hi apareixen almenys tres referents mitològics que podem destacar, tal i com podeu veure en aquest fragment:

“Sóc qui va casar Romeu amb Julieta, qui va enfilar Ariadna al laberint; qui va fer perdre el cap, a Dido per Eneas, qui va esmaltar les aigües on es mirà Narcís”.

[youtube]https://youtu.be/FzPw2hH9leo[/youtube]

Els alumnes de 5è de l’escola Bergantí tenim la sort de participar cada any a la Cantània i aquest curs en especial, dedicarem tota una setmana a explorar els diferents coneixements que es deriven de la cantata, a part de treballar-la habitualment a les classes de música i expressió corporal. És en el marc d’aquesta setmana que ens agradaria que algun/a estudiant de l’INS de Premià ens vingués a visitar per tal d’explicar-nos la història dels mites citats i la de Cupido. D’aquesta manera nosaltres podríem fer-ne unes fitxes que penjaríem al vostre bloc Aracne fila i fila. Estem molt il·lusionats amb aquesta vostra visita i us animem a fer-la realitat.

Moltes gràcies i a reveure!
Xavi de música

8 thoughts on “Referents clàssics en la Cantània 2016

 1. Miguel Ángel Valdivieso González

  Salve!

  Jo vull participar! M’agradaria explicar el de Ariadna al laberint.

  Ave!

 2. Marta Roman

  Bonum Diem!
  Vull participar, em faría moltíssima il·lusió i ajudar a ensenyar cultura als nens i nenes sobre el mite de Narcís. M’agradaría participar amb l’Alba Zarcos Nebot.

 3. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  Em faria moltíssima il·lusió participar i poder explicar els nens i nenes el mite de Narcís.
  M’agradaria que la Marta Roman Martos i jo fossim les que expliquessim el mite de Narcís.
  AVE!!

 4. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  M’agradaria molt poder participar en aquesta activitat ja que m’agrada molt comunicarme amb nens més petits.
  In proximum!

 5. Pingback: Cantània | Aracne fila i fila

 6. Pingback: Col·laboració amb l’INS Premià de Mar | Músiques de mar enfora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *