5 thoughts on “Referents del déu Eros

 1. Abril Ramos

  Xaipe!

  Eros és el deu grec de l’amor, la luxúria i el desig. Segons la tradició, Eros era principalment el patró de l’amor entre els homes, mentre que Afrodita ho era de l’amor entre els homes i les dones. En la mitologia romana seria “Cupido”.

 2. Dani

  Eros (en grec Ἔρως, ‘amor’) és el déu de l’amor en la mitologia grega on era el déu responsable de la luxúria, l’amor i el desig, i era també venerat com un déu de la fertilitat. El seu equivalent en la mitologia romana era Cupido (‘desig’), també conegut com a Amor.
  Eros va ser el fill d’Afrodita i Ares, però segons “El banquet” de Plató va ser concebut per «Porus» (l’abundància) i Pènia (la pobresa) en l’aniversari d’Afrodita.

  És una de les figures mitològiques més complexes, atès que té els seus orígens en les llegendes i mitologies més antigues de la regió ocupada més tard per la civilització grega, i els seus mites han canviat durant diversos segles fins a l’època dels romans.

  Segons la tradició, Eros era principalment el patró de l’amor entre els homes, mentre que Afrodita ho era de l’amor entre els homes i les dones. Per aquest motiu la seva estàtua es trobava a les palestres, un dels principals llocs de reunió dels homes amb els seus amants

 3. Xènia Serra

  Χαιρε!
  El déu eros és un deu molt conegut en la nostra societat, però sobretot és més conegut per el seu nom romà “Cupido” el qual el relacionem amb el deu de l’amor, que es representat com un petit àngel que porta un arc i unes fletxes que les tira per enamorar a la gent. Però en la mitologia grega, Eros és el deu grec de l’amor, la luxúria i el desig. Actualment hi ha molts referents sobre el déu Eros en llibres, i fins i tot una vegada vaig llegir un fanfic on sortia aquest déu!

 4. omaima

  Eros per mi es el mateix que Afrodita pero en masculi.

  Eros (en grec Ἔρως, ‘amor’) és el déu de l’amor en la mitologia grega on era el déu responsable de la Luxúria, l’amor i el desig, i era también venerat com 1 déu de la Fertilitat. El Seu equivalent en la mitologia romana era Cupido (‘desig’), también Conegut com a Amor

 5. ariadnaruiz

  Xairete!

  En la mitologia grega, Eros era el déu primordial responsable de l’atracció sexual, l’amor i el sexe, venerat també com un déu de la fertilitat. En alguns mites era fill d’Afrodita i Llauris, però segons El banquet de Plató va ser concebut per Porus (l’abundància) i Penia (la pobresa) en l’aniversari d’Afrodita. Això explicava els diferents aspectes de l’amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *