9 thoughts on “Referents de la musa Talia

 1. Thalia Bravo

  Hola aràcnids!
  Em dic Thalia i sóc alumna de la Dolors Clota de l’Ins Anton Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm.
  La veritat és que m’ha agradat molt saber l’origen del meu nom. I m’ha cridat l’atenció que jo l’escrigui amb “Th”. Això em va portar a buscar la raó per la qual passa això i he trobat que la lletra theta es transcriu per t en català a través del llatí th. Per tant, he deduït que me l’han posat en la forma llatina. A més a més, penso que la meva mare va encertar en posar-me’l, ja que de fet sóc molt riallera i una de les coses que més m’agraden és la comèdia.
  Per altra banda, he après a escriure el meu nom en grec, cosa que sempre he volgut saber fer.

 2. Abril Ramos

  Xaipe!

  Talia era una de les dues muses del teatre, la que inspirava la comèdia i també era musa de la poesia bucòlica o pastoral. Era una divinitat de caràcter rural i la hi representava generalment com una jove riallera, portant a les seves mans una màscara còmica com el seu principal atribut. Talia era filla de Zeus i Mnemòsine. Va ser mare amb Apol·lo dels Coribants.

 3. Dani

  Talia (en griego antiguo Θάλεια, del verbo θάλλεω, thálleô: ‘florecer’) era una de les muses, la vuitena per ordre de naixença. És la que inspira la comèdia, per això se la representa amb la màscara pròpia d’aquestes representacions. Després va passar a inspirar també la poesia bucòlica o pastoral, per això porta a les mans un bastó de pastor. Porta al cap una corona d’heura, com a símbol d’immortalitat (la comèdia durarà sempre) i de lligam amb la natura (pels temes rurals de la poesia). Talía era hija de Zeus y Mnemósine. Fue madre con Apolo de los Coribantes

 4. Xènia Serra

  Χαιρε!
  Molt bon apunt! Mai havia escoltat el nom de la musa Talia i he buscat una mica d’informació sobre ella. Talia era filla de Zeus i Mnemòsine i era una divinitat de caràcter rural i la hi representava generalment com una jove riallera, portant a les seves mans una màscara còmica com el seu principal atribut.
  De moment no conec ningun referent sobre aquesta mussa però si en trobo algun ja el diré en forma de comentari.

 5. omaima

  Xaipe !

  Jo sabía que Talia era una cantant i una actora ja que vaig veura la seva telenovela .Thalía és un nom que prové del grec i significa “la que és fecunda i florent”. En la mitologia grega, una de les tres gràcies filles de Zeus i Eurínome. Representa l’encant, la bellesa i l’alegria.

 6. ariadnaruiz

  Xairete!

  Talia era una de les dues muses del teatre, la que inspirava la comèdia i també era musa de la poesia bucòlica.
  Era una divinitat de caràcter rural i la hi representava generalment com una jove riallera, d’aspecte eixerit i mirada burleta, portant a les seves mans una màscara còmica com el seu principal atribut i, de vegades, una corona d’heura en el cap com a símbol de la immortalitat i calçada de sandàlies. Talia era filla de Zeus i Mnemòsine. Va ser mare amb Apol•lo.

 7. Pingback: Ser la seva musa | L'univers clàssic dels nostres mots

 8. Mireia Sánchez

  Bonum Diem!
  Talia era una de les muses, la vuitena per ordre de naixença.Ella s’ inspira la comèdia, per això se la representa amb la màscara pròpia d’aquestes representacions. Després va passar a inspirar també la poesia pastoral, per això porta a les mans un bastó de pastor. Porta al cap una corona d’heura, com a símbol d’immortalitat i de lligam amb la natura.

  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *