4 thoughts on “Referents de la deessa Atena

 1. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Atenea era la filla preferida de Zeus, va decidir ser verge per sempre i sempre ho va mantenir, no va estar casada ni va tenir amants.En la mitologia grega, Atena és la deessa de la guerra, de la civilització, de la saviesa, de l’estratègia militar, de les arts, de la justícia i de l’habilitat manual. Per als romans és Minerva. Aquesta deesa, simbolitza conceptes relacionats o felatius a la justícia, la saviesa i la funció social de la cultura i les arts. Amb la qual cosa té sentit que una empresa de seguretat nacional l’escolli a ella el seu nom i la seva simbologia per representar la seguretat.
  vale!

 2. Boutaina Anza

  Salve !

  Atenea, era una de les filles de Zeus i estava casada amb Metis. Ella era la deesa de la saviesa, de l’estratègia i també de la guerra. Sempre porta amb ella un escut (ègida) que li va donar el seu pare. També anava armada i era verge.
  A part, és protectora de l’art del teixir i altres manualitats, la saviesa i la batalla. Era molt poc fiable a les batalles i va estar de part dels gregs a la guerra de Troia i va ajudar a Ateneu a tornar a casa. Ell va introduir l’olivera com símbol de civilització.

  Vale….

 3. Dani

  En la mitologia grega, Atena és la deessa de la guerra, civilització, saviesa, estratègia, de les arts, de la justícia i de l’habilitat. Una de les principals divinitats del panteó grec i una dels dotze déus olímpics, Atenea va rebre culte en tota la Grècia Antiga i en tota la seva àrea d’influència, des de les colònies gregues d’Àsia Menor fins a les de la Península Ibèrica i el nord d’Àfrica . En la mitologia romana es l’adorava amb el nom de Minerva. El seu mite la representa com a filla partenogenética de Zeus, nascuda del seu front armada després que s’empassés a la seva mare. Mai es va casar ni va tenir amants, mantenint una virginitat perpètua. Era imbatible en la guerra, ni el mateix Ares va poder derrotar-la. Va ser patrona de diverses ciutats però es va tornar més coneguda com a protectora d’Atenes i de tota la regió de l’Àtica. La seva imatge va sofrir diverses transformacions al llarg dels segles, incorporant nous atributs, interactuant amb nous conceptes i influenciant altres figures simbòliques.

 4. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  Atenea, era una de les filles de Zeus i estava casada amb Metis. Ella era la deesa de la saviesa, de l’estratègia i també de la guerra. Sempre porta amb ella un escut que li va donar el seu pare. També anava armada i era verge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *