Abans d’anar a veure Pompeia

Abans d’anar a veure la pel·lícula Pompeia, si no hi heu anat de viatge com la Mar, és preferible tal com ens suggereix l’Ariadna que us informeu bé de què era, què va passar ect.

El professor Fernando Lillo en una entrevista recent en el blog Tabula comenta:
“Los estrenos recientes, que apuestan por la espectacularidad (a veces más pretendida que real), no están apostando también por una calidad interpretativa o por una fidelidad histórica. En este sentido me parecen peores instrumentos pedagógicos por ser mucho más simples. No obstante, la mayoría del público joven ha visto 300, verá también su segunda parte y también acudirá a ver Pompeya, aunque no está teniendo el éxito esperado. Habrá, pues, que aprovechar esto para llevarles más cerca del Mundo Clásico a través de textos de la literatura griega y romana o de otras producciones que tratan los mismos temas de modo más respetuoso como el estupendo docudrama Pompeya, el último día (BBC), o la ya antigua serie, pero más fiel a la historia, Los últimos días de Pompeya (1984).”

Així ho hem fet els alumnes de 4t d’ESO de LLatí de l’optativa 3: en Luca amb aquesta presentació i la Paula, la Judith i la Sara amb un vídeo de conversa, d’altres amb una carta un habitant de Pompeia:

Alumnes de Llatí 4t ESO opt.3

11 thoughts on “Abans d’anar a veure Pompeia

 1. Guillem Tur

  Jo crec que és una ciutat màgica, que reviu el passat. Mai he estat allà, però puc dir que en un futur hi aniré, perquè allà et pots sentir com un autèntic romà i posar-te a la pell de les persones que van morir i saber el patiment que van viure.

  Vale!

 2. Natàlia Rubio

  Pompeia
  Natàlia Rubio

  Fa gairebé dos mil anys, quan una bona part de l’actual Europa era habitada pels romans, hi havia una ciutat, anomenada Pompeia, al bell mig de la badia de Nàpols, al Sud d’Itàlia. Aquella ciutat, que va ser coneguda per la bellesa del seus jardins i del paisatge que l’envoltava.
  Pompeia era, en aquell temps, una ciutat bulliciosa, plena de places i mercats, de carrers arrenglerats amb voreres empedrades i fonts d’aigua fresca i un munt de botigues i establiments; forns de pa, bugaderies, bars, fondes, etc. També hi havia un teatre, un amfiteatre en el qual es feien espectacles de gladiadors i diversos banys públics amb piscines d’aigua freda, tèbia i calenta i diversos espais preparats per a la pràctica de l’esport
  Dominant el paisatge d’aquella ciutat, hi havia un gran volcà, anomenat Vesuvi, i encara és avui, un volcà actiu que podia entrar en erupció en qualsevol moment. I així ho va fer. El mes d’agost de l’any 79 després de Crist –avui fa 1.929 anys–, el volcà va explotar i va abocar sobre la ciutat una devastadora capa de cendres que va sepultar cases, carrers i persones, provocant la mort de prop de dues mil persones.
  Aquest fet, però, ha permès que la ciutat tingui un reconeixement mundial i sigui l’emblema que perduri en el temps.

 3. Marta Roman

  Penso que Pompeia és una ciutat magnífica, jo vaig anar-hi i em van fer una visita guiada al 2012, i la veritat és que em va agradar moltíssim i m’encantaría tornar-hi. Quan vaig anar vaig sentir que era una ciutat que quan estaves allà revivies el passat, senties com si fossis a la época on va passar tot i com si fòssis un romà de veritat.

 4. Soukaina

  Salve
  Pompeia és una ciutat molt bonica, allà et pots sentir com un autèntic romà i posar-te a la pell de les persones que van morir i saber el patiment que van viure.

 5. Raquel Bernad

  Salve!

  Pompeia és una ciutat molt bonica, no hi he anat però per les fotos que he vist, es veu magnífica, i la veritat és que m’agradaria molt anar amb la meva família.

  Vale!

 6. Yasmina groult

  Bonumdiem!
  No he visitat Pompeia, pero per el que diuen és una ciutat molt bonica i val la pena visitar. M’agradaria visitar-la y se que en un futur hi aniré, per poder sentir el que se sent allá i veure si es vritat que es com si fossis a l’época on va passar tot!
  Vale!

 7. Pingback: Mary Beard, Princesa de Asturias de Ciencias Sociales | Aracne fila i fila

 8. ariadna

  AVE!

  La veritat esque era una desconeguda de l’història de Pompeia, però si que havia sentit a parlar de l’antiga ciutat avans, tot i que no amb tant detall. No hi he anat mai, però esclar que m’agradaria anar, es a dir HI ANIRÉ!! només per poder sentirme com els romans, i per poder sentir el que ells van sentir i tindre una experiencia més a la meva vida.

  Salve!

 9. Maryama

  Bonum diem!

  No he visitat mai Pompeia ni havia escoltat mai parlar d’ella, però per el que he vist i he estat llegint és una ciutat molt bonica que valdria molt la pena visitar. M’agradaria anar-hi per veure com era la vida allà dels romans i seria com estar enaquell temps per un dia, segur que és una experiencia molt interessant i entretinguda.

  Salve!

 10. Ariadna Ortiz

  Salve!
  Pomepeia és troba a Italia. Anar-hi aquest lloc és molt bonic per visitar perquè allà hi han restes de l’antiguitat dels romans com per exemple l’anfiteatre o les persones cremades pel volcà.
  Personalment, encara no hi he anat però m’agradaria anar-hi perquè em crida molt l’atenció.
  He vist la pel·lícula es molt interessant perquè t’explica el que feien en aquells temps i la història d’allà, també es veu com esclata el volcà, Vesubi, i mor la gent cremada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *