6 thoughts on “Referents de Pandora

 1. Alexia Álvarez Pàmies

  SALVE!
  El mite de Prometeu i Pandora té moltes referencies que es poden veure reflectides en el nostre dia a dia. Jo relacionaria Pandora ( joieria) amb que cuan et fassin un regal d’aquesta joieria i obris la caixa, ten adonis que per obrir la caixa no tot són mals, poden ser coses bones, tot i que les joies en alguns aspectes poden ser dulentes i bones. També relacionaria Pandora ( avatar pelicula), amb que l’ esperança es l’últim que es perd, aquests sers vius anomenats avatars en el planeta de Pandora, quan nosaltres els humans anem a destruir les seves terres per aconseguir un material quimic, que en el planeta Terra té un valor incalculablement alt, milions i milions de millons de dolars( ja que la pelicula és americana), es crea una batalla dels indigenes amb els humans, emprenent una batalla que es podria dir que tenen perduda ja que els humans tenen armes de foc i el avatar nomes tenen armes blanques, com ara ganivets, arcs i fletxes, caballs i animals agresius, pero el personatge principal Jake, els demostra als avatars que amb astucía i enginy ( el que tenia Prometeu) és pot guanyar tot, i els ensenya un valor molt important que vol representar aquest mite, l’esperança es l’ultim que es perd!
  Vale!

 2. Boutaina Anza

  SALVE !

  El mite de Pandora i Promoteu té molts referents clàssics com es poden veure en la imatge anterior. Ésta relacionat amb productes de joieria, amb la pel·licula d’Avatar, van fer una peli sobre aquesta personatge.

  VALE…

 3. Dani

  En la mitologia grega, Pandora (en grec antic: Πανδώρα) va ser la primera dona, feta per ordre de Zeus per introduir mals en la vida dels homes, després que Prometeu, anant en contra de la seva voluntat, els atorgués el do del foc. Creació de la caixa: per venjar-se de Prometeu, Zeus va ordenar a Hefest, la construcció d’una dona d’argila, a la qual va donar vida i se la va enviar a Epimeteu, juntament amb una caixa de regal. Pandora va ser la primera dona que va existir, creada a imatge de les deesses, els altres déus la van dotar amb totes les qualitats, Afrodita li va donar la seva bellesa, Hermes li va donar persuasió. Pandora no va ser capaç de superar la curiositat, tot i les advertències que Zeus li fes sobre el que passaria si obrís aquesta caixa. La Caixa de Pandora contenia tots els mals que farien patir a l’home, i juntament amb ells, l’esperança esperava. Pandora va obrir la caixa i va deixar escapar tots els mals, però va capturar a l’esperança, que és l’únic consol que va quedar per a l’home.

 4. Raul Guardia

  Salve!

  Pandora és un personatge de la mitologia grega, coneguda per haver portat tot els mals a la humanitat. El seu mite apareix en diverses obres antigues, entre elles els escrits d’Hesíode, qui li va donar fama.

  Vale!

 5. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  El mite de Pandora i Promoteu té molts referents clàssics. En la imatge es veu que esta relacionat amb la pelicula Avatar i amb joies.

 6. Lucila Perez

  Bonum diem,
  Pandora, és un personatge de la mitología grega, que es coneguda per la que va portar el mal al món.
  Quan vaig veure la pel·lícula d’Avatar no em vaig donar compte d’aquest detall, la veritat. Però si que em vaig donar compte amb la marca Pandora, que és coneguda per vendre joies.
  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *