10 thoughts on “Referents del déu Posidó

 1. Abigail.dina

  Bon article ,la veritat és que no sabia de ningún perfum que tingués per nom Posidó.
  En la mitologia grega , Posidó o Posidó ( en grec antic Ποσειδώνας ) era el déu del mar, també se li coneixia com « Agitador de la Terra » , perquè provocava terratrèmols .

 2. Abril Ramos

  Xaipe!

  Posído, en la mitologia grega era el déu dels oceans. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Neptú. Els seus atributs són el cavall i el trident.

 3. Dani

  En la mitologia grega, Posidó (en grec Ποσειδών) era el déu dels oceans. Malgrat que va ser el rei dels mars, mai es traslladava en vaixell, solia moure’s amb una quàdriga impulsada per dofins. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Neptú. Els seus atributs són el cavall i el trident. També se l’anomenava Asfali.

  Estava casat amb Amfitrite. La història d’amor entre Posidó i Amfitrite va començar quan Posidó va veure a la Nereida Amfitrite ballar a l’illa de Naxos. Posidó es va enamorar d’ella i li va demanar matrimoni però aquesta li va respondre que no. Amfitrite es va amagar a la serralada de l’Atles però un dofí la va trobar i la va convèncer perquè es casés amb Posidó. Posidó, agraït, va crear la constel·lació del Dofí.

 4. Xènia Serra

  Χαιρε!
  Molt bon apunt! En la mitologia grega, Posidó és el deu dels oceans i és un dels deus més coneguts que hi ha. Els atributs d’aquest déu són molt coneguts, sobretot el seu rident el qual el podem veure representat en molts llocs.
  Quan escolto el nom del déu Posidó em ve a la ment una de les series que veia per televisió de petita en la qual a vegades sortia el déu Posido. També recordo molt la seva versió romana, Neptú, que apareix en moltes pel·lícules, representat de diferents formes.

 5. omaima

  Xaipe!

  Déu Posidó Déu del mar, dels llacs i dels terratrèmols, protector dels navegants però alhora causant de tempestes i naufragis. Fill de Cronos i Rea, Està casat amb Amfitrite, si bé va tenir nombrosos amors, dels quals nasqueren éssers prodigiosos com ara el ciclop Polifem o Pegas, el cavall alat. És representat amb barba, armat amb el trident, sovint damunt un carro tirat per uns animals mig cavalls mig serps i envoltat per peixos, dofins, Nereides i genis marins

 6. ariadnaruiz

  Xairete!

  Posidó és el déu del mar, les tempestes i, com a «Agitador de la Terra», dels terratrèmols en la mitologia grega. El nom del déu marí etrusc Nethuns va ser adoptat en llatí per a Neptú (Neptunus) en la mitologia romana, sent tots dos déus del mar anàlegs a Posidó. Posidó va tenir molts fills i va ser protector de moltes ciutats hel•lenes, encara que va perdre el concurs per Atenes contra Atenea. Li va ser dedicat un himne homèric.

 7. rael.iria

  Salve!
  Posidó és el déu de la mar , les tempestes i , com « Agitador de la Terra » , dels terratrèmols en la mitologia grega . El nom del déu marí etrusc Nethuns va ser adoptat en llatí per Neptú ( Neptunus ) en la mitologia romana , sent ambdós déus del mar anàlegs a Posidó.
  Podem veure que els referents de Posidó estan relacionats amb el mar! Com la colònia, la pelicula, o en algunes series com Els simpsons també podem veure a Posidó i a altres deus.
  https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQC53ELztN_CoPR8XfToPEfxHRfd_FzklDcZp0M3mTJR7V61EAU

 8. Valentina Villanueva

  Salve!
  Poseidó, déu del mar, sabeu perqué se’l representa amb un trident? Aquest instrument es solia utilitzar per a pescar, originalment, així que se’l va associar amb ell. Amb l’instrument va colpejar la terra, s’on van sortir el cavall i algunes fonts en Grècia. És per aquesta raó que es transporta en una quadriga de cavalls.

 9. Noelia Nistal

  XVI—IV—MMXV
  Posidó… Posidó sempre m’ha encantat. Sempre recordo a la Sirenita, el que em fa recordar la meva infancia, que sempre és agradable. És un personatge tan fort, i mare meva, controlar l’aigua és un poder genial que molts desitjarien tenir!
  Pels que no ho sapigueu, jo he escrit diverses novel·les, encara que no massa llarges i per desgràcia cap publicada. Però recordo que a la primera novel·la que vaig escriure, volia que la protagonista s’anés a un lloc molt llunyà d’on ella vivia, i havia de ser un lloc tranquil i preciós. Vaig descobrir les illes Fiji i aquí mateix l’hotel Posidó. Un hotel magnífic i preciós, sota l’aigua, dins del qual podies veure els peixos nadant sobre el teu cap mentres intentaves dormir. Segur que en contes d’ovelles contaven peixos, aquí!
  Salve!

 10. Arnau Torres Nadal

  XAIPE!
  En aquest power podem veure diferents marques que s’han apropiat d’un mite o déu clàssic com a arma per vendre. Crec que a la diapositiva de Posidó es podria afegir la marca “Maserati” ja que el seu logo és un trident símbol de Posidó.
  Aquí us deixo un enllaç on podreu veure el logo:
  Maserati

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *