Seguint la línia del dissenyador Gianni Versace, Versace sap transmetre molt bé l’admiració per l’antiguitat clàssica a través del seu disseny com del seu logo, i així s’ha pogut veure tant en el perfum Eros com en l’última Fashion Week de Donatella Versace.
Què n’opineu? Us agraden les greques? Per què es diuen així?
María Mayor
Grec 2n BAT. C Humanístic
Enhorabona per l’apunt Maria!
No només Versace s’ha inspirat en la cultura grecollatina, fa unes quantes temporades els famosíssims dissenyadors Dolce&Gabbana van recórrer als orígens de la terra que els va veure créixer per a dissenyar peces. L’enllaç de l’apunt que vaig fer:
http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2014/03/04/llicons-dhistoria-grega-i-romana-en-la-primavera-estiu-2014-de-dolcegabbana/
D’aquesta manera podem veure reflectida la cultura grecollatina fins i tot a la moda actual. Els dissenyadors també són amants del bressol de la nostra civilització i, per això, prenen aquests referents. A més a més, a parer meu s’afegeix un toc molt sofisticat i clàssic a les peces.
Salve!
Com a fanàtica de la moda he vist l’article a l’inici i no m’he pogut resistir a dir que no només Versace s’inspira en models clàssics, de fet, Louis Vuitton té un bolso de la seva famosa línia ‘Maison’ que s’anomena Metis, igual que la filla de Tetis i Oceà; i també té una col·lecció anomenada ‘Panacea’, nom d’etimologies gregues que fa referència a una medicina!
Si se m’acudeix cap altre ja en deixaré constància 😀
Valete!
Χαιρετε,
És impressionant la quantitat de llocs on podem trobar referents clàssics, i la moda no és una excepció. No estic interessat en aquest tema, però em sembla interessant com els publicistes de les marques més famoses del món utilitzen noms i al·lusions (com el símbol de Versace) al món clàssic per tal de donar-li al seu producte un aire mitològic.
Salve!
Un article molt ben elaborat, juntament amb l’emaze. Felicitats. És ben cert que l’Antiga Grècia ha estat, i segueix sent, l’epicentre d’inpiració per a moltíssimes marques, que han begut d’ella per elaborar els seus productes.
Jo també he fet un article referent a Versace en el meu blog. Si t’interessa, deixo aquí l’enllaç:
https://sarazicora.wordpress.com/2014/09/12/el-monstruo-de-versace/
Vale!
Quin “glamour”, Maria! Segur que t’entendries amb la Mònica de Badalona, que sempre està a l’aguait dels articles sobre moda!
Louis Vuitton, Mònica, quin nivell! Si portes a l’institut alguna d’aquestes peces que esmentes, ja me l’ensenyaràs.
Pingback: L’art a Milà es vesteix de Prada | Aracne fila i fila
Pingback: Versace i els referents clàssics | A cada passa referents clàssics!
Gianni Versace va fundar la casa de moda Versace el 1978. Havia nascut a Reggio Calabria al sud d’Itàlia i estava molt lligat a la cultura i tradició grecollatina. Sempre li va agradar Medusa i els monstres mitològics. Per a ell la Medusa era una justificació gràfica que alhora representa una imatge d’ una dona forta, valenta, poderosa i molt bella. Alhora la Medusa és una al·legoria de la llegenda, que deia que qui la mirava s’ impressionava amb ella i no es podia escapolir, així qui vestia els seus dissenys quedaven encantats amb Versace.