La funció dels casos en grec

El grec és una llengua indoeuropea arcaica. Com a llengua flexiva diferencia el sistema nominal del verb. Pel que fa la funció en el nom o declinació, fa una funció de les categories del gènere, el nombre i el cas. En grec clàssic, hi ha cinc casos: nominatiu, vocatiu, acusatiu, genitiu i datiu. Vet aquí la seva funció sintàctica:


Marta Gallardo
2n Batx. Grec
(Grec 1 i 2 ed. Teide)

10 thoughts on “La funció dels casos en grec

 1. Zícora

  Salve!

  Un prezi molt original i creatiu. Ben estructurat i concís. Serà d’una gran utilitat als alumnes per repassar els casos del grec i les seves funcions.

  Vale!

 2. Abril Ramos i Aran

  χαιρετε!

  Una gran feina la que has resumit en aquest prezi. Soc de 1er de batxillerat i em servirà d’una gran ajuda per poder entendre millor les funcions del grec. Gràcies!

 3. Mariona Sabanés

  Bona feina, és un prezi molt original i molt útil per a l’hora d’estudiar. Aunque estigui cursant 1r de Batxillerat em servira per entendre-ho millor l’any que bé!!

 4. Xènia Serra Gaxas

  Molt bon apunt Marta!
  Aquest prezi ens ajudara molt a l’hora d’estudiar grec i esta molt ben fet ja que es fàcil d’entendre i atractiu per a la vista.

 5. Iria Rael

  Xaipe!
  Ja m’havia mirat una mica la funció dels casos en el grec, la veig una mica complicada. Es com en llati i en totes, hi ha el nominatiu, acusatiu, genitiu, datiu.. Una gran feina la que has resumit en aquest prezi. Hem servira de molt per estudiar-ho millor.

 6. Carlos Thiriet

  χαιρετε,
  Molt bona feina resumida en un sencill prezi. La veritat és que aquests apunts ens són molt útils i ens ajuden a entendre millor el que fem a les clases de grec. Jo també fer un bastant similar, però d’una manera més general, no centrant-me només en els casos.

 7. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Una explicació molt visual i senzilla per explicar els cinc casos del grec i la seva funció. No hi ha dubte que ajudarà a molta gent a estudiar per aprobar. Bon treball!

 8. Chaymae Zaouaghi

  χαιρετε!!!!
  Molt bon treball Marta, aquest prezi està molt ben resumit i interessant ja que encara no em se els cassos i questa es una bona manera d’aprendre’ls, es mes visual, senzilla i ben explicat i aixó ens ajudarà molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *