Referents relacionats amb els Titans

PERSONATGES MITOLÒGICS, SATÈL·LIT DE SATURN, MARCA DE PINTURES, FAMÓS TRANSATLÀNTIC ENFONSAT (1912), FILM DE JAMES CAMERON (1997), FILM DE DESMOND DAVIS (1981) I REMAKE DE LOUIS LETERRIER (2010)

Qui eren els titans? Com s’anomenaven i quines eren les seves característiques?

Francesc Franquet Yerro

17 thoughts on “Referents relacionats amb els Titans

 1. Abril Ramos i Aran

  Xaipe!

  Un tità és en la mitologia grega una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides són els 6 fills i les 6 filles d’Urà i de Gea.

  Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.
  Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia (Teia o Tea).

 2. clara.serra

  Salve! Molt bon punt.
  Aquests són déus de primera generació que, corresponen als dotze fills de Urà i Gea. Van engendrar sis fills, els titans, i sis filles, les titànides.
  •Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.
  •Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia (Teia o Tea).
  El tamany d’aquests titans, era enorme, i habitaven al cim del mont Otris. Generalment, representen la força elemental de la natura. A través d’aquesta força més rudimentària i rural, neix la segona generació de déus; els déus Olimpics, que tenen forces més netes i depurades, davant les quals els déus primitius es repleguen.

 3. Arnau Lario

  Hola,
  Un tità (en grec Τιτάν) és, en la mitologia grega, una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides (Τιτανιδες) són els 6 fills i les 6 filles d’Urà (el Cel) i de Gea (la Terra).
  Els titans podrien representar els déus de la religió d’un antic poble que vivia al territori de l’actual Grècia i que va ser desplaçat pels hel·lens. En ser els titans fills de Gea representarien un culte a la fertilitat de la terra, molt important per a les primeres comunitats agricultores. La titanomàquia (guerra dels titans contra Zeus) representaria la lluita entre aquests dos pobles i la victòria dels Olímpics seria la victòria dels hel·lens.
  Segons la Teogonia d’Hesíode els seus noms són els següents:
  Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.
  Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia (Teia o Tea).

  La presència dels titans no ha minvat , i tampoc en el camp de les lletres. Etimològicament, podem trobar diferents paraules que hi fan referència, com:
  -titani
  -titanat
  -titànic
  -titànicament
  -titanífer
  -titanós
  -titanoteris

 4. Clàudia Cazaux Cuberas

  Referents clàssics arreu on mirem!
  Els titans (Τιτανιδες) en la mitologia grega eren divinitats gegants que venien de l’Olimp, exactament eren 12: 6 homes i 6 dones tots fills de Gea i Urà.
  Els noms dels titans eren Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà; i els de les titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia. Representaven els déus de la religió d’un antic poble que vivia al territori de l’actual Grècia

 5. Marc Arquillo

  Segons la Teogonía d’Hesíode, Urà, el Déu del cel, engendrà junt a la seva mare, Gaia, Deesa de la Terra, als Titans i les Titánides, als Cíclops i als Hecatónquirs.

  Els Titans, guiats per Cronos, destronaren y mutilaren a Urà. La seva sang fecundà de nou a Gaïa, qui donà origen a les Erinies, o las Fúries, que seríen les encarregades de venjar els parricidis i certs críms.

  Els Titas, explica Hesiode, son dotze: sis Titanes: Ocea, Ceo, Crío, Hiperió, Jápet i Cronos; i sis Titánides: Febe, Mnemósine, Rea, Temis, Tetis i Tea. Sovint anomenats els antics deus, fóren durant molt temps els amos de l’universo.

 6. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Els Titans eren gegants divins, fills d’Urà i de Gea, que precedien als deus de l’Olimp, doncs aquests provenen d’ells. Els noms dels Titans són els següents, classificats pel seu gènere:
  Titans: Ceos, Hiperió, Crios, Jàpet, Oceà i Cronos.
  Titànides: Temis, Febe, Rea, Mnemòsine, Tetis i Tia.
  La caiguda dels Titans es va produïr degut a Cronos, el líder dels Titans, li van profetitzar que un dels seus fills el mataria, actuant conseqüentment, doncs es va menjar a tots els seus fills, però Zeus, volent sobreviure, va rebelar-se juntament amb els seus germans, Posidó i Hades, aconseguint tancar a tots en el Tàrtar.

 7. Camila Arigón

  Molt interessant aquest apunt sobre els referents dels titans. Jo conec un programa de televisió argentí de lluita lliure que veia el meu pare quan era petit que es deia “Titanes en el ring”.

 8. Rebeca Barroso

  Salve!!!

  Felicitats per l’apunt!

  Un tità (Τιτάν) és una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides (Τιτανιδες) són els 6 fills i les 6 filles d’Urà (el Cel) i de Gea (la Terra).
  -Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.
  -Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia (Teia o Tea).

 9. Dani

  En la mitologia grega, una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides (Τιτανιδες) són els 6 fills i les 6 filles d’Urà (el Cel) i de Gea (la Terra).

  Els titans podrien representar els déus de la religió d’un antic poble que vivia al territori de l’actual Grècia i que va ser desplaçat pels hel·lens. En ser els titans fills de Gea representarien un culte a la fertilitat de la terra, molt important per a les primeres comunitats agricultores. La titanomàquia (guerra dels titans contra Zeus) representaria la lluita entre aquests dos pobles i la victòria dels Olímpics seria la victòria dels hel·lens.

  Titans: Ceos, Hiperió, Crios, Jàpet i Cronos.
  Titànides: Temis, Febe, Rea, Mnemòsine, Tetis i Tia.

 10. omaima

  Xaipe,

  Els Titans són déus de primera generació que, corresponen als dotze fills de Urà i Gea. Van engendrar sis fills, els titans, i sis filles, les titànides.

  •Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.

  •Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia (Teia o Tea).

  El tamany d’aquests titans, era enorme, i habitaven al cim del mont Otris. Generalment, representen la força elemental de la natura. A través d’aquesta força més rudimentària i rural, neix la segona generació de déus; els déus Olimpics, que tenen forces més netes i depurades, davant les quals els déus primitius es repleguen.

 11. Andrea Gómez

  Xaipe!
  En la mitologia grega, els titans i titànides eren una raça de poderosos déus que van governar durant la llegendària edat d’or.
  Ells eren Oceà, Ceo, Criatura, Hiperión, Jápeto i Cronos; i sis elles: Febe, Mnemósine, Reva, Temis, Tetis i Tea.

 12. Robert Cepeda

  Un apunt molt bo, l’historia dels titans es mes antiga que le dels propis deus. Em sembla que el dia menys pensat pujaran al Olimp a baixar els fums dels deus. Un tità és en la mitologia grega una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides són els 6 fills i les 6 filles d’Urà i de Gea.

 13. ariadnaruiz

  Xairete!

  En la mitologia grega, els titans eren una raça de poderosos déus que van governar durant la llegendària edat d’or.

  Els titans van ser dotze des de la seva primera aparició literària, en la Teogonía d’Hesíode; encara que a la seva Biblioteca mitològica, Apol•lodor afegeix una tretzena: Dione, desdoblament de la Tea.

  Els titans estaven relacionats amb diversos conceptes primordials, alguns dels quals simplement s’extrapolaven dels seus noms: l’oceà i la fructífera terra, el Sol i la Lluna, la memòria i la llei natural. Els dotze titans de la primera generació van ser liderats pel més jove, Cronos, qui va enderrocar al seu pare Urà (‘Cel’) a instàncies de la seva mare, Gea (‘Terra’).

  La veritat es que els titans em treuen molts bons records de la meva infància, ja que quan era petita veia constantment la pel·lícula d’Hèrcules on surten cap el final.

 14. nais

  Molt interessant aquest apunt sobre els referents dels titans. Jo conec un programa de televisió argentí de lluita lliure que es deia “Titanes en el ring”.Un tità és en la mitologia grega una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp. Els titans i les titànides són els 6 fills i les 6 filles d’Urà i de Gea.

 15. Valentina Villanueva

  Salve!
  Un tità és una divinitat de dimensions gegantines, van esser els fills i filles d’Urà i Gea. El Titanic va ser nombrat així degut a que va ser el major vaixell del món en el moment de la seva botadura.

 16. Mireia Sánchez

  Bonum Diem!

  Els titans podrien representar els déus de la religió d’un antic poble que vivia al territori de l’actual Grècia i que va ser desplaçat. En ser els titans fills de Gea representarien un culte a la fertilitat de la terra, molt important per a les primeres comunitats agricultores.

  Titans: Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà.
  Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tia.

  Vale!

 17. Pingback: Ser un tità | L'univers clàssic dels nostres mots

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *